Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od havijer »

Kod erste banke je nekad moglo a sada ne može.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako ste uopšte zamislili da dete nešto može da uplati (ako je maloletno lice u pitanju)?
Po meni su to neispravne uplatnice (vrtić, sport i ostale aktvnosti npr), ne može dete tu samo sebe da zastupa.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

ftj napisao: 03 Feb 2019, 15:47 To nema veze sa pranjem novca nego sa stvaranjem kreditnog rejtinga.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
kako da ne :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Banke - odabir, utisci...

Post od Ji 4Tze »

klisko napisao:Nemam račun pa sam otvorio demo na sajtu (web pristup, ne mobilnu aplikaciju). Kada odem na Plaćanja -> Plati pravnom licu -> Na račun, mogu samo da unesem primaoca, iznos, svrhu... ali ne i onoga ko uplaćuje. Opet ne može dete da uplati Slika
Ili im je demo različit od produkcije?
Dole na dnu ima opcija da se izmene podaci o nalogodavcu
Heinz napisao:Kako ste uopšte zamislili da dete nešto može da uplati (ako je maloletno lice u pitanju)?
Po meni su to neispravne uplatnice (vrtić, sport i ostale aktvnosti npr), ne može dete tu samo sebe da zastupa.
Verovatno je knjigovodstvu lakše da ima uvid preko nalogodavca nego prema pozivu na broj ...?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Hvala, našao gde se menja uplatilac. Otvoriće žena račun kod njih.
Kako dete može da bude uplatilac? Nije ni meni logično, ali nisam nigde našao konkretno ograničenje. Ćerka nedavno podnela zahtev za ličnu kartu, njeno ime ide na uplatnicu (16 godina), tako traži MUP. To nismo ni pokušali elektronski, iz drugih razloga.
U nekim bankama traže potpis na uplatnici (bar je bilo tako pre 100 godina kad sam poslednji puta uplaćivao na šalteru). Kako da se potpiše dete koje ide u vrtić? Za školu, sve uplatnice glase na ime deteta, još nisam odlučio da li da se borim protiv vetrenjača ili da ostavim ženi da plati iz Telenor banke.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

35 RSD je naknada po nalogu, danas saznao.
Sad ću da im odnesem 20 uplatnica na šalter pa da ih pitam što su ukinuli plaćanje za druge :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U Intesi odvaljuju sa provizijom na šalteru, kako bi naterali raju na aplikaciju/web, tj smanjili radnu snagu, skratili radna vremena poslovnica itd...

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

klisko napisao: 05 Feb 2019, 21:03 Za školu, sve uplatnice glase na ime deteta, još nisam odlučio da li da se borim protiv vetrenjača ili da ostavim ženi da plati iz Telenor banke.
Ja samo upišem u napomeni ime i prezime deteta.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Pokusacu da sto preciznije objasnim sta se meni ovih dana desava.

Posedujem racune u intesi, unicredit i komercijalnoj banci.

Letos sam karticu intesinu pozajmio supruzi. Podigla je novac na bankomatu i vratila mi je karticu (iznos isplacen ali zbog valjda lose veze iznos nije skinut sa racuna). Uvece krecem na put i sa istom karticom ne razmisljajuci placam gorivo (iznos ovog puta skinut).

Karticu jedno vreme nismo koristili i u medjuvremenu je kartica preko dozvoljenog iznosa zaduzena za oba podignuta iznosa (ne posedujem dozvoljeni minus na ovoj kartici) tj "usao sam u crveno".

Iz intese me ne obavestavaju jer sam davno promenio br telefona i kako ih ne koristim cesto to nisam ni promenio.

Pre par dana stize mi obavestenje od unicredit banke (tu primam zaradu) da mi se ukida dozvoljeni minus (koji bas i nije mali) nakon godinu dana jer nisam ispostovao neku stavku. Naravno jedva saznam sta se desilo a to je da me je intesa prijavila kreditnom birou, oni ubelezili docnju a unicredit godisnjom proverom ustanovila da imaju pravo da mi ukinu minus.

Zalio se unicreditu kazu vidite sa intesom. Intesa odgovara nekim clanom gde sam ja odgovoran za podizanje novca, iako je zbog greske bankomata meni dozvoljeno da zaduzim racun preko dozvoljenog limita.

Iz unicredit banke nadrkano daju objasnjenja i naravno postavljaju rok za namirenje minusa.

Odgovor kada cu ponovo moci da dobijem taj prokleti minus nisu mi dali.

I sad ovako besan razmisljam da sve pogasim i odem u neku drugu lopovsku banku.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ja bih tako. Sve pogasio.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imaj uvek u vidu da banka nije čovek, već bezlični entitet, neće je pogoditi ako ti “raskineš”. Tako da ne treba da se vodiš logikom “e sad će da ga vide” jer neće ništa videti, nego ti racionalno stavi na papir šta su plusevi i minusi svake varijante i uradi ono što je za tebe najbolje.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Posle mnogo godina koriscenja gotovo svih usluga sve se svodi na isto....sve banke su olupine i nuzno zlo.

Na kraju najvise me nerviraju beskorisni call centri, spori sluzbenici i to njihovo mutavo davanje odgovora gde je 70% odgovora na mail "postovani..po partiji..." Bespotrebne generalije a 30% mozda samo sustina da shvatis problem.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da li se kartica blokira ukoliko se ide u nedozvoljeni minus? Ne bi postojao, niti kamate na isti, da se ne može otići u crveno.

Možeš uraditi jedno, nakon čega ti možda bude lakše.

Kontaktiraš NBS, centar za zaštitu korisnika finansijskih usluga. Izloži im situaciju, pa će ti reći na čemu si.

Idealno bi bilo da imaš napismeno, mail, koji si poslao Intesi, te njihov odgovor da se desilo šta se desilo sa bankomatom. To će ti NBS tražiti da im proslediš.

I bez toga, ispričaj im sve, a oni će ti reći ko je u pravu i predložiti dalje korake. Možda se nećeš upuštati u dalje baktanje sa bankama, ali ćeš bar znati da li to ima smisla ili ne.

Ako ti je (gospođi)bankomat izbacio (slip, čiju kopiju Intesa verovatno može pribaviti) novo stanje na računu (skinuo ga stvarno, ili ne, u trenutku), mislim da su obezbeđeni.

TapaT

Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Imam sve mejlove sacuvane. Po meni je problem sto se intesa vadi na neki clan (poslali i screen shot) koji kaze da sam kao vlasnik kartice ja odgovoran za podizanje novca. Tako da cisto sumnjam da ce oni da kazu da je problem do njih.

Unicredit takodje ukida minus na osnovu nekog clana iz ugovora koji sam naravno ranije potpisao. I kao obrazlozenje daju da resim to sa intesom sto naravno ovi odbijaju.

Smatram da su oni odavno sebe za sve svoje i nase greske, obezbedili. Da su gotovo sve situacije predvidjene i da mi samo mozemo da cutimo.

Sumnjam da NBS moze nesto da uradi jer sto nisu ukinuli obradu kredita koja je navodno neustavna. NBS je obicno nefunkcionalno regulatorno telo koje misli i smatra drugacije ali ne zeli da banke drzi pod kontrolom....moje licno iskustvo i vidjenje celog tog cirkusa.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Cekaj bre, sta to znaci ti si odgovoran za podizanje para ? Kakve ti veze imas sa bankomatom I njegovim radom ? Ovo nema veze sa tobom. Obrati se NBS kako ti je Pedja rekao a u medjuvremenu pisi zvanicnu zalbu Intesi, pripreti, napisi da si se obratio NBS itd. Najveci je problem sto imas zabelezeno neplacanje duga u KB za kojeg nisi odgovoran I zbog koga mozes imati problem kod nekih drugih, buducih zaduzenja.
Odgovori