Automobil za 14k-15k e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Automobil za 14k-15k e

Post od Day Walker »

Kolegi mom su tražili za naše vozilo.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

U kojoj zemlji?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Meni Šiptari tražili taj žuti karton, na Merdarama. Srećom nisu videli da sam im poturio onaj koji je istekao pre 2 godine.

Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam jednom tutnuo žuti karton na CG granici, pošto ga niko ne traži. Samo mi je vratio, u fazonu: "A šta mi ovo daješ?".

TapaT

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

nikaragva napisao: 15 Jan 2019, 10:54 U kojoj zemlji?
U turskoj su trazili kad s bio.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Tatina Corsa bila na moje ime i zezali ga na CG granici. Poludeo Dane
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

U teoriji moze da se zeza svako svugde. Ali retko se desava.
Mada treba imati taj papir.
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

xtrimi napisao: 13 Jan 2019, 11:57 Poštovani

da se obratim za savet a možda i ima i neka preporuka. Koja bi dobro došla.

Dakle potreban je auto za posao-kuća i putovanja po terenu( godišnje se pređe oko 40k km)
Nema nekih posebnih zahteva sem Bluethoot-a i klime.

Do sada su sledeće kombinacije
FIAT TIpo 1.3 dizel 13400
FORD Focus 1.5 TCDI 2018 god 13990
DACIA Duster N1 4x4 1.5 dCi 14000(bez PDV-a )
Renault Megan Sedan 14500 1.6 benzin ( grand coupe)
To su neke ideje šta nabaviti, sada bih molio mišljenja, preporuke iskusta (ako ih ima)

Auto će se koristiti nekih 5 god tako da će dogurati di 200k pre zamene.
Do sada sam vozio za ove potrebe DACIA Logan 1.6 benzin
Rasprava je malo otišla u drugom pravcu, doduše slažem se da način i uslovi finansiranja nekada mogu presuditi šta kupiti ali
ipak, prvenstveno bi trebalo spram potreba odlučiti šta kupiti pa onda zatvarati finansijsku konstrukciju, a potrebe su ovde prilično specifične.

Vidim svi su ovde u startu otpisali Daster a favorizuju Fokus, ja imam potpuno suprotno mišljenje, barem za opisane potrebe.

Ovde se traži službeno-porodično vozilo. Odnosno, vozilo koje će zbog terenskih službenih potreba svakodnevno prelaziti dosta kilometara
ali u koje treba udobno spakovati i petočlanu porodicu kada se ukaže potreba.

Po meni, za 40.000 km godišnje dizel se nameće kao ekonomičnije i bolje rešenje. Od svih ponuđenih Daster nudi najviše prostora, povišen klirens, proveren 1.5 dci, a takođe jedini nudi 4x4 pogon.
Ja ne znam kakav je teren koji se službeno obilazi ali i ako nije zahtevan i kada naiđe neki kijamet kao ovih dana kada je bio a potrebe za vožnjom svakodnevne takvo vozilo nudi više mobilnosti i prohodnosti.

Pri tome, vi ste i do sada vozili Daciju ako sam dobro pročitao, Daciju Logan, tako da ste upoznati sa tim brendom i svim njegovim manama, ne verujem da ćete prelaskom iz Logana u Dastera doživeti neko razočarenje. Takođe upoznati ste sa servisima, cenama....ako ste do sada bili zadovoljni tim brendom Daster se kao tip i model vozila izdvaja nad pomenutim.

Fokus je po meni najgore rešenje, em je stari model, em ima dosta pritužbi na kvalitet usluge i cene ovlašćenog servisa, a mislim da od svih pomenutih ujedno nudi i najmanje prostora u gepeku i na zadnjoj klupi.

Što se tiče TIPA, ja vozim službenog Tipa ali sa 1.4 atmosverskim benzinskim motorom. Auto kao auto je solidan, vrlo izdašan sa prostorom na zadnjoj klupi ima 420 litara zapreminu prtljažnika, dobrog upravljanja, preciznih mekih komandi ali taj 1.4 je mrtav konj. Ja ga koristim za lokal i švrćkanje i napravim sa njim 10-ak hiljada km pa me i tada nekada smori a ja važim za nekog ko ne obraća previše pažnje na snažan motor i vozim prilično umereno.....ali taj motor nije za taj auto, on je razvijan za Punto i ima jako mali obrtni moment i nije za tu karoseriju. Taj 1.3 dizel ne znam kakav je, onaj 1.6 dosta hvale a taj 1.3 onako. Inače taj Tipo se pravi u Tusrkoj kao model za široke narodne mase i nije bog zna kako izolovan, kao benzinac je solidan, mislim da bi podneo i kultivisanog dizela a za taj 1.3 kažu da je dosta bučan i nekultivisan u radu iako navodno dosta prelazi bez obzira na zapreminu.

Megan je dobar auto, verovatno je po kvalitetu materijala i završnoj obradi bolji od svih pomenutih, u sedan varijanti on nudi i zadovoljavajući prtljažnik ali iako je u sedan varijnti dobio i nešto duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na hedžbek ipak je i dalje onako knap na zadnjoj klupi. Inače kod njega jedinu "manu" možemo da kažemo predstavlja atmosverski benzinski motor koji potrošnjom i perfomansama zaostaje za navedenim turbo dizelima, ali ja bih se ovde opet vratio na to da je taj Logan koga ste do sada vozili bio takođe 1.6 benzin pa opet znate šta možete očekivati od takvog motora. Odnosno opet prelaskom iz Logana 1.6 u Megana 1.6 nećete doživeti neko razočarenje perfomansama, potrošnom i sl....ali ćete svakako preći u itekako kvalitetniji i komforniji auto.

Tako da, neki moj zaključak pre svega vodeći se time da ste do sada za iste potrebe vozili Dačiju Logan 1.6 i da nemate ili makar niste naveli da imate primedbe na nju, ja bih izbor sveo na dva modela.

Daster, kojim bi ste ostali na istom brendu sa svim njegovim prednostima i manama, gde bi taj Daster čak kao nov model generacijski trebao da bude i nešto bolji proizvod od vašeg prethodnog Logana a pri tome prelazite na, po meni, bolju klasu, povišenog klirensa, 4x4 pogona, više prostora, motor boljih perfomansi.
Megan, gde bi ste suštinski ostali na istom karoserijskom obliku ali bi ipak dobili veću, komforniju limuzinu, kvalitetnijih materijala, bolje završne obrade, sveopšte bolji proizvod sa motorom istih perfomansi. Znači ni u jednoj varijanti ne gubite, samo dobijate šta je vama važnije.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja bih uzimao samo SUV/MPV - lično.

Ne idem na AP toliko često, pa bih preživeo Dustera na istom.

Fiat je imao 500L Cross, sa nešto dodatne opreme (auto klima, touch 7", razni senzori i asistencije, panorama...) Za 15.xxx €

Ne sećam se koliko je to bilo preko 15k. Pre NG su imali još 7kom na stanju.

TapaT

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Ja bih potpisao sve sto je @gavran napisao. Od reči do reči.

A 500l cross je bio, čini mi se baš doskora, i za 14k. Fina oprema, ali 1.4. Ne znam sa boljim motorom koliko je. Mada meni on nije za veću kmtražu. Pre svega, zbog sedišta.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Focus je avion za dustera, 500l i tipa zajedno. A ne volim focus-a.
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Zahvaljujem @Gavranu na iscrpnom postu i mišljenju.

Problem sa Fokusom mi nije što je stari model , nego što je hatcback (mali gepek mali prostor pozadi) i što je klot ( naslon za ruke nema bluethoot nema,..)
Problem sa TIPO-om je što mi se nešto ne sviđa i 5 brzina. 1.6d sa 6 brzina je nešto preko 15k
Problem sa DUster-om je mislim da je malo skup i pitanje buke. ( trebalo bi da ga dobijem na dan na probu pa ću znati)
Megan mislim da je solidno veliki auto za 1.6 atmo 5 brzina i da ce biti još gore nego sa loganom. ( iako je logan i manji i lakši)Udobnost je naravno plus.
500l ne hvala , vozio probao i sa njihovom "zaštitom od prepterećenja motora" nikako ne dolazi u obzir

Logana vozim od 2012 god. i prešao sa njim do sada 360kkm. Iskustva su sledeća :
Jako bučan auto već preko 90 100kmh ( prethodni auto sam lagano terao na magistrali 100 110 ovaj 90 100 za isti čak i veći nivo buke).
Zvoni sve: Stakla u okvirima, instrumet tabla , sedišta rezervni točak u gepeku ... bukvalno sve i uvek
Auto ide onako ni sjajno ni loše . Uz Bubanj potok ako se zaleti ide ako ne do 90 i onda lagano.
Potrošnja 7 do 9.
Servis, misim da je održavanje svakog automobila po propisu skupa rabota ( prošle godine oko 100.000rsd je otišlo u održavanje).

Hteo sam ne skupo vozilo, po mogućstvu 6 brzina ( ne malo puta mi se desi da na LOGANU zbog buke se dovatim menjača da ga ubacim iz 4 u 5 :kuku: iako je on u 5oj)
Dizel nisam ljubitelj , mislim da rade odlično ali u jako malom opsegu. Sada jbg. potrošnja i ostalo su uvek na njihovoj strani ( sem možda servisa )

U svakom slučaju hteo sam da čujem i tuđe mišljenje po ovom pitanju, i iako Fokus vodi imam još par dana da razmislim ppa da presečem . Očekivao sami neki možda predlog koji sam preskočio .
Uglavnom vaganje se nastavlja. Hvala svima na učestvovanju.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... lsar-15dci

Malo je skuplji al možda može da se spusti cena/rastegne budžet.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Koja je prednost uzeti taj auto, a ne megan za manje para?

I na prvi pogled mi deluje da za isto novaca vise opreme dobijas u golfu.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Za mene nema prednosti, ali eto, tražio čovek još neki novi predlog.
Odgovori