Heinz napisao: 09 Jan 2019, 14:29
5000 din ako nemaš + 10000 din ako ne staviš po naredbi policije.
Mislim da je bolje imati ih u gepeku kad ideš negde.
A ako nema snega (na putu) i nema ovog znaka? Mene su naplašili kao moraš ih imati, za svaki slučaj..Ja ih naravno nemam Šta mi mogu ako nema snega, nema logike
Heinz napisao: 09 Jan 2019, 14:29
5000 din ako nemaš + 10000 din ako ne staviš po naredbi policije.
Mislim da je bolje imati ih u gepeku kad ideš negde.
Znaci ako neces da ih stavljas, kazes samo da ih nemas, manja kazna
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
"U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu."
Sad da li se to odnosi na te carape i slicno, to samo taj mozak sto je ovo napisao zna.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ftj napisao: 09 Jan 2019, 10:40
4motion je samo vwova oznaka za 4x4 a quattro audijeva. U oba slucaja u zavisnosti od modela i generacije ide haldex ili torsen.
Ide i crown gear isto.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dakle, izgleda da je nedovoljno definisan termin "uređaj za povećavanje trakcije". To mogu biti lanci, čarape, gumene trake, pa čak i plastične vezice.....valjda će Okanović da reši dilemu.
Изгледа да је било шта од тога и тиме можеш да се правдаш на лицу места.
Око погона који се помињају. Немам много искуства са 4 пута 4, само са 4- мотион и оно је прави погон. Чупа у зезнутим ситуацијама.
Људи се често занесу хвалећи погон, а да нису ни били у некој озбиљној ситуацији. Нека узбрдица само или мало се заглавили. То је као да вас погура неко и то је отприлике довољно данас као просечном возачу: да изађе узбрдо и да се не заглави негде на цести.
Али не треба мешати Аудијев и Субаруов погон, који, поред основног чупања, може да извуче из врло тешке ситуације и дубоког снега, са погоном BMW, MB, Hyundai itd.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
passenger napisao: 09 Jan 2019, 20:06
Изгледа да је било шта од тога и тиме можеш да се правдаш на лицу места.
Око погона који се помињају. Немам много искуства са 4 пута 4, само са 4- мотион и оно је прави погон. Чупа у зезнутим ситуацијама.
Људи се често занесу хвалећи погон, а да нису ни били у некој озбиљној ситуацији. Нека узбрдица само или мало се заглавили. То је као да вас погура неко и то је отприлике довољно данас као просечном возачу: да изађе узбрдо и да се не заглави негде на цести.
Али не треба мешати Аудијев и Субаруов погон, који, поред основног чупања, може да извуче из врло тешке ситуације и дубоког снега.
Može prevod molim te, vračam ti 10 franaka od onih 200 koje češ mi nakazati
Evo Janez. Ovih dana malo na ćirilici da ne zaboravim pismo
Izgleda da je bilo šta od toga i time možeš da se pravdaš na licu mesta.
Oko pogona koji se pominjaju. Nemam mnogo iskustva sa 4 puta 4, samo sa 4- motion i ono je pravi pogon. Čupa u zeznutim situacijama.
Ljudi se često zanesu hvaleći pogon, a da nisu ni bili u nekoj ozbiljnoj situaciji. Neka uzbrdica samo ili malo se zaglavili. To je kao da vas pogura neko i to je otprilike dovoljno danas kao prosečnom vozaču: da izađe uzbrdo i da se ne zaglavi negde na cesti.
Ali ne treba mešati Audijev i Subaruov pogon, koji, pored osnovnog čupanja, može da izvuče iz vrlo teške situacije i dubokog snega.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''