Kao sto naslov kaze, zamolio bih za preporuku automobila do 5500eur. Trenutno vozim Grande punta 1.9 131hp 2006 god i hteo bih da ga promenim. Glavni razlog je to sto stvarno nemam potrebu za 1.9 dizel motorom jer mesecno ne predjem vise od 600-700km, sto na godisnjem nivou ispadne manje od 10000km. Druga bitna stvar koja mi se ne svidja jeste kvalitet izrade kabine. Plastike su lose odradjene, kad pojacam muziku cuje se krcanje, uglavnom, grande je dosta losije odradjen od stila sto se tice unutrasnjosti po mom misljenju. Vozim ga godinu dana i planiram da ga prodam i zamenim za nesto bolje, novije.
E sad, s obzirom da ne prelazim mnogo, mislim da bi pametniji izbor bio neki benzinac. U obzir dolazi i 1.6 dizel, ali cu dati prednost benzincu u odabiru. Ono sto mi je bitno jeste da auto ima 4/5 vrata, da je kvalitet izrade unutrasnjosti dobar(da se ne cuje zveckanje, puckanje ili sta god tokom voznje) i da mi se dopadne. Ovo zadnje je diskutabilno jer svako ima drugaciji ukus, meni se GP stvarno dopada, ali bih ga zamenio iz gore navedenih razloga.
Izbegao bih Fiat i italijane generalno, a za oko su mi zapali Peugeot 308 i C4. Problem je sto sam dosta citao po netu i video da su benzinski motori kod Peugeot-a generalno losi.
Zanima me sta bi bio vas predlog, verovatno ima nekih modela koje sam preskocio, a dobri su pa bih vas zamolio za pomoc.