Turbo benzinci vs turbo dizeli
Re: Turbo benzinci vs turbo dizeli
Sve zavisi koja je verzija motora. Npr Golf 1.2 tsi od 86 konja ide kao atmosferac 1.4. Dok se verzija sa 115 konja mnogo lepse vozi i ja licno bih je pre izabrao nego 1.6 tdi. Dizel je jako bucan i na momente ima vise snage od benzinca. 1.0 turbo u Golfu od 110 konja ima osetnu turbo rupu i iz ovog razloga bih ga zaobisao.
Npr 1.4 tfsi i 1.6 tdi ne mogu da se porede, tfsi po meni je mnogo bolji, lepse se vozi, ima snage kroz sve obrtaje i jako je tih u voznji.
Nisam imao priliku da probam benzince u visim klasama. Npr BMW 520d je odlican. Ima solidno snage, dobro je izolovan. Ono sto me je odusevilo kod njega je da se na 140 vrti na oko 1800-900 obrtaja i unutra se jedino cuje buka od vetra.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Npr 1.4 tfsi i 1.6 tdi ne mogu da se porede, tfsi po meni je mnogo bolji, lepse se vozi, ima snage kroz sve obrtaje i jako je tih u voznji.
Nisam imao priliku da probam benzince u visim klasama. Npr BMW 520d je odlican. Ima solidno snage, dobro je izolovan. Ono sto me je odusevilo kod njega je da se na 140 vrti na oko 1800-900 obrtaja i unutra se jedino cuje buka od vetra.
Gde je ta turbo rupa?Rolla napisao: 07 Jan 2019, 08:21 1.0 turbo u Golfu od 110 konja ima osetnu turbo rupu i iz ovog razloga bih ga zaobisao.
To je pitanje za Ogija. Vozi tsi, a i odlično poznaje rupe. 

Turbo rupa se primeti kod pokusaja ubrzanja nakon voznje konstantnom brzinom. Npr kada se pri 100km/h da gas treba mu pola sekunde da nabije pritisak turbine i da povuce.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Tu rupu nema ni stari 1.2TSI od 105ks a ne novi od 110-115.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pola sekunde, znači vrhunski odziv na gas za turbo motor.
Kod starijih turbaka kada treba 2-3-4s da povuče, a ispod nekih obrtaja neće ni da povuče, e to su bile turbo rupe.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Kod starijih turbaka kada treba 2-3-4s da povuče, a ispod nekih obrtaja neće ni da povuče, e to su bile turbo rupe.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Tacno sam znao da ima nestoikac2000 napisao:Ako gledas taj, gledaj posle 2016, ako bi hteo da budes siguran, imali problem sa granom hladjenja koja je bila na opozivu i kvacilom.blaugrana napisao:Ja gledam 1.0 125ks. ali turbo
Msm da Ikac ima taj motor u Cmaxu
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nema meni srece
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Malo sam citao na netu i pogledao par testova i objasnili su zasto kod pojedinih novih 3 cil turbo benzinaca sporo padaju obrtaji i onda dolazi do cimanja (povuce) kad se presalta u visu brzinu. Razlog je stavljanje velikog zamajca da bi se umanjile vibracije.
Juraj sebalj je npr to istakao u testu novog focusa i swifta
Btw kod focusa 1.0 na 1500rpm u 2 brzini ide 24kmh. Mozes ga tako voziti ali osetis nije najsrecniji na tim rpm.
Nije za poredjenje ali npr 2.0 hdi vozis 15kmh u 2-oj i ide glatko.
To je ta razlika koja se oseti u gradu.
Juraj sebalj je npr to istakao u testu novog focusa i swifta
Btw kod focusa 1.0 na 1500rpm u 2 brzini ide 24kmh. Mozes ga tako voziti ali osetis nije najsrecniji na tim rpm.
Nije za poredjenje ali npr 2.0 hdi vozis 15kmh u 2-oj i ide glatko.
To je ta razlika koja se oseti u gradu.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
pricao sam pre neki dan sa likom koji vozi astru J sa 1.4T benzincem, kaze da mu leti trosi prosecno oko 6 po gradu a da mu sada šiba po 10-11.
zašto tolika razlika, kod mene na 1.9 CDTI nije toliko, leti je 7 a zimi 9
zašto tolika razlika, kod mene na 1.9 CDTI nije toliko, leti je 7 a zimi 9
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Liku troši u gradu 2 litra ispod propisane potrošnje.
Ne moraš ni sve da poveruješ ljudima. Realno troši 8-9 u gradu, zimi ne više od litru gore
Ne moraš ni sve da poveruješ ljudima. Realno troši 8-9 u gradu, zimi ne više od litru gore
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Evo mog primera. Prvi ne 1.0 benzinac, drugi 95kd dizel, zatim Punto klasik, i na kraju Ceed 1.6 benzin.

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
jel vozi neko ovde vozilo sa PSA 1.2 turbo benzincem sa 3 cilindra i 130KS? mislio sam da je GM-ov 1.4T za 140KS najefikasnije sa malo vecom snagom ali ovo deluje kao mamojeb, mada ta 3 cilindra. ko ce biti pametan!
Vozio sam ga ja dosta i jedan dobar drugar ima vec preko 110 hiljada sa njim ...sad ima neke prombleme sa njim, mislim da je več poznata tvornicka greska ( da i kod njega ) sa prekomernom potrosnjom remena. Inace nije imao bas nikakvih problema sa njim do sad.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
@Darko
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
On je imao TCE.