Zimske gume - da ili ne?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Kupujmo domace. 

- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2019-01-02-20-02-36-932_com.miui.gallery.png (305.44 KiB) Pogledano 2386 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ako bi pričali o odnosu cene i kvaliteta koju bi zimsku gumu izabrali? Dimenzija je 185 65 15
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Conti ts860 ili Mischelin Alpin ili Goodyear UltraGrip.
Ako je budzet manji onda za ispod 5000 definitivno Sava Eskimo. Za oko 5500 Fulda Kristal Montero 3.
Moje licno misljenje je da Fulda daje najvise za cenu.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Ako je budzet manji onda za ispod 5000 definitivno Sava Eskimo. Za oko 5500 Fulda Kristal Montero 3.
Moje licno misljenje je da Fulda daje najvise za cenu.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Kleber Krisalp HP3.havijer napisao: 02 Jan 2019, 21:24 Ako bi pričali o odnosu cene i kvaliteta koju bi zimsku gumu izabrali? Dimenzija je 185 65 15
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Cena/kvalitet Klebe, Hankook, Fulda, Apollo on je jeftin a odlican.
Premium Dunlop, Conti pa ostali.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Premium Dunlop, Conti pa ostali.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Pa onakoDarko napisao:Slika ne moze da opise koliko je debela ova guma na roveru. 235/65/17![]()

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
danas mi je otišla guma u vožnji (sava zimska), dok sam se dokotrljao 300m do vulkanizera guma je bila za bacanje.
jedino što je imao je riken winter, isto kao nova tigar winter - promenjena šara u odnosu na stariju, deluje robusnije i po nalepnici bucnije, 72db umesto 69db.
uzeo sam par, nisam imao izbora a i da jesam u fazonu sam da u auto od 330.000km ne ulazem vise od minimuma. to je u ovom slucaju bilo 5.100 po gumi za 205/55/16
iskreno receno zadovoljan sam po bljuzgi i snegu danas u gradu, bez problema, nije nesto posebno neudobna. ne bih rekao da je najgora guma na svetu ili sa oguglao.
jedino što je imao je riken winter, isto kao nova tigar winter - promenjena šara u odnosu na stariju, deluje robusnije i po nalepnici bucnije, 72db umesto 69db.
uzeo sam par, nisam imao izbora a i da jesam u fazonu sam da u auto od 330.000km ne ulazem vise od minimuma. to je u ovom slucaju bilo 5.100 po gumi za 205/55/16
iskreno receno zadovoljan sam po bljuzgi i snegu danas u gradu, bez problema, nije nesto posebno neudobna. ne bih rekao da je najgora guma na svetu ili sa oguglao.
Kako ti je riknula Sava? Sraf, ekser ili sama od sebe pukla? Za sneg ce ove riken biti odlicne to ne mora da brines 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nema vožnje na praznoj gumi. Odmah staneš, staviš rezervnu i tek onda teraj do vulkanizera.
-
- Banned
sava je riknula tako sto sam pri brzini od 3km/h (bukvalno, ne preterujem) zakacio ivicnjak. mislim da su vec dosta matore gume iako im je dobra šara, vozio sam ih i letos. zato verujem da su bile vec na ivici - i to kako je propala od ove voznje na bandaš mi dosta govori. uopšte nije isečena tamo gde je gazila felna nego na bočnom zidu sa jedne strane, na par mesta se tkanje u gumi raspalo tako da su se napravili klobuci. s obzirom da sam za 10 godina koliko je auto kod mene promenio 2 kompleta zimskih, ovaj je bio drugi, ne cudi me.
Kakve god da su riken, bolje su od prastarih savi, barem su nove.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
maniaxxx napisao: 04 Jan 2019, 17:22 Kakve god da su riken, bolje su od prastarih savi, barem su nove.

-
- Banned
jasno, zato nisam ni sekunda razmisljao kada sam zavrsio kod vulkanizera. nego stara prica sa ovim kolima, vec 5 godina hocu necu da prodam i onda mi se ne ulaze. mada je ovo naravno poslednja stvar na kojoj treba stedeti. vozio sam je danas duze, skroz je OK guma u nekoj normalnoj gradskoj voznji plus jedno 6-7 km na autoputu, nije dektovana nikakva nenormalnost, povisena buka itd. zadovoljan a verujem da bih bio i vise da sam izasao na nerasciscen put, ovo ima novi, traktorski profil.
imao sam zanimljivu konverzaciju sa prodavcem na temu profila, ja sam komentarisao da ima mnogo jači zimski tj snežni profil od stare winter 1 gume. on kaže da je tigar tj mišelin hteo da naglasi razliku između zimskih i letnjih guma jer su istraživanja pokazala da srbi masovno voze na zimske gume leti. ne sumnjam da ih ovaj profil neće sprečiti u tome ali će biti ekstremnije voziti ovo na 35C u odnosu na ravniji prethodni profil. pričamo o ovome:

imao sam zanimljivu konverzaciju sa prodavcem na temu profila, ja sam komentarisao da ima mnogo jači zimski tj snežni profil od stare winter 1 gume. on kaže da je tigar tj mišelin hteo da naglasi razliku između zimskih i letnjih guma jer su istraživanja pokazala da srbi masovno voze na zimske gume leti. ne sumnjam da ih ovaj profil neće sprečiti u tome ali će biti ekstremnije voziti ovo na 35C u odnosu na ravniji prethodni profil. pričamo o ovome:

Pa i u novembru je uglavno suvo sa neretko 20 stepeni.
U Martu isto... Mislim da je sara samo za brdsko-planinske predele gde snega dosta tj skoro cele zime. Za suvo i mokro mislim da je ova guma jos gora od wintere
U Martu isto... Mislim da je sara samo za brdsko-planinske predele gde snega dosta tj skoro cele zime. Za suvo i mokro mislim da je ova guma jos gora od wintere
-
- Banned
to verujem.