Prava stvar ce biti kad bude zavrseno surcin - obrenovac. Na primer nama iz ns ce put do cg postati daleko kraci. Imacemo komplet autoput ns-surcin-preljina.
Jos ako bi se nekad produzilo do pozege..
Bas me zanima koliko moze vremenski biti kraci put bg-obrenovac-preljina-cacak u odnosu na voznju ibarskom?
Nije toliko bitno koliko je brže u teoretskim uslovima, bitnije je da li će pomoći kad su vikendi, naročito praznični ili letnji. Tad se dešava da ti treba 2 sata za prvih/zadnjih 50km od Beograda. Ako u Obrenovcu bude takav čep onda džaba sve.
Trebalo bi sad da puste obrenovac ub i lajkovac ljig bez tunela kod ljiga a mozda pri kraju sledece godine komplet obrenovac-preljina.
Sto se tice bg-a, bice brze uglavnom za one koji krecu sa novog beograda, sa starog dela ce biti lakse da ides ibarskom do lajkovca pa da se tu ukljucis za preljinu.
Evo sad u subotu pre podne sam kretao za CG. Procenio sam da je za mnoge početak praznika i da će početak ibarske biti zakrčen, pa sam išao preko Rudnika iako duže traje u idealnim okolnostima. Uzgred neko je pitao za taj put pre neki dan, skroz je bio suv i neopterećen.
jbg nista od pustanja bilo kog dela dok se ne zavrsi cela deonica obrenovac-preljina. Znaci izmedju leta i kraja godine. A surcin-obrenovac i brzi put nbg-surcin verovatno do kraja 2022.
Da, sad vidim. Ovo je odlican spoj e70 i e75 sa koridorom 11 (kad se otvori od obrenovca na dole). Na snimku put deluje ok kvaliteta i bez guzve, i taj most je relativno nov (otvoren pre 7 god).
Ako na leto budem isao u cg, probacu tuda. (Ns-surcin-obrenovac-preljina) tu je grubo nekih 210km (180km autoput i 30km lokalni preko tog mosta). Teorijski mozda bi se moglo preci ns-preljina za oko 2 i nesto sata sto je vrh.
Poslednja izmena od Darko u 02 Jan 2019, 22:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Mora da se prodje kroz ceo Obrenovac, auto-put pocinje na samom izlazu ako se ide sa te strane, plus jos kroz Jakovo i Boljevce a i u Surcinu ne moze direktno da se iskljuci sa obilaznice na taj put prema Jakovu nego mora malo da se kruzi po Surcinu.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 02 Jan 2019, 22:44, izmenjeno 1 put ukupno.