Novi Sad
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Novi Sad
Darko, kupis ili iznajmis garazu, jbg. Ni ta u kuci nije bila besplatna. Svaki kvadratni centimetar tog placa kosta nesto, zar ne?
Ja sam garazni boks platio 650€/m2, ali pre skoro pet godina. Ta lokacija i gradnja sada ide i preko 800€. Pre par meseci parking mesto u podzemnoj garazi, ali ne u svojoj zgradi 700€/m2. Puno para na gomili, ali nema sta da se ceka. Zivot ide, a bice sve skuplje i skuplje.
Ja sam garazni boks platio 650€/m2, ali pre skoro pet godina. Ta lokacija i gradnja sada ide i preko 800€. Pre par meseci parking mesto u podzemnoj garazi, ali ne u svojoj zgradi 700€/m2. Puno para na gomili, ali nema sta da se ceka. Zivot ide, a bice sve skuplje i skuplje.
Drugar isto ima stan tu u J.Veselinovica, pizdi od parkinga, kaze da mu treba vremena od kad izadje iz firme dok ne udje u stan kao da je putovao s Novog Beograda
Ja ne znam kako bih mogao preci u stan, trenutno oko kuce drzim parkirano 2 kamiona, 1 kombi, 1 auto i imam mesta za jos 4 auta

Ja ne znam kako bih mogao preci u stan, trenutno oko kuce drzim parkirano 2 kamiona, 1 kombi, 1 auto i imam mesta za jos 4 auta

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Hahaha ti imas mesta za stadionChobbyNS napisao: 03 Jan 2019, 19:34
Ja ne znam kako bih mogao preci u stan, trenutno oko kuce drzim parkirano 2 kamiona, 1 kombi, 1 auto i imam mesta za jos 4 auta![]()

Ja imam 1 garazu i 5 mesta ispred kuce. Jeste ispred kuce javna povrsina (grad naknadno behatonirao mesta), ali posto u ulici nema ni jedna zgrada, ne pamtim kad mi je neko parkirao ispred.
Samo si promasio cene na naselju.Puzo81 napisao:Novo Naselje je odlično i rado bih živeo tamo. Minus je što nijedna ta tipska cigla nema lift i stepenice su da se ukenj. Trosobni 62-70kv sada ako se prati mogu da se kupe od 32-50k e ali mora da se utuče u renoviranje 6-15k e (pratim poslednjih godinu dana, dvojica kolega kupili stanove).
Ja sam u pomenutoj betonskoj džungli, Janka Čmelika, picerija Canzona) i ok mi je skoro sve samo me k.. žešće parking. Takođe zelenila nema ali ajde biće park uskoro.
Hteo da rotiram stan sa sestrom u sajam kompleksu ali odustao jer je i tamo počeo biti još gori haos (Negresco, Piatto i ostalo). Jedina prednost bi bila brutalna termo izolacija stana i ako bih trebao da ga prodam prodao bih ga za manje od 24h po ludim cenama kvadrata.
Tesko ces naci stan ispod 900e /m2 na naselju trenutno a da vredi nesto u smislu sprata orjentacije...
E takav onda moras renovirati...
Znaci 70.m2 ispod 60.000e jako tesko...
Mogu da potvrdim da cene na Naselju uopšte nisu povoljne za ono što iole valja,plus, potrebno je dodatno ulaganje u renoviranje i onda se to cenovno približava ceni novogradnje.
Drugar hteo da kupi "povoljno" stan 100m² kod crkve na Naselju pa kad je sve stavio na papir, izlazi ga preko 1000eur/m² i on odustane, i kupi nov u Galens zgradi na Somborskom bul. (ne znam tačnu cenu).
Drugi primer, stan na Naselju,40m² plaćen 40.000eur plus renoviranje kupatila,nova stolarija, radjeni zidovi i podovi itd. Izašlo je to sigurno na 1200eur.
Imam info da se stanovi opet prodaju na nevidjeno, npr. Inobačka na produžetku Bate Brkića ima već kaparisane stanove ali ne grade dok se ne ne završi bulevar. Kupci uglavnom mladi ljudi.
Drugar hteo da kupi "povoljno" stan 100m² kod crkve na Naselju pa kad je sve stavio na papir, izlazi ga preko 1000eur/m² i on odustane, i kupi nov u Galens zgradi na Somborskom bul. (ne znam tačnu cenu).
Drugi primer, stan na Naselju,40m² plaćen 40.000eur plus renoviranje kupatila,nova stolarija, radjeni zidovi i podovi itd. Izašlo je to sigurno na 1200eur.
Imam info da se stanovi opet prodaju na nevidjeno, npr. Inobačka na produžetku Bate Brkića ima već kaparisane stanove ali ne grade dok se ne ne završi bulevar. Kupci uglavnom mladi ljudi.
Drugar je uzeo stan od Inobacke, mislim 85kvm po 1250eur ako se dobro secam.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Taj deo mi je jeziv. Dok iskrce tu prasumu tamo, nema sanse da bi tolke pare dao nekome i da cekam godinama da se to resi. Uzasne su one zgrade sto ih napravi.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Te cene za mladje skolovane gastos parove su ekstra povoljne, u ITu mogu da ustede za tih 70 kvm za dve ili manje god, zavisi od uslova i kolicine asketizma. Verujem da je dosta takvih kupilo te stanove, i kako se iseljavanje povecava, i trend ce da raste. Pa u Kelnu je na primer 4,500 eur m2, ne isplati se, a stambeno pitanje mora da se ima reseno za starost.
To verovatno nedavno? Jaka je cena.ChobbyNS napisao:Drugar je uzeo stan od Inobacke, mislim 85kvm po 1250eur ako se dobro secam.
Drugar je kupio 2 stana u tim Inobačka zgradama pre 4-5godina, oba je platio po 950eur, i oba stana su jednosobni tj.mala kvadratura. Stanovi od 80+ m² bi trebalo da su jeftiniji.
Realno, tih 350 metara bulevara se može uraditi za max.3 meseca, lagano. A oni će raditi 9meseci.
Ali pošto su tenderi obarani bar 5-6 puta dosad, sve je jasno o čemu se tu radi. Mafija.
Da, pre nedelju dana mi je rekao da su dali učešće. I meni to deluje puno za tu kvadraturu.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nije to uopste lose, kada se pogleda malo bolje. Kumovi su uzeli stan tu negde, preko puta perionice i teniskih terena, slicna prica. Nesto ispod hiljadu je placen po kvadratu i renoviran je kompletno - parket, kupatilo, zidovi, radijatori, sobna i ulazna vrata, instalacije, rasveta... Oko 1.200 je izasao, ali znaju na cemu su s obzirom da je zgrada starije i solidne gradnje i da znaju kako su uradjeni zavrsni radovi.member napisao:Mogu da potvrdim da cene na Naselju uopšte nisu povoljne za ono što iole valja,plus, potrebno je dodatno ulaganje u renoviranje i onda se to cenovno približava ceni novogradnje.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Drugar uzeo stan blizu onog stadiona, ne na Satelitu nego sa ove strane. Ali tamo je problem za parking. Vrteo sam se uvece dosta dok sam nasao nesto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Svuda je problem za parking. Polovnjaci jeftini i svaki stan/porodica danas ima i auto (neki i po dva-tri), pa se ti onda parkiraj brale ako možeš i imaš gde... Pred mojom zgradom nekad bila 4 auta a sad ih ima jedno 14. Često dođem uveče i nemam gde da ostavim autom, moram ga parkirati po 200-300 m dalje. Užas.
Ja uvek ubodem mesto ispred ili na 50m od gajbe 

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”