nema pravila, zavisi od kvaliteta samog grejaca pre svega, taj ko kaze da ih treba menjati svake godine je budala, jeste da grejaci nisu skupi ali i kad rikne neki grejac auto ce da pali, uz malo duze verglanje ali upalice, ja sam palio celu proslu zimu na 3 grejaca i to nije uopste dugo verglao skoro pa isto kao i sa sva 4 grejaca, a na dva malo duze vergla pa cak i bez grejaca mora da upali ako nije bas neki tezak minusA170T napisao: 27 Dec 2018, 16:11 Jel postoji neki period koliko obicno traju grejaci dizela za auto?
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Servis - Razno
Re: Servis - Razno
koji auto je u pitanju? bobina ako je riknula moralo bi da prijavi missfire na dijagnostici i motor bi promenio rad a dizne sve 4 da riknu je gotovo pa nemoguce, ako su i lose sigurno mogu da se ociste i srede pre nego se kupe novepassenger napisao: 27 Dec 2018, 17:30 Tati rekli bobina otisla, uzeo 50 eura i opet isti problem
Posle mu rekli u nekom servisu sve 4 benzin dizne mora kupi. Stavili mu neke od Fiata kaze, al mora da kupi
Koji je to kurac, je l me zajebava neko? Kakav fiat dizna? Kako crknu 4 u isto vreme?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Corsa 1.2
Vratio bobinu. Rekli sad jedna crkla al bolje da menja 4
Vratio bobinu. Rekli sad jedna crkla al bolje da menja 4

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
ocigledno neko vacarenje, sto bi menjao sve 4 ako je jedna losa, zameni nju a ove 3 ocisti i teraj...burazeru skoro na cromi jtdm riknula jedna dizna, poslao sve 4 na proveru, ovi pregledali kazu 3 su ok samo ih malo kalbrirali a ovu jednu reparirali komplet i to je to
- passenger
Mora se mane tih njegovih priučenih kolega. Da ode kod neutralnog bošiste
za benz. dizne ne treba kod bošiste, svaki bolji servis ima aparat sa menzurama za proveru i ciscenje dizni
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Benzinske dizne se ciste u ultrazvucnoj kadici, nema velike filozofije kod njih. Zamenite problematicnu bobinu, sipaj Wynns aditiv za ciscenje dizni i vozi.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- passenger
Javiću mu 
Najbolj je nek vozi te dizne koje ima dok ja ne dodjem februara pa da mu sredim to kod normalnog servisera.
Edit
Kaze otisla elektronika dizne

Najbolj je nek vozi te dizne koje ima dok ja ne dodjem februara pa da mu sredim to kod normalnog servisera.
Edit
Kaze otisla elektronika dizne
Ben. dizne nemaju elektroniku, te klasik Obican namotaj kao relej sto ima.
Toliko su proste da nema sta da crkne, a radni vek je bukvalno milion km. Jedino na svakih 200-300-400.000km odradi se sipanje aditiva za ciscenje ili se UZ ociste rad skidanja lakova, taloga.
Nadji kod tebe polovne, to obicno ide na kilo jer niko ne trazi, pa uzmi 10tak komada i proberi odnosno posalji mu. Ali obavezno da se zamene O gumice, po dve za svaku diznu, koje je drze u railu. Pod obavezno.
Nova Bosch dizna je ovde bila oko 30tak evra,po radnjama kada se poruci, polovne su valjda oko 1-2 evra ili tako neka smesna cifra...za BMW, Volvo i slicne.
Nesto ne verujem da su za Opel drasticno skuplje.
Toliko su proste da nema sta da crkne, a radni vek je bukvalno milion km. Jedino na svakih 200-300-400.000km odradi se sipanje aditiva za ciscenje ili se UZ ociste rad skidanja lakova, taloga.
Nadji kod tebe polovne, to obicno ide na kilo jer niko ne trazi, pa uzmi 10tak komada i proberi odnosno posalji mu. Ali obavezno da se zamene O gumice, po dve za svaku diznu, koje je drze u railu. Pod obavezno.
Nova Bosch dizna je ovde bila oko 30tak evra,po radnjama kada se poruci, polovne su valjda oko 1-2 evra ili tako neka smesna cifra...za BMW, Volvo i slicne.
Nesto ne verujem da su za Opel drasticno skuplje.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Čistio sam dizne na X10XE (corsa C je fakticki isto ali Z12XE motor), UZV kadica, 10e po dizni ( Wynns tretman od pola h je njesra). Samo ih treba pažljivo skinuti da ne puknu po dve O gumice kao što reče ljubitelj. U suprotnom par gumica po dizni je 15evra da se poruči.
Bobina nema šta, kod nje je DIS modul, sve 4 zajedno povezane.
Bobina nema šta, kod nje je DIS modul, sve 4 zajedno povezane.
Poslednja izmena od Puzo81 u 28 Dec 2018, 08:52, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
Ma da, ceo modul. U narodu ostalo bobina
Nek vozi ove dok ne dodjem. Kaze bio kod 3 majstora. Ne znam o čemu se radi
Nek vozi ove dok ne dodjem. Kaze bio kod 3 majstora. Ne znam o čemu se radi
od tog wynss-a i sl. sredstava nema vajde, to moze samo kao preventiva povremeno da se sipa ali da on ocisti dizne nema sanse, sipao ja par puta ranije pa nista sve do ih nisam skinuo i dao na ciscenje, takodje samo krckanje u ultrazvucnoj kadici kako neki majstori rade cesto nema efekta posebno kad su mnogo prljave, i to sam probao par puta kad je drugar imao kadicu, moraju dizne da se prikace na aparat sa menzurama koji simulira rad motora u razlicitim rezimima i da se kroz njih pusti odrdjeno sredstvo za ciscenje, to je jedino pravo i ispravno ciscenje jer jedino tako mogu da se ociste kako treba i da se vidi pravo stanje na menzurama gde tacno vidis kako i koliko koja dizna baca pa sve dok se ne dovedu sve 4 u isto stanje nema pravog efekta
Pa to sto si opisao upravo radi Wyns masina, pustis motor da radi a masina ubrizgava koncentrt tecnosti za ciscenje. Oko pola sata traje tretman. Dizne ocisti potpuno, barem je takvo moje iskustvo.
Ja sam O gumice za Bosch dizne ovde placao oko 0.50 evra, MF Seals, je bila firma.
Znam da sam ceo set 16 gumica platio do 10 evra.
One postojece cim se izvade naglo se isuse, postanu porozne i ispucaju.
Moj savet je obavezno menjati za nove. Moze vrlo malo benzina da cruka, ispari brzo pa se ne vidi a moze usled toga i da nastane pozar pa za tako sitne novce ne vidim rezon da se rizikuje.
Ja sam O gumice za Bosch dizne ovde placao oko 0.50 evra, MF Seals, je bila firma.
Znam da sam ceo set 16 gumica platio do 10 evra.
One postojece cim se izvade naglo se isuse, postanu porozne i ispucaju.
Moj savet je obavezno menjati za nove. Moze vrlo malo benzina da cruka, ispari brzo pa se ne vidi a moze usled toga i da nastane pozar pa za tako sitne novce ne vidim rezon da se rizikuje.
da masina ali sipati wynss sredstvo u rezervoar pa voziti nema vajde od toga da ni blizu ocisti kao kad se skinu dizne i prikace na masinu, taj aditiv za rezervoar je ok preventivno povremeno sipati ali ne kad su dizne vec zrele za ciscenjeljubitelj napisao: 28 Dec 2018, 09:10 Pa to sto si opisao upravo radi Wyns masina, pustis motor da radi a masina ubrizgava koncentrt tecnosti za ciscenje. Oko pola sata traje tretman. Dizne ocisti potpuno, barem je takvo moje iskustvo.
Mislim da ima efekta. Jer motor malo mirnije radi. Naravno to ne moze Bog zna sta da ocisti, ali makar spreci nove naslage da se ne stvaraju i podmaze i ocisti malo pumpu za gorivo. Ja sam koristio STP aditiv na NIS-ovim pumpama i zadovoljan sam. Sipao bih ga ponovo.