Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Bude gusci jer dodaju skrob, cak i pise ako se zagledate i procitete.
Pravi jogurt= nema ga.
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Pravi jogurt= nema ga.
Sada si me zainteresovao ovo u vezi skroba. Kod nas (NL) jogurt je jako gust, i ja ga pijem tako sto moram bar 20% vode da dodam.
Састојци: полуобрани јогурт *, 1% протеина млијека, култура Бигарде. * Од ливадског млека. Сол се добија само из природног натријума.
Evo sastav (na 100ml):
Енергија 200 кЈ (48 кцал)
Masti 1.5 г
Од тога засићена 1 г
Од тога моно-незасићене 0,5 г
Од тога полинезасићене 0,1 г
Угљени хидрати 4 г
Од тога шећери 4 г
Дијетална влакна 0 г
Протеини 4.5 г
Сол 0.1 г
Калцијум 133 мг 17%
* Референтни унос просечне одрасле особе је 8400 кЈ / 2000 кцал.
A gde je skrob?
Састојци: полуобрани јогурт *, 1% протеина млијека, култура Бигарде. * Од ливадског млека. Сол се добија само из природног натријума.
Evo sastav (na 100ml):
Енергија 200 кЈ (48 кцал)
Masti 1.5 г
Од тога засићена 1 г
Од тога моно-незасићене 0,5 г
Од тога полинезасићене 0,1 г
Угљени хидрати 4 г
Од тога шећери 4 г
Дијетална влакна 0 г
Протеини 4.5 г
Сол 0.1 г
Калцијум 133 мг 17%
* Референтни унос просечне одрасле особе је 8400 кЈ / 2000 кцал.
A gde je skrob?
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
U nasim srb jogurtima ga ima.
Inace kad se koriste prave bakterijske kulture i kad se ne koriste predugo vremenski u proizvodnji onda imas pravi jogurt koii ima gustinu i nije kiseo.
U kiselo mleko ne stavljaju skrob,to je jos uvek dobar proizvod kod nas.
Inace kad se koriste prave bakterijske kulture i kad se ne koriste predugo vremenski u proizvodnji onda imas pravi jogurt koii ima gustinu i nije kiseo.
U kiselo mleko ne stavljaju skrob,to je jos uvek dobar proizvod kod nas.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ja bih voleo da nadjem negde u D tečni jogurt. Ima mali milion različitih čvrstih jogurta, ali tečan, onako kako ga ja zamišljam, mrka kapa.
Dok je postojala mlekara ,„Mladost„ u Kragujevcu pio sam samo njihov jogurt kad sam u KGu. Pakovali ga onako prepotopski u kese od pola litra, ali bio je fenomenalan. Posle su prodali to Meggle-u, i sad nastaje paradoks da Meggle, koji je bavarska firma u Srbiji ima u ponudi tečni jogurt, pošto su nastavili da ga proizvode, samo ga sad pakuju u flaše, a u Nemačkoj ga nema.
Još mi je jogurt od mlekare „Kuč“ OK, ali nije bolji od ovog gore pomenutog.
Dok je postojala mlekara ,„Mladost„ u Kragujevcu pio sam samo njihov jogurt kad sam u KGu. Pakovali ga onako prepotopski u kese od pola litra, ali bio je fenomenalan. Posle su prodali to Meggle-u, i sad nastaje paradoks da Meggle, koji je bavarska firma u Srbiji ima u ponudi tečni jogurt, pošto su nastavili da ga proizvode, samo ga sad pakuju u flaše, a u Nemačkoj ga nema.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
U GR nešto što liči na naš jogurt se zove Ariani, ne znam da li će ti pomoći to u DE 

- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
To je turski ayran i kiseo je ko djavo
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Kučev jogurt je propao pre više od godinu dana. Ranije je bio ok sada je bas slab i presao sam na dr milk ili mlekara granice.kragujevac napisao:Ja bih voleo da nadjem negde u D tečni jogurt. Ima mali milion različitih čvrstih jogurta, ali tečan, onako kako ga ja zamišljam, mrka kapa.
Poslato sa mog(a) RM-320 koristeći komšijin vajrles
- kragujevac
Probao, ne znam kako to uopšte neko može da pije. Užasno je.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ja se sećam Jogurtina, isto mlekara Mladost, to je bila kao neka probiotska verzija jogurta i sećam se da je bio dobar i da sam voleo da ga pijem. Ali ubedljivo najbolji jogurt koji pamtim iz svog detinjstva je Jogurt plus, Imlek ga je pravio mislim. Sećam se da je bio dosta skuplji od običnog jogurta i da se, bar u Kruševcu, teško nalazio.kragujevac napisao: 03 Jan 2019, 16:27
Dok je postojala mlekara ,„Mladost„ u Kragujevcu pio sam samo njihov jogurt kad sam u KGu. Pakovali ga onako prepotopski u kese od pola litra, ali bio je fenomenalan.
Apex napisao: 03 Jan 2019, 18:19Nešto mi ne deluje da ćemo mi u skorijoj budućnosti moći da ponudimo uslove kao Bugarska...
Pošto se puno ljudi žali da je teško naći radnike već sad, mislim da će doći do toga da ćemo strane radnike morati da platimo više nego naše.
konkretno Filipinci i Tajlanđani rade za 3-3,5e/h, sumnjam da će im Bugari platiti više.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
@kragujevac
Pogledaj u turskim prodavnicama.Bas pravi gusti jogurt

Pogledaj u turskim prodavnicama.Bas pravi gusti jogurt

Volvo XC90 II D4
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja sam se navikao na Ayran, ali pola litra mi ode uz obrok.
Ređi je od našeg a i slaniji.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
Ređi je od našeg a i slaniji.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
- kragujevac
Probaću, imamo lokalnog Turčina preko puta, ali sam do sada kod njega kupovao samo Döner i ponekad onaj maksimalno usoljeni krupni kikiriki. Na Ayran nema šanse da se naviknem, apsolutno mi je užasan. Bavio sam se idejom da donesem odozdo dve tri flaše jogurta pa da ga koristim kao bazu i sam pravim ovde u Joghurtmaker-u, ali koleginica koja je to pokušala kaže da nije moguće ubosti isti ukus, pa ne žurim nešto posebno.
Odosmo u temi "Zašto je Srbija tu gde jeste?" do problematike kvaliteta jogurta u državi.

Odosmo u temi "Zašto je Srbija tu gde jeste?" do problematike kvaliteta jogurta u državi.

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
A tek sto imaju kiselo mleko,bas ono pravo domace.Kao sto je nekad baka pravila na selu.

Volvo XC90 II D4