Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
E hvala, a net?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
vec 2.5 godine nisam u AT 
Zaboravio sam.. Sad će @Risto ili @meindling

Zaboravio sam.. Sad će @Risto ili @meindling
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja sam kod UPCa, što se tiče interneta. TV sam uzeo kao iptv preko neta, streaming, 1000 kanala, 10 evra mesečno.
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Pri tom je bitno napomenuti da poreska klasa 3 važi samo ako i supružnik ima rešen boravišni status u D.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Fina plata, obzirom da ti ne treba skola za istu, a zanimanje deficitarno i posao zagarantovan - sto povlaci lep zivot sa planiranim sigurnim prihodima maltene do penzije. Jos ako supruga radi isto nesto slicno bez skole, jos 1700 do 1800 mesecno.
U Kelnu u svakom autobusu oglas.
U Kelnu u svakom autobusu oglas.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja bi rekao da je ovo kikiriki, tj. da bi plata trebala biti bar 20% veća.
Koji je to zivot da radis 45 sati nedeljno, i kao 27 dana godisnje slobodnih dana, pa realno se dobija 4,5 nedelja (radna nedelja 6 dana). To je stvarno cisto iskoristavanje... Sam netto nije los, ali zivot je jeziv...
Evo Holandska varjanta (brutto) - doplate mogu da buu skoro jos jedna cela plata - samo placeni odmor je 8% mesecno svakog meseca. I radno vreme nikada nije duze od 40h nedeljno:
I to bas jako simpaticni. Bas se trude. I posle kazu migracija losa
Ko bi drugi sa takvim entuziazmom radio tezak i slabo placeni posao....
Evo Holandska varjanta (brutto) - doplate mogu da buu skoro jos jedna cela plata - samo placeni odmor je 8% mesecno svakog meseca. I radno vreme nikada nije duze od 40h nedeljno:
Inace od ove godine isporuka paketa sve sami crnciПлата возача аутобуса биће 1663 евра за почетнике и 2821 евра месечно за старијег, са пуним радним временом. Поред тога, добијате додатке за рад у неправилним временима и плаћеном одмору.

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ovde su paketaši uglavnom hrvati i madjari, svi odreda ne pričaju nemački.
Ova plata i ovo radno vreme su samo početni uslovi, onog momenta kad se čovek „ustali“ u D i nauči nemački jezik ovo više ne drži vodu. McDonalds, Burger King, Vapiano i njima slične firme imaju još lošije uslove, pa uvek imaju radnike.
Kažem, za početak može tako, posle je svako krojač svoje sudbine. Koliko „posle“, to već zavisi od svakog pojedinačno. Btw, plata od 2K€ (i više), za nekog bez škole je bar po mom shvatanju stvari sasvim OK. Mislim, ajde sad da damo šoferu 3K€ neto, koliko onda treba da se plati jedan električar, koliko instrumentarka u OPu, koliko lekar opšte prakse itditd. Neki logični „odnos snaga“ mora da se zadrži.
Ova plata i ovo radno vreme su samo početni uslovi, onog momenta kad se čovek „ustali“ u D i nauči nemački jezik ovo više ne drži vodu. McDonalds, Burger King, Vapiano i njima slične firme imaju još lošije uslove, pa uvek imaju radnike.
Kažem, za početak može tako, posle je svako krojač svoje sudbine. Koliko „posle“, to već zavisi od svakog pojedinačno. Btw, plata od 2K€ (i više), za nekog bez škole je bar po mom shvatanju stvari sasvim OK. Mislim, ajde sad da damo šoferu 3K€ neto, koliko onda treba da se plati jedan električar, koliko instrumentarka u OPu, koliko lekar opšte prakse itditd. Neki logični „odnos snaga“ mora da se zadrži.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Stariji cika (60+ god)sto mi donosi hleb iz jedne pekare. Vozi manji van i razvozi hleb. Zalio mi se nedavno da 500 dana nije imao slobodan dan (radi 7 dana nedeljno), Tvoje jezivo bi njemu zvucalo kao naucna fantastika. Verujem da neki od vas namerno pisete takve postove da sto vise skenjate i ubijete u pojam masu ovde.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Darko nije baš tako, velike su razlike u životnom standardu i pojmu normalnog, a to bode oči.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Darko, sve je to kako se covek izbori za sebe. U bilo kom sistemu. I kada sam u Srbiji radio uvek sam uzimao slobodnih dana koliko sam zeleo i kada sam hteo. I kada mi pukne film samo odem na nedelju, mesec i vratim se. I posla uvek ima koliko god ti treba... Na zapadu je to samo malo bolje i standardnije odradjeno. Isto tako i u Holandiji. Plus ovde su u panici da ne dobijes ne daj boze neke probleme (psihicke, fizicke) od posla, pa su ekstra osetljivi na zalbe ljudi...
A jel vi mislite da ljudi voze autobus iz hobija pa zato imaju tu kategoriju? Vecina ih je zavrsila srednju saobracajnu skolu, a bas su elektricari najcesce bez skole.
Jao Darko, jer realno da napises da neki ljudi namerno pisi neke stvari da bi skenjavali masu?
E, da posto sam ovde nemotorizovan. Vozim se svim vidovima javnog prevoza.
Vozaci busa, voze putnike kao krompire.
Nagla kocenja, uletanje u krivinu, prodju i kroz crveno...
Nekako mi se cini da nisu bas zadovoljni ili ne znaju da voze
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
E, da posto sam ovde nemotorizovan. Vozim se svim vidovima javnog prevoza.
Vozaci busa, voze putnike kao krompire.
Nagla kocenja, uletanje u krivinu, prodju i kroz crveno...
Nekako mi se cini da nisu bas zadovoljni ili ne znaju da voze

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Očekivano je i da budu nezadovoljni ako žive ispod proseka tamo, više im nije dosta što su popravili standard apsolutno, ako su relativno ispod proseka.