Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
EU pasoš
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Vratice se kada odu u penziju.
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Zašto ne staviš izvor uz ovu sličicu koju si okačio?
-
Na ozbiljnim forumima ne bi trebalo da ima mesta za slične gluposti...
Pazi to nisu ni najmanje gluposti posto je vecina clanka vise nego tacna, ali sama indikacija (optuzba) da je EU kriva je cisto spinovanje. Kada je covek (nacija) nemocan i besan najlakse je da krivi nekog jakog i uspesnog, a ne da pogleda u samog sebe... Meni licno je smesno koliko je svaka skorasnja aktuelna situacija ustvari setnja kroz prostoriju sa ogledalima... Sve vidis jasno, a to uopste nije to 
PS: Isto kao sto su krivili rast standarda za povecavanje razvoda - brakovi se cesce raspadaju jer zena moze da prezivi finansiski nezavisno... a sami uzroci zasto do toga dolazi su potisnuti...

PS: Isto kao sto su krivili rast standarda za povecavanje razvoda - brakovi se cesce raspadaju jer zena moze da prezivi finansiski nezavisno... a sami uzroci zasto do toga dolazi su potisnuti...
-
Kažu da je tekst prevod teksta sa bugarskog. Da li postoji link ka originalnom tekstu koji je preveden?
Podaci o broju stanovnika su netačni, a posebno je zanimljiv deo o proceni broja stanovnika u 2060. godini i broju "Cigana". Jedino što je tačno je da broj stanovnika značajno opada...
Podaci o broju stanovnika su netačni, a posebno je zanimljiv deo o proceni broja stanovnika u 2060. godini i broju "Cigana". Jedino što je tačno je da broj stanovnika značajno opada...
Da li je nekada bilo koja zvanicna institucija uspela nesto uspesno da prognozira tolko u buducnosti, a da nije bilo politicko obojeno... Pogledaj samo ekonomiste kako lupaju zadnjih 10 godina i to pokusavajuci samo 1 ili 2 godine unapred da predvide nesto... Mom razumu prica deluje vise nego verovatno
i meni licno je samo to vazno, kao i dosta prica Artura Klarka 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Pod 1.5 milion verovatno ubrajaju i turke.
Hteo sam samo da naglasim cinjenicu da nestaju kao narod i da to ceka i nas sve vise, kao i to da 25% bugarskih penzionera ima penziju 80e mesecno sto ce se desiti i ovde kad niko vise ne bude punio penzioni fond.
Hteo sam samo da naglasim cinjenicu da nestaju kao narod i da to ceka i nas sve vise, kao i to da 25% bugarskih penzionera ima penziju 80e mesecno sto ce se desiti i ovde kad niko vise ne bude punio penzioni fond.
-
Postoje studije UN o broju stanovnika i predviđanjima za 2050. godinu (prognoza je da će Bugarska imati oko 4.5M). Zaniljivo je kako su "neki stručnjaci" išli malo dalje i dali prognozu za 2060. gde je 0.5M više i tih pola miliona dodali Ciganima. Voleo bih da vidim makar jedan izvor o tim istraživanjima i izjave tih stručnjaka.
Gubitak stanovništva je ozbiljan problem, ali svrha ovakvih tekstova nije da se tim problemom bavi što sam naslov jasno i govori.
Gubitak stanovništva je ozbiljan problem, ali svrha ovakvih tekstova nije da se tim problemom bavi što sam naslov jasno i govori.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nikad odavde neće otići svi, kao ni iz Bugarske. Ali da našim siromašnim zemljama preti ozbiljan demografski problem, u to sasvim verujem.
U ostalom to nije ništa novo. Od kad pamtim, počeci 80-tih, a sigurno je krenulo i pre, na selima se žale da mladi odlaze i kuće ostaju prazne. To sam kroz decenije video i svojim očima po vojvođanskim selima. Ovo je sad samo sledeći korak, ljudi idu tamo gde je život lakši i lepši, samo se sad lakše odlazi preko granice.
U ostalom to nije ništa novo. Od kad pamtim, počeci 80-tih, a sigurno je krenulo i pre, na selima se žale da mladi odlaze i kuće ostaju prazne. To sam kroz decenije video i svojim očima po vojvođanskim selima. Ovo je sad samo sledeći korak, ljudi idu tamo gde je život lakši i lepši, samo se sad lakše odlazi preko granice.
-
Kad smo već kod te prognoze UN, Bugarska bi trebalo da izgubi oko 27.9% stanovništva (ipak 5.1M je prognoza, a ne 4.5M), Rumunija 22,1%, a Ukrajina 21.7%. I Srbija je visoko na toj listi.
Ono što je zanimljivo je da Afrika sada ima duplo više stanovnika od Evrope.
Ono što je zanimljivo je da Afrika sada ima duplo više stanovnika od Evrope.
Bob i pihtije od boba uspesno resene
, uz trljanicu.
Turska prodavnica ima dve vrste boba, oljusten i neoljusten.

Turska prodavnica ima dve vrste boba, oljusten i neoljusten.

Nista bez Turaka 
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bugarska je isto cirkus, vrlo slicno Srbiji sto zakljucujem na osnovu prica kolega sa kojima radim. Tamo je plata od 1000e za padanje u nesvest.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money