Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Ah, pa za taj budžet uvek će nešto faliti, ta cifra oko 15.000 je najnezahvalnija za kupovinu auta niže srednje klase jer svi oni startuju od 13.-14. hiljada, znači za tih hiljadu, hiljadu i nešto preko možete ili da dobijete srednji paket opreme ali sa osnovnim motorom ili umesto ulaznog benzinca ulaznog dizela u osnovnoj opremi.....potrebno je cca 17.000 u toj klasi da bi mogao da se skocka neki optimum.xtrimi napisao: 17 Jan 2019, 11:40 Zahvaljujem @Gavranu na iscrpnom postu i mišljenju.
Problem sa Fokusom mi nije što je stari model , nego što je hatcback (mali gepek mali prostor pozadi) i što je klot ( naslon za ruke nema bluethoot nema,..)
Problem sa TIPO-om je što mi se nešto ne sviđa i 5 brzina. 1.6d sa 6 brzina je nešto preko 15k
Problem sa DUster-om je mislim da je malo skup i pitanje buke. ( trebalo bi da ga dobijem na dan na probu pa ću znati)
Megan mislim da je solidno veliki auto za 1.6 atmo 5 brzina i da ce biti još gore nego sa loganom. ( iako je logan i manji i lakši)Udobnost je naravno plus.
500l ne hvala , vozio probao i sa njihovom "zaštitom od prepterećenja motora" nikako ne dolazi u obzir
Logana vozim od 2012 god. i prešao sa njim do sada 360kkm. Iskustva su sledeća :
Jako bučan auto već preko 90 100kmh ( prethodni auto sam lagano terao na magistrali 100 110 ovaj 90 100 za isti čak i veći nivo buke).
Zvoni sve: Stakla u okvirima, instrumet tabla , sedišta rezervni točak u gepeku ... bukvalno sve i uvek
Auto ide onako ni sjajno ni loše . Uz Bubanj potok ako se zaleti ide ako ne do 90 i onda lagano.
Potrošnja 7 do 9.
Servis, misim da je održavanje svakog automobila po propisu skupa rabota ( prošle godine oko 100.000rsd je otišlo u održavanje).
Hteo sam ne skupo vozilo, po mogućstvu 6 brzina ( ne malo puta mi se desi da na LOGANU zbog buke se dovatim menjača da ga ubacim iz 4 u 5iako je on u 5oj)
Dizel nisam ljubitelj , mislim da rade odlično ali u jako malom opsegu. Sada jbg. potrošnja i ostalo su uvek na njihovoj strani ( sem možda servisa )
U svakom slučaju hteo sam da čujem i tuđe mišljenje po ovom pitanju, i iako Fokus vodi imam još par dana da razmislim ppa da presečem . Očekivao sami neki možda predlog koji sam preskočio .
Uglavnom vaganje se nastavlja. Hvala svima na učestvovanju.
Tako je, možda je i više od 200
Oni imaju i iz uvoza sa po 150k km, što nisam video u DasWeltAuto.