@ikac2000
Pa nije valjda da nemas osiguranje za stan?Ja sam uzeo odmah kad sam se uselio u stan.Ti znas koje su cene u DE i zamisli da moras firmi da platis saniranje stana.U Srbiji je drugacije ljudi se znaju medjusobno i uvek postoji dogovor
Obavezno je Haftpflichtversicherung, i to stoji u ugovoru za stan. Pokriva svu stetu koju ja prouzrokujem drugima, i kosta oko 90 eur godisnje za celu porodicu.
Na primer dete trotinetom ogrebe Porschea ili oboris OLED 90" u Mediamarktu slucajno.
U slucaju osiguranja za stan, pokrivene su i sve zajednicke prostorije koje su na istoj adresi i pod kljucem, kod nekih cak i stvari kada si u nekom hotelu na duze vreme.
Fora je sto nije razvaljena brava, vec regularno otvorena kljucem. Klucevi svih stanara mogu da otvore zajednicke prostorije.
Takodje je zeznuto da ako izgubis kljuc od stana, moras da platis zamenu brava u svim stanovima i prostorijama zgrade. Kolega je za zgradu sa 16 stavova platio nesto ispod 3k eur. Inace ima osiguranja i za to.
ikac2000 napisao:Obavezno je Haftpflichtversicherung, i to stoji u ugovoru za stan. Pokriva svu stetu koju ja prouzrokujem drugima, i kosta oko 90 eur godisnje za celu porodicu.
Na primer dete trotinetom ogrebe Porschea ili oboris OLED 90" u Mediamarktu slucajno.
U slucaju osiguranja za stan, pokrivene su i sve zajednicke prostorije koje su na istoj adresi i pod kljucem, kod nekih cak i stvari kada si u nekom hotelu na duze vreme.
Fora je sto nije razvaljena brava, vec regularno otvorena kljucem. Klucevi svih stanara mogu da otvore zajednicke prostorije.
Takodje je zeznuto da ako izgubis kljuc od stana, moras da platis zamenu brava u svim stanovima i prostorijama zgrade. Kolega je za zgradu sa 16 stavova platio nesto ispod 3k eur. Inace ima osiguranja i za to.
To su one varijante gde sa svojim kljucem od stana otkljucavas svoj stan, ulaz i jos koju prostoriju pa ako pogubis sve svoje kljuceve mora sve da se menja.
recimo kod mene je isti ključ za sve brave: glavna vrata podruma, garaža, vrata na garaznim vratima, dole sušionu veša, ulazna vrata, soba za bicikle i ulazna vrata stana. E sad kad neko izgubii ključ, lako se može desiti da neko udje u sve te prostorije
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''