Grčka
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Grčka
Moraš malo strastvenije da je pljuješ, sa puno uzvičnika na kraju rečenica
Tek tad će promena za par godina biti "iskrena" a sebi si kupio kredibilitet da i dalje pljuješ sve oko sebe.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
@mića

Nisam zagledao. Mada su malo crnjkaste u licu, ja volim bledunjave
Vlado
Realno, Italija je zemlja gde ne bih mogao da zivim. Da tako složim
uz Francusku na primer

Nisam zagledao. Mada su malo crnjkaste u licu, ja volim bledunjave

Vlado
Realno, Italija je zemlja gde ne bih mogao da zivim. Da tako složim

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Italija je sirok pojam. Mnogo raznolika zemlja u svakom smislu. Od veoma siromasnog juga do bogatog severa, tako i u mentalitetu...
Da si otisao da obilazis pokrajnu juzni tirol, trst ili neka mesta po venetu, lombardiji imao bi verovatno dosta drugaciji dozivljaj.
Italija je najbolja zemlja za turizam, ne za zivot.
Da si otisao da obilazis pokrajnu juzni tirol, trst ili neka mesta po venetu, lombardiji imao bi verovatno dosta drugaciji dozivljaj.
Italija je najbolja zemlja za turizam, ne za zivot.
Poslednja izmena od Darko u 29 Dec 2018, 21:18, izmenjeno 1 put ukupno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kako neće biti braća kada su najbliže, a dobro i (još uvek) koliko toliko pristupačno more.
A braćom nas (Grci) smatraju u zavisnosti od ekonomsko-političkih stavova platežnijih država. Varira ta ljubav, prilično.
Vrh mi je kada Grci dođu u Beograd i kažu: "Dođite kod nas da vidite šta je ugostiteljstvo." Nema dalje. Pritom, cene koje imaju, kada dolaze ovde, su smešne za ono što bi tamo dobili za iste pare, a njima je i dalje skupo i ne valja ništa
Realno, bolelo bi i nas za Grke da im je more/obala kao Bugarsko ili Rumunsko. Jedno vreme nam je čak i ta Bugarska bila dobra, dok je trebala viza za Grčku, a cene bile katastrofalno smešne. Dolazili ljudi iz Bugarske kao da su na Maldivima bili, a Bugari braća najveća... Paz'te sad to...
TapaT
A braćom nas (Grci) smatraju u zavisnosti od ekonomsko-političkih stavova platežnijih država. Varira ta ljubav, prilično.
Vrh mi je kada Grci dođu u Beograd i kažu: "Dođite kod nas da vidite šta je ugostiteljstvo." Nema dalje. Pritom, cene koje imaju, kada dolaze ovde, su smešne za ono što bi tamo dobili za iste pare, a njima je i dalje skupo i ne valja ništa

Realno, bolelo bi i nas za Grke da im je more/obala kao Bugarsko ili Rumunsko. Jedno vreme nam je čak i ta Bugarska bila dobra, dok je trebala viza za Grčku, a cene bile katastrofalno smešne. Dolazili ljudi iz Bugarske kao da su na Maldivima bili, a Bugari braća najveća... Paz'te sad to...
TapaT
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
A istorija nista ? Vera, povlacenje, ostrvo Vido, Zejtinlik, Marinos Ritsoudis ... bombardovanje, Kosovo ... ? Ima toga sigurno jos, ja sam jako slab sa istorijom, mozda Snork moze pomoci. Negirati projateljstvo nasa dva naroda je u najmanju ruku neozbiljno.pedja napisao: 29 Dec 2018, 21:18 Kako neće biti braća kada su najbliže, a dobro i (još uvek) koliko toliko pristupačno more.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma kakvo prijateljstvo, kad Koka-kolu naplaćuju 3e!!!!!!!!!!!!! A nikakav sladoled koji se sastoji iz 3 kugle (od kojih je jedna zaledjena voda) kosta 7,5 evra !!! 885 dinara !!!!!!!!
Super je ako to možeš da priustiš, meni je to previše, plaćam i ja ali mi je previše.
Na stranu što su Grci teška seljanija, sirovine, zato su i tu gde jesu, o ceni goriva da ne pricam. Zar nije logicnije da spuste cene i da time privuku vise musterija ? Mozda bih ja u tom slucaju pio 2 koka kole umesto jedne pa bi tako i vise zaradili. Ma maniri su im nikakvi, maksimalno seljacki.

Super je ako to možeš da priustiš, meni je to previše, plaćam i ja ali mi je previše.
Na stranu što su Grci teška seljanija, sirovine, zato su i tu gde jesu, o ceni goriva da ne pricam. Zar nije logicnije da spuste cene i da time privuku vise musterija ? Mozda bih ja u tom slucaju pio 2 koka kole umesto jedne pa bi tako i vise zaradili. Ma maniri su im nikakvi, maksimalno seljacki.

There are 10 kinds of people in the world:
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ogi, ja ne negiram ništa. Ne smatram Grke neprijateljima.
Međutim, ne vole oni nas ništa više nego druge koji ostavljaju pare. Voleli bi oni da su Skandinavci preko grane, ali nisu - mi smo. Počeli su da zidaju cene od neke 2005., ali ih uzdrma svetska, pa unutrašnja kriza. Taman su lepo krenuli da idu ka platežnijim gostima, ali... kada su Nemci dobili sugestiju da ne putuju u Grčku, "braća" Srbi ispadoše najpoželjniji gosti. Kao i u CG pre neku godinu, kada je početkom jula bila katastrofa situacija - krenula kampanja : dođite na svoje more, mi smo braća itd. Čim su Grci stali na noge, drmaju opet cene, iz godine u godinu. Ne kažem da treba nama da daju neki popust, ali kažem da im nismo ništa draži gosti od drugih i verujem da im ne bi bilo žao da ne vide našeg gosta, za sezonu celu, sve dok lepo rade.
Isto tako, da su i ljudožderi, a ne Grci (vera, Krf itd), naš narod bi išao tamo, jer se najbrže stigne, dobro je more i finansijski može da se podnese.
Recimo, ko god je bio na Kipru, nosi dosta bolje utiske, tj iskrenije prijateljstvo (da tako nazovem) prema Srbiji, od "njihovih" Grka. Bukvalno, koga god da znam da je išao i malo više komunicirao sa ljudima tamo. Možda je i to fejk, ali su ubedljiviji
Ja sam obde upoznao nekoliko ljudi sa Kipra, kao da nisu Grci kao ovi iz Grčke, koliko god to čudno zvučalo. Osim jednog mentola, ali to je duga priča
TapaT
Međutim, ne vole oni nas ništa više nego druge koji ostavljaju pare. Voleli bi oni da su Skandinavci preko grane, ali nisu - mi smo. Počeli su da zidaju cene od neke 2005., ali ih uzdrma svetska, pa unutrašnja kriza. Taman su lepo krenuli da idu ka platežnijim gostima, ali... kada su Nemci dobili sugestiju da ne putuju u Grčku, "braća" Srbi ispadoše najpoželjniji gosti. Kao i u CG pre neku godinu, kada je početkom jula bila katastrofa situacija - krenula kampanja : dođite na svoje more, mi smo braća itd. Čim su Grci stali na noge, drmaju opet cene, iz godine u godinu. Ne kažem da treba nama da daju neki popust, ali kažem da im nismo ništa draži gosti od drugih i verujem da im ne bi bilo žao da ne vide našeg gosta, za sezonu celu, sve dok lepo rade.
Isto tako, da su i ljudožderi, a ne Grci (vera, Krf itd), naš narod bi išao tamo, jer se najbrže stigne, dobro je more i finansijski može da se podnese.
Recimo, ko god je bio na Kipru, nosi dosta bolje utiske, tj iskrenije prijateljstvo (da tako nazovem) prema Srbiji, od "njihovih" Grka. Bukvalno, koga god da znam da je išao i malo više komunicirao sa ljudima tamo. Možda je i to fejk, ali su ubedljiviji

Ja sam obde upoznao nekoliko ljudi sa Kipra, kao da nisu Grci kao ovi iz Grčke, koliko god to čudno zvučalo. Osim jednog mentola, ali to je duga priča

TapaT
Da, i svako ostrvo je drugacije, drugi mentalitet, obicaji, pa cak i feta sir nije isti na tasosu i kefaloniji. Ne znam puno za kopno jer u Grckoj iskljucivo obilazimo ostrva. Nikada nisam doziveo bilo kakvu neprijatnost ni neljubaznost ni na ostrvima a ni na kopnu to malo sto smo obisli meteore i atinu, solun. To shvatam kao normalno to sto pedja prica jer u svakoj zemlji postoje kulturoloske razlike od severa do juga, negde je vise izrazeno, negde manje ali normalno da postoje.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
naravno da po halkidikijima peglaju koga stignu kada su navikli na šoder turiste od kojih zive cele godine na osnovu sezone od 2 meseca i krace. idite na neko normalno ostrvo ili mesto, svejedno, koje nije pregaženo bubašvabama iz srbije i bugarske, gde ljudi zive od pravog rada pa ćete probati i pravu grčku gastronomiju po cenama dosta nižim nego u beogradu a kvalitet neuporediv. primer? tuna stejk, 2 moćna komada sa prilogom, tuna od 30 kila prethodne noći ulovljena u lokalnom zalivu - 13e. odležali rib eye steak, 23e kilogram (u bg mesari morava košta 2400 RSD kilo, 20e neispečen) . hobotnica 9e. lignje 8e. 8e litar vrhunskog domaćeg vina. 6e flašica 0.2l rakije ili uza.
sad jebiga grci nemaju trash hranu restoranskog tipa karađorđeve, pa poneki srbin ostane uskraćen za orgazam od mešavine panade, svinjetine, sira i šunke....
slike:

što se ostalih vesti iz grčke tiče, na putu ka kavali se planiraju još 2 naplatne stanice. praktično su gotove i treba da se samo stave u pogon - jedna na obilaznici oko soluna a druga negde na auto putu egnatia odos dalje ka kavali. ako svaka bude 2.40 biće baš poskupo sa 3 postojeće,
sad jebiga grci nemaju trash hranu restoranskog tipa karađorđeve, pa poneki srbin ostane uskraćen za orgazam od mešavine panade, svinjetine, sira i šunke....
slike:

što se ostalih vesti iz grčke tiče, na putu ka kavali se planiraju još 2 naplatne stanice. praktično su gotove i treba da se samo stave u pogon - jedna na obilaznici oko soluna a druga negde na auto putu egnatia odos dalje ka kavali. ako svaka bude 2.40 biće baš poskupo sa 3 postojeće,
Cene putarine idu nekih 150% gore, to smo videli već negde.
Nego, koliko košta put na to ostrvo gde je tuna malo jeftinija?
Ozbiljno pitam, jer još uvek nismo našli gde ćemo 2019. na more. Ima li tu nekog smeštaja boljeg (prijateljima treba kuća za 2 porodice sa bazenom npr)?
Može i na PM, svaki predlog je dobrodošao.
Nego, koliko košta put na to ostrvo gde je tuna malo jeftinija?
Ozbiljno pitam, jer još uvek nismo našli gde ćemo 2019. na more. Ima li tu nekog smeštaja boljeg (prijateljima treba kuća za 2 porodice sa bazenom npr)?
Može i na PM, svaki predlog je dobrodošao.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Ogi napisao: 29 Dec 2018, 23:42A istorija nista ? Vera, povlacenje, ostrvo Vido, Zejtinlik, Marinos Ritsoudis ... bombardovanje, Kosovo ... ? Ima toga sigurno jos, ja sam jako slab sa istorijom, mozda Snork moze pomoci. Negirati projateljstvo nasa dva naroda je u najmanju ruku neozbiljno.pedja napisao: 29 Dec 2018, 21:18 Kako neće biti braća kada su najbliže, a dobro i (još uvek) koliko toliko pristupačno more.
Ogi me malo na Akija potseca

-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15