Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Opušteno, video sam Smarta sa zadnjim letnjim.
Ja sam vala vozio 10 godina sneg na letnjim nikad nista...
Sent from my LG-E988 using Tapatalk
Sent from my LG-E988 using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pa nece ti se to desiti na letnjim nego samo na kombinaciji 2 letnje i 2 zimske.
Po snegu su sasvim prosecne, dosta boljih sam imao po snegu. Ali su u svim ostalim situacijama vrhunskeOgi napisao: 10 Jan 2019, 23:46 Da li je neko, nekada, negde, bio nezadovoljan sa TS860 ?
Meni na nekim ne tako velikim uzbrdicama pod snegom, na odredjenim delovima zadnji kraj seta, pali se esp, slajfuju gume. Namerno sam prosao jos jednom, bilo je malo bolje ali opet nije to ono sto sam ocekivao.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ja sam prezadovoljan sa TS860 sada po snegu. Ovde ima baš dosta snega, i baš sam se dosta igrao, i provocirao auto.
Od mene odlična ocena za ponašanje po snegu, a i za ostalo. ( Tihe su, udobne... ) I sa Alpin 5 sam bio zadovoljan, ali od sada ću samo Conti...ipak, Nemačka je to, Bajo moj...
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Nisam se zaglavio ni kad se auto dosta naseo na sneg. Cimanja jeste bilo, ali prošao sam
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zimske gume - da ili ne?
Juče sam prošao pored sudara koji se baš zbog takve rotacije desio. Pasat je skretao desno ali se zaneo i zadnjim delom udario u kombi koji je naišao...gazza napisao: 11 Jan 2019, 17:44 kao neko ko se pravio pametan poslednjih dana vozeći sa novim zimskim naped i starim letnjim pozadi - nemojte da ovo radite ako boga znate. 2x sam se u gradu prilikom skretanja okretao oko svoje ose skoro pun krug. za 10000 dinara koliko koštaju najjeftinije zimske gume jedan par, nije vredno blamiranja (poput mene) i osecaja nesigurnosti.
Inače kad smo kod guma: Većina vas ovde priča da vozi markirane gume, što je sasvim ok ko može da priušti. Ja sam prošle zime tražio neko budžet rešenje. Trebalo mi je 4 gume 225/60R17 i među najjeftinijima je bio Laufenn iFit ice (ako sam dobro zapamtio) sa cenom od oko 9400din. Otišao sam do Agrohima da pogledam. Iz iskustva sa drugim gumama učinilo mi se da su gume sasvim OK. Na dodir neverovatno meke. Šara dosta agresivna, duboka, sa širokim kanalima. Pored njih u istoj dimenziji Hankook winter icept, cena oko 15000 din čak i preko. Opipam, pogledam... Neuporedivo tvrđa gazeća površina, uži kanali, plića šara. Bez dvoumljenja uzmem Laufenn iako do tada nisam čuo za njih. Rekoše mi da iza njih stoji Hankook.
Vozio sam ih prošle zime i evo sada opet. Gume su za sneg rođene. Gazio sam 40+ centimetara snega, uzbrdo, niko pre mene nije prošao. Sve na snagu. Znači ugasim esp i kontrolu proklizavanja, druga i gas. Kako te gume kopaju prosto je neverovatno. Klirens auta je oko 20cm ali duplo veći sneg nije me zaustavio. Ko traži jeftine gume za SUV, od mene svaka preporuka za Laufenn. Baš lepo i vuče i koči po snegu. Jedina mala zamerka je nešto izraženija buka na suvom asfaltu ali samo u krivini pri nekoj brzini od 60 ili 70km/h. Jednostavno poprečni kanali su veoma široki i normalno je da se čuju ali ništa strašno. Na pravcu čak i preko dozvoljenih 130km/h ništa se ne čuje.
Pre neki dan sam proveravao sajt Agrohima tj Kemoimpexa. Ista guma je sad preko 11000din, a po prošlogodišnjoj ceni imaju neki drugi model Laufenn-a. Čini se da sam imao sreće

Meni bila skroz nepoznata, plus najniža cena 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Posle kad pišemo da nazad ne bi trebalo lošije gume da budu, krenu mudrolije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
U praksi je tako, posle jedne sezone, primeti se razlika. Zato iduće sezone one nešto lošije stavim napred, bolje stavim pozadi.
Znam da bi trebalo da se rotira u toku sezone jednom ili dva puta, ali ko ga...
Znam da bi trebalo da se rotira u toku sezone jednom ili dva puta, ali ko ga...
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zavisi ko koliko vozi. Ja kad menjam letnje-zimske, obeležim kako su bile pa sledeći put zadnje idu napred, a prednje pozadi, s tim da zimske ne mogu da menjam dijagonalno jer su usmerene pa bi se kotrljale u pogrešnom smeru.
Ji 4Tze napisao: 12 Jan 2019, 11:17 Posle kad pišemo da nazad ne bi trebalo lošije gume da budu, krenu mudrolije.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58