Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Pitanje i dokle ce moci da se pune bg, ns i nis sa ljudima iz manjih mesta. Verovatno ce i taj proces kad tad doziveti svoj zenit.
Ne znam samo gde je AV u pravu, nešto ne pratim?
Ne mogu se ljudi zadržati ovde fejk investicijama tj. motanjem kablova za 200€. Niko nikakvu tehnologiju nije doneo, samo se najprostiji poslovi rade kod nas. Ništa se ne može naučiti, ne može se napredovati na taj način. Nikakvog razvoja nema, i onda se pitamo zašto ljudi odlaze.
Ne mogu se ljudi zadržati ovde fejk investicijama tj. motanjem kablova za 200€. Niko nikakvu tehnologiju nije doneo, samo se najprostiji poslovi rade kod nas. Ništa se ne može naučiti, ne može se napredovati na taj način. Nikakvog razvoja nema, i onda se pitamo zašto ljudi odlaze.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
A čime da se zaustave? Pa ne mogu ni svi da budu programeri? Mora da postoji fabričkih traka u državi. Ima ih svuda, i ne samo to naši fabrički radnici sa traka idu u iste takve u Slovačku, Češku, Nemačku... Šta da rade nekvalifikovani ljudi nego da idu tamo gde je bolje raditi neki isti tako bazičan posao? Ja kapiram da bi mi svi voleli da se magično sutra kaže ajmo svi vi na trakama, kasirke, sitni službenici, ili ko god je malo plaćen, da radite za 800e minimalno, ali koliko znam ovo nije komandna privreda. Ne možeš reći privatniku od sutra da daješ veće plate, on ih mora napraviti nekako. A čak i da ih pravi i da može da daje radniku veliku platu, usled velike nezaposlenosti i mogućnosti biranja radnika, on to neće uraditi (iz bilo kod razloga)i ništa mu ne možeš..
Kao da smo Švajcarci jbt. pa do juče ova zemlja imala ratove, sankcije, bombardovanja. Bukvalno 15 godina bačenih, ako ćemo se već porediti sa bivšim soc. privredama dok su oni radili tranziciju i pripremali se za tu EU, šta je bilo ovde...jbg. kasnimo 20 godina... Do tada ko hoće nek ide, biće valjda bolje onima koji ostaju zahvaljujući tome.
Kao da smo Švajcarci jbt. pa do juče ova zemlja imala ratove, sankcije, bombardovanja. Bukvalno 15 godina bačenih, ako ćemo se već porediti sa bivšim soc. privredama dok su oni radili tranziciju i pripremali se za tu EU, šta je bilo ovde...jbg. kasnimo 20 godina... Do tada ko hoće nek ide, biće valjda bolje onima koji ostaju zahvaljujući tome.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Slazem se sa tim, jedino se ne slazem da kasnimo 20 godina, po mom misljenju kasnimo bar 35-40 za razvijenim privredama (ne samo SRB, i ostale drzavice bivse Jugoslavije osim SLO).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Pominje natalitet, a drzava cini sve da porodilja ne moze da sastavi kraj s krajem... 

Ne verujem šta čitam. Ovo rezonovanje je u stilu "zanima me samo šta se dešava 2 metra od mene".Pulp Fiction napisao: 24 Dec 2018, 14:11 Svi pozivaju pa čak i na forumu da se odlazi i u praksi odlazimo zaista, svi smo mi migranti, a sad kao smetaju nam neki koji bi došli nama? Pri tome nisam siguran da će ovde neko dolaziti, nema potrebe sa strahom...
Što kaže čovek gore to je nazaustavljiv proces, deo globalne priče i neko tako hoće da nema granica, na kraju krajeva i nacionalnih država kakvim ih znamo.
Je l' moguće da se ljudi tako lako mire sa činjenicom da će da nas napune migrantima. Jeste li čitali šta piše ispod snimka? Ko to nama smeta? Jesam li ksenofob zbog toga?
Za šta je u pravu?
Za to što je usavršio sistem koji pomaže da kvalitetni ljudi odlaze?
Za to što planira da ih zameni jeftinom radnom snagom sa bliskog istoka i Afrike?
Za to što su oni već sada njegovi glasači?
Zato što je osnovao državnu agenciju koja pomaže zdravstvenim radnicima da organizovano idu u Nemačku da rade? Dražava koja je uložila u njihovo obrazovanje.
Primera koliko hoćeš...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
"Sporazum tretira migraciju kao ljudsko pravo"
Ako uzmemo da važi za nas pravo da odemo u drugu zemlju, nekako je logično da i neko drugi ima pravo da dođe kod nas. I ne samo da neko polaže pravo već i da ćemo mi imati potrebu, kao što imaju potrebu i sve zemlje zapadne Evrope. Sve puštaju neku imigraciju, u manjem ili većem obimu, a pri tom i nemaju odliv kakav mi imamo. Projektovani odlazak 200.000 radno sposobnih ljudi godišnje je jeziva cifra. Očekivao sam tako nešto kad postanemo deo EU, ali ovo sad dolazi mnogo ranije nego što sam mislio. Meni je teško i da zamislim kako će izgledati Srbija za 10 godina.
Ako uzmemo da važi za nas pravo da odemo u drugu zemlju, nekako je logično da i neko drugi ima pravo da dođe kod nas. I ne samo da neko polaže pravo već i da ćemo mi imati potrebu, kao što imaju potrebu i sve zemlje zapadne Evrope. Sve puštaju neku imigraciju, u manjem ili većem obimu, a pri tom i nemaju odliv kakav mi imamo. Projektovani odlazak 200.000 radno sposobnih ljudi godišnje je jeziva cifra. Očekivao sam tako nešto kad postanemo deo EU, ali ovo sad dolazi mnogo ranije nego što sam mislio. Meni je teško i da zamislim kako će izgledati Srbija za 10 godina.
U pravu je da imamo veliku emigraciju, da je natalitet slab, i da nam je to veliki problem. Za taj deo sam hteo da kažem da je u pravu. To nije počelo kad su oni došli na vlast, ali se jeste ubrzalo. Nisam ni pomislio da ga branim za bilo šta što radi, bilo mi je gadno da odgledam i tih 60s snimka.Za šta je u pravu?
Poslednja izmena od grujicd u 24 Dec 2018, 17:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Da drzava ulaze pare u domace biznise, koji ce ovde siriti poslove, izvoziti fizicku i intelektualnu svojinu, da pomazu domace firme...ali ne, Bakina Tajna je prodata, jer pomoci za sirenje nije bilo...a tu pricamo o najbrze rastucoj srpskoj firmi, gde sada stranac diktira platu i odnosi zaradu, a sutra mozda i proizvodnju.
Treba svakakvih poslova da bude, ali ne po ovim uslovima.
Dadnik na trazi treba da ima 1000e mesecno, programer 2k, a ne oba 3 puta manje.
A to se sve resava kada neko ne prima mito da dovuce robovlasnike, vec kraducka bez da direktno nanosi stetu celom narodu.
Ali ovi nemaju mere, cela infrastruktura im je lop9vska, a ako imate 100k lopova loje moras namiriti, mora se i krasti na svakom cosku, bez pardona.
Ovako bukvalno omogucavaju i motivisu svakog sposobnog coveka da ide iz ove zemlje.
Ne zaboravite samo da se manjine uvek najvise drze zajedno.
Taj primer vec mozemo videti sa crnogorcima u Srbiji, a jos gorr ce biti kada nas preplave strani imigranti.
Treba svakakvih poslova da bude, ali ne po ovim uslovima.
Dadnik na trazi treba da ima 1000e mesecno, programer 2k, a ne oba 3 puta manje.
A to se sve resava kada neko ne prima mito da dovuce robovlasnike, vec kraducka bez da direktno nanosi stetu celom narodu.
Ali ovi nemaju mere, cela infrastruktura im je lop9vska, a ako imate 100k lopova loje moras namiriti, mora se i krasti na svakom cosku, bez pardona.
Ovako bukvalno omogucavaju i motivisu svakog sposobnog coveka da ide iz ove zemlje.
Ne zaboravite samo da se manjine uvek najvise drze zajedno.
Taj primer vec mozemo videti sa crnogorcima u Srbiji, a jos gorr ce biti kada nas preplave strani imigranti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imigranti su gradili zemlje. Domaci sigurno nisu. Oni ce da rade ono od cega mi bezimo, kao sto mi jurimo poslove od kojih domaci u inostranstvu beze. Sta sad jbg, i oni su ljudi. I mi smo deo sveta nazalost.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sustina rezima
- kragujevac
Interesantno je to misljenje da Svabe "beze" od nekih poslova, izmedju ostalog i od medicinske struke.
Dokonam na odeljenju pa uzeh sad da prebrojim. Kod mene u bolnici na odeljenju gde radim je 9 Nemaca i 7 stranaca, a na odeljenju prekoputa nas na istom spratu(za koje takodje pisem plan rada, pa znam kompletnu postavu) 11 nemaca a "samo" 4 stranca.
Po tome se bas ne bi moglo tvrditi da Svabe beze od tog posla, a upravo takvo misljenje vlada kad se citaju razni tekstovi, manje ili vise realni.
Dokonam na odeljenju pa uzeh sad da prebrojim. Kod mene u bolnici na odeljenju gde radim je 9 Nemaca i 7 stranaca, a na odeljenju prekoputa nas na istom spratu(za koje takodje pisem plan rada, pa znam kompletnu postavu) 11 nemaca a "samo" 4 stranca.
Po tome se bas ne bi moglo tvrditi da Svabe beze od tog posla, a upravo takvo misljenje vlada kad se citaju razni tekstovi, manje ili vise realni.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
A uzorak je reprezentativan, i važi za celu Nemačku?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
I taj lični primer koji si izneo više potvrđuje to uvreženo mišljenje nego što ga demantuje. Eto, da je u bolnici u Beogradu na toj poziciji 9 Srba i 7-oro iz Sirije, Angole i Vijetnama šta bismo mislili ovde?
- kragujevac

Pa hebemliga, ako u nekoj softverskoj kompaniji ili u BMWovom sektoru za razvoj motora radi po 10 Svaba i 6 indijaca/srba/tunguzijaca, ispada da po toj logici onda Svabe ne vole da rade ni kao programeri ni kao inzenjeri niti kao stajaznam sta jos. Bezvezna logika.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac