Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Vazduhoplovi

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Interesantno da cak i stepenice transportuju iz Amerike

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Dobro je...ima i gorih od nas.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Drugari,

planiram neki put za Amsterdam pa sam našao jeftino avio karte iz Ljubljane. Problem je što prevoznik Transavia iz Amsterdama poleće u 06:40, znam da je to ogroman aerodrom pa me interesuje kakva je procedura. Koliko ranije bi morao doći na check - in?

@Ljuba
Pretpostavljam da ti imaš info :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mora da ti piše na karti koliko ranije da dođeš. Meni je za Air Seriba pisalo 90min ako imam prtljag za checkin. Šipol ima 3 terminala, ako te prevoz dovede na pogrešan biće kuku lele. Tako da je pravo pitanje kojim prevozom stižeš na aerodrom, gde on staje, i kako se tamo ide od terminala do terminala?
Inače na karti mi je pisao jedan gejt, a ispostavilo se da je prebačeno na drugi. Na istom terminalu. A opet nam je trebalo 15-20min da prepešačimo tu razdaljinu. Tako da ne treba olako shvatati veličinu aerodroma.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Dovoljno je samo 1h i ides direktno u avion, podrazumeva se da ces uraditi WebCheckIn. Inace Transavia ti je u 1 hali - ona je deo KLMa. Jako su fleksibilni i brzi, plus nema pasoske kontrole. Jedino da datum ne bude neki praznik pa da bude bas velika guzva. Sa vozom iz centra Amsterdama stizes za 15 min do aerodroma, a autobusom iz hotela za 30-45min.

PS: To sto je ogroman aerodrom, ne znaci nista posto je super povezan i obelezen, i sve tece brzo. Od kada su otpustili sefa i sigurnosna kontrola pri ulasku je brza...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Hvala puno, znači sve ide brzo :)
Onda bukiram karte i tražim smeštaj :D

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Kao sto rekoh vazno je samo da prekontrolises datume, posto moze da bude ludnica. I rezervisi smestaj sto pre, neverovatnom brzinom nestaju slobodne sobe.... Ako ti treba neki savet za deo Amsterdama gde imas slobodnih soba - javi se....
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Možeš slobodno napisati par saveta o Amsterdamu za sobe, planiram na proleće jedan produženi vikend tamo.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

+1

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Samo da se razumemo, ako kreces javnim prevozom iz Amsterdama moras najmanje 2h krenuti pre poletanja, a taksijem oko 1,5h. Ja licno uvek dodam jos 30 min za sigurnost :) Ne znas nikada sta ce se desiti (i uvek cekam :)).

Sto se tice price oko soba ona je jakooo duga. Za pocetak mora da se zna sta neko zeli i koliko para ima na raspolaganju (samo za smestaj). Pod zeljama podrazumevam: Lokacija, luksuz (konfor) ili pak dobra cena ili pristupacnost javnim prevozom ili drugim vidovima prevoza (auto, blizina aerodroma i sl.). Onda mora da se zna tacno datum. Ima dosta praznika kada je ludnica lokalnog tipa, pa onda internacionalnog tipa, pa uglavnom mora da se rezervise minimalno (bas minimalno) mesec, dva pre polaska. Za mene je Boking.com i dalje zakon ali kazu (niakda nisam koristio :)) da dobro radi i airbnb.nl, mada Amsterdam se bori protiv njega svim silama. Nekada uspe, a nekada ne :)

Onda dolazimo do lakacije. Kome je lokacija na prvom mestu (i nije sa autom) bira pod obavezno gradsko jezgro odnosno museumkwartier. E onda ide sve sire. Na prvom mestu se gleda kako izgleda opsta soba - hotel - zgrada, pa onda okolina. Ja licno preferiram moj deo (kao i svi :) ) koji je kod samog Schiphoola (15min voznje autobusom od samog aerodroma 24h autobus, i jos besplatan parking), i jako dobro vezan sa centrom - oko 30min tramvajem (svakih 7 do 10min ide) do Centralne stanice... https://www.google.com/maps/@52.3450882 ... 599,14.29z

Kretanje po Amsterdamu je vrlo lako i brzo tramvajima (i po nekad autobusom) i sama dnevna karta je jako pristupacna https://en.gvb.nl/gvb-dag-meerdagenkaart mada ko je u samom centru ne treba mu za sigurno :) osim ako bas ne voli da se mnogo seta...

Sve u svemu pare i datum pa onda slobodan smestaj bas jako diktiraju izbor. Onda mozemo da diskutujemo o opciji po opciji... Ako zelite nesto vise kazite mi samo u kom smeru da pisem...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad sam na siti brejku, obično iz sobe izadem ujutro a dođem uveče, a sobe sortiram po ceni :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bacio pogled na brzaka, i cene su oko 200-300€/dan za stan preko airbnb. Brate... :)
Poslednja izmena od Heinz u 01 Mar 2019, 12:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Je l i žene uključene u cenu?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Inace booking.com je Amsterdamska firma :) a cene u Amsterdamu su sulude, posebno od kraja marta, pocetka aprila pa sve do oktobra, novembra. Pa jos ako imamo i ovo leto kao prosle godine, postacemo i prava morska tropska destinacija :). Inace prvi komsija izdaje sobe preko airbnb.nl :) A zene su uvek ukljucene u cenu :) Odes u redlight i platis im toliko za prenociste :)

Izdajem kamper za male pare :)
Odgovori