Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Stigla zima...

Post od Kuzmanovic »

Taj glicerin se maze kad je temperatura u plusu, malo sam zakasnio. :D

Ima li neki sprej te namene poput wd40?

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Geza napisao:Sale kod mene je -5. Da li je moguće da je tolika razlika sa druge strane Fruške gore?
Ova temperatura je bila u gustoj magli u ataru sela Zmajevo, 30 km severno od NS-a. Kada smo krenuli od ženinih u susednom selu bilo je minus devet i kako smo izašli temperatura je počela padati tako da je u jednom momentu bilo tih -14 i stao sam da slikam displej. Kada smo prišli sledećem selu opet je krenula rasti i tako dalje. U samom NS-u kod mene je bilo -6 kad smo stigli dok telefon kaže da je u tom trenutku -8 (verovatno merna stanica Rimski šančevi, van grada, pa još hladnije nego u samom gradu). Dakle, mikrospotovi sa različitim temperaturama, s tim da je severno bilo dosta hladnije, a to gde sam izmerio -14 je bilo još i u maloj "kotlini" (da je tako nazovem) i gustoj magli koja još dodatno pojačava hladnoću. Zato oprez ljudi, biće noćas i ujutro poledica.

TT

Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Kuzmanovic napisao: 17 Dec 2018, 00:34 Sta moze spreciti mrznjenje brave na vratima automobila? I ima li neki preparat koji se moze sipati sad dokje minus a da bude ucinkovit? Danas sam morao da grejem kljuc upaljacem dva puta.

Mene savetovali da NIKAD ne stavljam/sipam glicerin u brave!

Moram kratku pricu kao uvod/objasnjenje: pre par godina sam jedan kupljeni polovni kombi vozio kod bravara da osposobimo ili zamenimo sve brave spoljasnjih vrata. Bukvalno ni jedna nije radila. Covek mi je brave sredio. Zapravo ocistio postojece. Njegova konstatacija je bila da je u brave u prethodnom periodu verovatno sipan glicerin kako bi funkcionisale. A onda se on stegne, prakticno skameni. I nastanje kurslus na duze staze, i ako na prvu "radi".
Savet tog bravara je bio da ili nista ne dirati, ili ako bas moras nesto da sipas u brave onda bolje da to bude masinsko ulje ili antifriz. Nisam sipao ni jedno ni drugo u brave ikad, da bih potvrdio dejstvo. Al bih bar glicerin zaobisao.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ogi napisao: 15 Dec 2018, 22:13 Ma jok, ja sam u pitanju.
Nagazio si zadnjim tockovima ledeni kolotrag?
To se meni cesto desava. Ima ljudi koji voze 20km/h, po meni je bolje da su ostali kuci onda.
Krenes da ih obidjes, nekako se popnes preko kolotraga, onda upadnes u kolotrag za suprotan smer, pa bezi nazad ako neko naidje :kezo:
Slicna se desava, ali se brze dupe vraca, kada ispod auta imas neugazen sneg/bljuzgu, obicno pre nego sto grtalica prodje. Isto se dupe lako zabaci.
Ali to samo na magistrali, po gradu se vozi dosta sporije.
shator
Reactions:
Pridružio se: 05 Jul 2015, 17:55
Garaža: BMW 320d E90

Post od shator »

Ako nekoga zanima zasto treba cistiti sneg sa krova...

Slika
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Meni se krov zaledio i par centimetara debline sam skinuo, ali ostalo nije moglo bez razbijanja. Nakon sat vremena voznje, stajem na pumpu i sve na sajbnu

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja sam sacekao da prestane sneg, i kasnije popodne ocistio auto i okolinu da bude spreman za voznju. Nikad ne volim neociscen auto. Ocistio sam i pored, kuda idu pesaci.

Slika

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Nisam cistio juce, jer je bio ispod drveta, a koliko granja po celoj Srbiji padalo, rekoh bokje da ima amortizaciju u slucaju.pada.

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Srecom nemam drvo gde parkiram :mrgreen: Moj brat je mogao da pogine tako, pre nekih 25 godina. Tad je vozio Reno 4, isto neki zestok sneg. Kako je krenuo, pade ogromna grana na mestu gde je bio parkiran, bukvalno 30cm od auta. Da je krenuo pola sekunde kasnije, spljostila bi ga.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

lami napisao:Meni se krov zaledio i par centimetara debline sam skinuo, ali ostalo nije moglo bez razbijanja. Nakon sat vremena voznje, stajem na pumpu i sve na sajbnu Slika

Upravo tako i kod mene. Nije moglo da se skine jer je zaledilo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Kuzmanovic napisao:Sta moze spreciti mrznjenje brave na vratima automobila? I ima li neki preparat koji se moze sipati sad dokje minus a da bude ucinkovit? Danas sam morao da grejem kljuc upaljacem dva puta.

Baš to što ti trebaSlika
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ja doneo tati, on mazao po kederima, kaze malopre da ne drzi dobro :kezo:

Rekoh to je za brave :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

meidling napisao:
Kuzmanovic napisao:Sta moze spreciti mrznjenje brave na vratima automobila? I ima li neki preparat koji se moze sipati sad dokje minus a da bude ucinkovit? Danas sam morao da grejem kljuc upaljacem dva puta.

Baš to što ti trebaSlika
:doubleup: :doubleup:

Potrazicu ovo kod nas. Hvala. :pivo:

Odgovori