Koji Crossover..?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Koji Crossover..?

Post od Ivan »

Juče kupio passata danas već pljuje po korejancima :D

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Dzaba mu kad nije tdi.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

S-cross je po svemu, osim po 1,4T motoru, inferiorniji od tucsona.
Tucson gledati sa boljim motorom i u sledećem po redu nivou opreme.
Naravno, takav tucson je i skuplji.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

I po ceni, ponašanju na putu, ponašanju van puta, kvalitetom servisa...ili sve to ima manje značaja od opreme i izgleda koji je neusmnjivo na strani Tucksona?
Mislim, i ja bih pre Tucksona od S cross, ali od Vitare S nisam baš siguran.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja sam razmatrao i Tucsona i Vitaru S koja je tad bila tek izašla. Tucson je ostavio bolji utisak u svemu. Veći, meni lepši, bolja multimedija, lepši unutra, više servisa (20km od mene najbliži; za Suzuki 250km), garancija bez ograničenja km, multilink pozadi (to za Suzuki nisam siguran). Nije mi se svidelo što nema posebnu garanciju na lim od bar 10 godina. Suzuki je imao 12.
Na kraju sam uzeo 1.6T-Gdi 4wd. Troši skoro 10 litara ali bar ide kako treba :D Drugi motor nisam ni gledao zbog obaveznog 4wd koji sam hteo, a izgleda da je najpopularniji 1.7crdi 2wd koji se više i ne nudi u FL.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zamenjen je sa novim 1.6 dizelom.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Znam. Taj je sa kaišem umesto lanca.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Dare4x4 napisao:Ja sam razmatrao i Tucsona i Vitaru S koja je tad bila tek izašla. Tucson je ostavio bolji utisak u svemu. Veći, meni lepši, bolja multimedija, lepši unutra, više servisa (20km od mene najbliži; za Suzuki 250km), garancija bez ograničenja km, multilink pozadi (to za Suzuki nisam siguran). Nije mi se svidelo što nema posebnu garanciju na lim od bar 10 godina. Suzuki je imao 12.
Na kraju sam uzeo 1.6T-Gdi 4wd. Troši skoro 10 litara ali bar ide kako treba :D Drugi motor nisam ni gledao zbog obaveznog 4wd koji sam hteo, a izgleda da je najpopularniji 1.7crdi 2wd koji se više i ne nudi u FL.
Taj je uzeo i moj komsija, ali 2wd. Ista prica sa potrosnjom. U svemu se slazem u poredjenju sa Vitarom.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Dare odgovorio, otprilike je to i moj utisak. Vozio sam i Vitaru S 1,4T i nisam baš bio zadovoljan kako leži na putu, osim time kako motor vuče.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Trebalo bi da je S-Cross stabilniji od Vitare (nizi, veci WB), mada verujem da je unutra "uredjeniji" Tucson od rivala iz Suzukija.

Ipak, zbog cene on otpada, a Kona nam je premala (a i skupa za ono sto nudi, po tom odnosu cena/vrednost, Tucson je dosta bolji, rekao bih).

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Dare4x4 napisao: 25 Feb 2019, 15:46
Na kraju sam uzeo 1.6T-Gdi 4wd. Troši skoro 10 litara ali bar ide kako treba :D Drugi motor nisam ni gledao zbog obaveznog 4wd koji sam hteo,
Sto se tice Tucsona, 1.6 T -GDI 4WD bi takodje bio moj izbor ali u tom segmentu do 22.000e bih pre odabrao Qashqai 1.3 DIG-T 160ks u Tekna ili N-CONNECTA SUN paketu. Jedina mana kod tog motora je to sto nece moci da se upari sa 4WD.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

mironiko napisao: 25 Feb 2019, 19:04 Trebalo bi da je S-Cross stabilniji od Vitare
Nadam se da si pogledao ovaj klip

Kako ga ganja čovek :bravo: :klanjamse:
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Da da, svi recenzenti hvale upravljanje i mehaniku. :)

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

aviator napisao:Fali mu Nm za preticanje bez adrenalina i penjanje na Iriški bez znojavih dlanova.
Sto bi se dlanovi znojili, moze samo makina da se oznoji. Ja iz druge ne izbacujem kolko god da urla i vapi, jbg to mu je stimug.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Dare4x4 napisao: 25 Feb 2019, 22:11
mironiko napisao: 25 Feb 2019, 19:04 Trebalo bi da je S-Cross stabilniji od Vitare
Nadam se da si pogledao ovaj klip

Kako ga ganja čovek :bravo: :klanjamse:

Kao što sam pomenuo na drugoj temi (mislim Vitara) ja sam uzeo polovni S-Cross u Švajcarskoj, 4x4, mjet 1.6 motor 120KS u najboljem paketu opreme za to tržište (Sergio Cellano) sem touch screen multimedije. Mislim da je što se tiče pogona i performansi kao ovaj sa YT videa, sem što je prva generacija pa je još ružniji napred. Što mi negde i odgovara jer ne volim da skrećem pažnju kolima ni prolaznicima ni lopovima. Za novac koji je plaćen možda je moglo da se kupi nešto tipa Chevrolet Trax što mi se ipak dosta manje sviđa. I meni je 1.4T benzinac bio na vrhu liste želja ali su prvi modeli bili skuplji 3-4 hiljade od ovog mog. Ipak, što se tiče tročkova održavanja, i ovaj benzinac ima plivajući zamajac tako da od problema sa dizelom ostaju EGR i DPF koji su navodno na poslednjim generacijama mjet 1.6 uglavnom zanemarivi što sam video i po Lanci Delti sa istim motorom od dobrog prijatelja koji je prešao 170.000 bez problema.

Auto stiže krajem sledeće nedelje pa ćemo videti. Sigurno ga neću voziti kao Juraj ali očekujem odličnog all roundera za sve situacije koje sam ovde već nabrajao (malo grad, malo duge distance tipa 800km u jednom pravcu, malo vožnja po off road terenima na ostrvu ali bez divljanja). U svakom slučaju očekujte impresije. Moja očekivanja su dosta velika.
Zaključana tema