Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
250 kolega izdaje 30kv kod EPS-a, napucana.
Komšinica u mojoj zgradi kod Canzone 250e 50kv, namešten. (ista kv kao moj).
Jedno 15 kolega/koleginica je u zadnjih 6m diglo stambene kredite na 25-30g (i sam sam pre 2g 30k na 20g).Još su im bolje kamate 2,4NKS tj 3,6EKS (moja 2,65 fix 5g tj 4,1 EKS). Kvadrate su plaćali (sve novogradnja) od 850 Petrovaradin, dupleksi u Galensu, Telepska dolina preko 1050-1150 Telep, N. Detelinara, Grbavica do 1300-1400-1800 Sajam komplex, Vaer... (mi uzeli iznad Negresca sreća 1200, koleginica neki dan 1400, van svake pameti).
Ćošal Bul. Evrope i Cara Lazara, Galens, koliko beše 540stanova, kažu po 1700!!!Ako je tako to nema veze sa mozgom, bolest teška.
Komšinica u mojoj zgradi kod Canzone 250e 50kv, namešten. (ista kv kao moj).
Jedno 15 kolega/koleginica je u zadnjih 6m diglo stambene kredite na 25-30g (i sam sam pre 2g 30k na 20g).Još su im bolje kamate 2,4NKS tj 3,6EKS (moja 2,65 fix 5g tj 4,1 EKS). Kvadrate su plaćali (sve novogradnja) od 850 Petrovaradin, dupleksi u Galensu, Telepska dolina preko 1050-1150 Telep, N. Detelinara, Grbavica do 1300-1400-1800 Sajam komplex, Vaer... (mi uzeli iznad Negresca sreća 1200, koleginica neki dan 1400, van svake pameti).
Ćošal Bul. Evrope i Cara Lazara, Galens, koliko beše 540stanova, kažu po 1700!!!Ako je tako to nema veze sa mozgom, bolest teška.
Jel su ti hipotekarni krediti sa fisnom (i koliko dugo) ili varijabilnom kamatom? Meni je potpuno suludo pricati o varijabilnim kamatama kolike su. Mogu vec sutra da budu duplo vece - iako najverovatnije nece 

Svega ima ali je najčešće euribor + fiksni deo (npr 2,99%)
I kad eurobor skoci na 5% ?
- Puzo81
Možemo se jeb..
Moj konkretno 5god fiksna 2,65 (na ratu jedino varijacija eura), posle 5-20g 2,65% + euribor.
Kolega na svake 3 god bira da li će fiksnu ili varijabilnu.
Od banke do banke...

Moj konkretno 5god fiksna 2,65 (na ratu jedino varijacija eura), posle 5-20g 2,65% + euribor.
Od banke do banke...
Kad skoči, skočio je. Ostaje uteha da plaćaš za nešto tvoje i da si kupio stan na vreme ako si kupio jer koliko vidim cene samo idu naviše.
Trebalo je da tražiš promenljivu prvih 5 godina bolje bi prošao (negativan euribor).Puzo81 napisao: 23 Jan 2019, 10:31 Možemo se jeb..![]()
Od banke do banke...
Banke uvek nameste kako njima odgovara, tako je drugar 2011. uzeo sa fix kamatom, a euribor se skrljao ubzo.
- Puzo81
Kada reče cene, stan koji sam uzeo pre 2g je gradnja 2007 i tada cena kv bila 730e. Sada bez problema s obzirom na spratnost i kvalitet gradnje može da ide za 1050-1100.
Ne plaćaš kiriju, otpaćuješ svoje, ostaće nešto posle tebe deci, to ti je dođoška sudbina
@Heinz Pogrešno sam napisao, kamata mi je 2,82% + euribor s tim da je tada bio -0170 pa je NKS 2,65% i zaključana prvih 5god. Posle isteka tog perioda ide 2,82+ euribor.
To je lutrija pri izboru, mogao je da skoči posle 6m. Ovako sam miran makar 5g
.
LTV racio štelovao itd itd, jedinstveno odobrenje kredita u mom slučaju
Žešće je kada vidiš da ti od celog anuiteta 1/3 iznosa otpada na kamatu i glavnica se smešno smanjuje
.Pri nepromenjenim uslovima pri obradi anuiteta posle skoro polovine vremena otplate se ne isplati zatvarati kredit jer je kamata smešna, oko 1/10 anuiteta koliko sam gledao u planu otplate.
Ne plaćaš kiriju, otpaćuješ svoje, ostaće nešto posle tebe deci, to ti je dođoška sudbina

@Heinz Pogrešno sam napisao, kamata mi je 2,82% + euribor s tim da je tada bio -0170 pa je NKS 2,65% i zaključana prvih 5god. Posle isteka tog perioda ide 2,82+ euribor.
To je lutrija pri izboru, mogao je da skoči posle 6m. Ovako sam miran makar 5g

LTV racio štelovao itd itd, jedinstveno odobrenje kredita u mom slučaju

Žešće je kada vidiš da ti od celog anuiteta 1/3 iznosa otpada na kamatu i glavnica se smešno smanjuje

To je cena nemanja keša i toga što smo sirotinja a hoćemo da kupujemo 

Pa ko ima kesa za kupovinu stana? To sigurno nije zaradjeno u legalnim kanalima, skoro nigde u svetu...
Dok su ovakve kamate još je i dobro. Euribor ako đipi na 2-3% bolje da ne računaš.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li neko ima okvirnu ideju koliko traziti kiriju za dvoiposoban stan skoro 70kvm. Nov stan, 1 sprat, opremljen novim namestajem i tehnikom (2 tv, 2 klime, masina za pranje sudova, susenje vesa i sve ostalo) i sa 1-2 parking mesta. 3km od centra ns. Gratis internet i tv. Nema info troskovi pa leti ide samo struja i voda koliko se potrosi. Zimi plin grejanje. Hmmm??
Koliku god ideju da imas, napisi 20% vise, pa ako prodje prodje, bas kao kada prodajes one silne stvari pa spustas cenu 

- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
ljuba napisao: 23 Jan 2019, 11:14 Pa ko ima kesa za kupovinu stana? To sigurno nije zaradjeno u legalnim kanalima, skoro nigde u svetu...
Znaci, ja sam lopov, kriminalac...
Verovatno
Statistika nije na njihovoj strani