Auto je preko god dana u Ford salonu, sad su ga registrovali i voziće ga neko od šefova. Za par meseci ide u prodaju kao test vozilo.
Za Edge sam se zainteresovao jer je velik i relativno redak model. Ovaj je bukvalno nov, prešao tek 30km.

Obišli smo nekih 10-ak km, popeo ga do Košutnjaka pa po onoj krivudavoj stazi, malo na pravac u Heroja sa Košara.
Auto me baš oduševio. Ne umem ja to pesnički da iskažem, tražim nijanse itd... A realno, nemam ni neko veliko iskustvo da bih mogao da poredim. Ono što mi je bitno, tu je vrhunski:
- ogroman prostor. Evo kako izgleda drugi red sedišta, nakon što ja nikad deblji dvometraš namestim sedište po svojoj meri.

- auto je vrlo upravljiv, standardno Fordovski. Nema adaptivno vešanje pa nisam mogao da probam koliko ono pomaže po krivinama, ali mi za ono malo žustrije vožnje nije zasmetalo.
- menjač radi dobro, motor je snažan i fino pegla. Nisam primetio knedlu nakon što se potopi gas, a baš sam to testirao više puta i na ravnom i na uzbrdici.
- ovaj primerak ima praćenje trake, radar za iznenadna kočenja i prevenciju sudara. Multimedija je na super mestu ali je ekran nekako čudno nagnut. Podešavanje klime je išlo super a ostalo nisam probao jer je ovo prvi put da se uključuje, za sve je trebalo inicijalno podešavanje. Samo sam navigaciju upalio na kraju, čisto da zasvetli