Odem ja u Tojotin salon u Nišu da pogledam rav4 i da se raspitam... Otišao sam Yugom i parkirao ga tu kod salona, logično. Međutim, izgleda da je nabildani lik koji tu radi video čime sam otišao i to mu bilo dosta da proceni jesam li kupac ili ne. Kako sam ušao, tako me je presreo sa "izvini, u gužvi sam, dolazim za par minuta". Ja čekao, čekao... Prođe 10min on se pojavi i kao "evo sad ću" i tako jedno tri puta. Na kraju je došao i kaže ostavi mi mail i broj telefona i sve ću ti objasniti. Ja mu ostavio, on se nikad nije javio. Nije hteo ni da mi pokaže auto koji je tu bio, ma ni tri rečenice nismo razmenili.mironiko napisao: 03 Mar 2019, 12:26 ali njihova tvrdoca gotovo da je bila u domenu apsolutne nezainteresovanosti.
Koji Crossover..?
Re: Koji Crossover..?
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Pazi, gospodin sa kojim smo mi komunicirali nije bio nepristojan i potpuno korektno nas je tretirao. Pod nezainteresovanoscu mislim na odsustvo namere za bilo kakvom korekcijom cene.
Sve ostalo je bilo ok, zaista nemam zamerku. Jedino, eto, da sam bio u fazonu - skinite makar 50e, i da potpisujem, imam utisak da bi rekli: nista onda...
Sto je ok, da se razumemo. Samo eto, da i drugi znaju.
Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk
Sve ostalo je bilo ok, zaista nemam zamerku. Jedino, eto, da sam bio u fazonu - skinite makar 50e, i da potpisujem, imam utisak da bi rekli: nista onda...
Sto je ok, da se razumemo. Samo eto, da i drugi znaju.

Astra >> Lambo
Tako ti je isto i i DE. Auti po salonima jesu ispod list price po konfiguratoru, imaju neku akciju tu i tamo, ali iz mog iskustva, teorije nema da skinu cenu sa nalepnice koja je pored auta. Gledali me kao sa marsa da sam pao kada sam pokusao da pregovaram.
Ako ides staro za novo, mozes da pregovaras koliko cene stari.
Apropo Toyote u Nisu. Kolega otisao tamo i narucio Aurisa u najjacoj opremi. Cena oko 18,100, 2014. godine. Zovu ga nakon mesec dana, i kazu mu da im je stigao kontingent istih, sa cenom od 16.5 k Eur, i covek prosao 2k manje ni prstom da nije mrdnuo.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Ako ides staro za novo, mozes da pregovaras koliko cene stari.
Apropo Toyote u Nisu. Kolega otisao tamo i narucio Aurisa u najjacoj opremi. Cena oko 18,100, 2014. godine. Zovu ga nakon mesec dana, i kazu mu da im je stigao kontingent istih, sa cenom od 16.5 k Eur, i covek prosao 2k manje ni prstom da nije mrdnuo.
Poslednja izmena od ikac2000 u 03 Mar 2019, 17:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Čemu onda služi list price?
Da ti naplate porez kada dobijes sluzbeni auto na koriscenje. Moze firma da ga plati i 30% manje, ali ti svakog meseca odbiju 1% list price od bruto, plus 0.03% po kilometru do posla.
Takodje, i da se osecas da si dobio popust
Zato po DE maltene niko ne vozi sluzbeni, kada moze da za skoro iste pare ima privatni koji mu ostaje (naravno postoje menadzerski benefiti po jacim firmama koji to peglaju, ali ako ne uzmes auto ne daju ti benefit u kesu)
Takodje, i da se osecas da si dobio popust

Zato po DE maltene niko ne vozi sluzbeni, kada moze da za skoro iste pare ima privatni koji mu ostaje (naravno postoje menadzerski benefiti po jacim firmama koji to peglaju, ali ako ne uzmes auto ne daju ti benefit u kesu)
Meni isto tako ni u Hyundaiju na NBG nisu hteli da spuste cenu ni 50e, pa sam auto kupio u Ehomu.
Suzuki bi svakako mogao da razmisli malo o politici jer od svih ljudi s kojima sam išao do njih niko nije kupio auto na kraju a jedan kolega ja uzeo u Novom Sadu. Plus, U Euro Sumaru loše pričaju o novosadskim kolegama što ostavlja loš utisak.
Suzuki bi svakako mogao da razmisli malo o politici jer od svih ljudi s kojima sam išao do njih niko nije kupio auto na kraju a jedan kolega ja uzeo u Novom Sadu. Plus, U Euro Sumaru loše pričaju o novosadskim kolegama što ostavlja loš utisak.
Suzuki kod nas ima veoma niske cene sa malom maržom. Proveri koliko košta model koji te zanima u nekim drugim zemljama, Hrvatskoj, Sloveniji, Nemačkoj...mironiko napisao: 03 Mar 2019, 17:54 Pod nezainteresovanoscu mislim na odsustvo namere za bilo kakvom korekcijom cene.
Ima li neko iskustva sa Beta Motors Centrom iz Novog Sada. Trenutno imaju bolju ponudu za kupovinu novog S Crossa (cena ista, ali daju godinu dana više garancije i vaučer od 300 Evra u nekoj turističkoj agenciji). Beograd mi je bliže, a takođe sam čuo da su ih u Euro Sumaru ispljuvali po pitanju servisa i garantnog roka, tako da sam u dilemi. Nisam čuo nikakva iskustva korisnika ni o Beta Motorsu ni o Euro Sumaru, a nije baš da treba verovati na reč kada se konkurencija pljuje međusobno.jaksa napisao: 03 Mar 2019, 18:15 Suzuki bi svakako mogao da razmisli malo o politici jer od svih ljudi s kojima sam išao do njih niko nije kupio auto na kraju a jedan kolega ja uzeo u Novom Sadu. Plus, U Euro Sumaru loše pričaju o novosadskim kolegama što ostavlja loš utisak.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
meni nije jasno kako to da mogu biti 2 uvoznika na 1 teritoriji ako je to ovako kako se ovde piše?
što se tiče drugih vesti, moj s-cross iz švice bi trebalo da je sutra u beogradu a AMSS homologizacija stiže u petak, uz božju pomoć biće isproban već za vikend. noćas sam sanjao da se vozim njime njujorkom i da sam zakasnio na povratni let za srbiju
što se tiče drugih vesti, moj s-cross iz švice bi trebalo da je sutra u beogradu a AMSS homologizacija stiže u petak, uz božju pomoć biće isproban već za vikend. noćas sam sanjao da se vozim njime njujorkom i da sam zakasnio na povratni let za srbiju

- mironiko
- Kontakt:
Nocas sam sanjao plavog slona... 
Mi danas idemo da probamo Aronu DSG, i pada odluka...

Mi danas idemo da probamo Aronu DSG, i pada odluka...
Astra >> Lambo
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Koji motor?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- mironiko
- Kontakt:
1.6 TDI 95ks.
Samo nam je taj interesantan (iako nisam ljubitelj automatika), i pored 95ks. Konkretno, on je na akciji, ostali su nam ili nezanimljivi, ili preskupi, ili sa 5 brzina, sto takodje ne bih.
Samo nam je taj interesantan (iako nisam ljubitelj automatika), i pored 95ks. Konkretno, on je na akciji, ostali su nam ili nezanimljivi, ili preskupi, ili sa 5 brzina, sto takodje ne bih.
Astra >> Lambo
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sa DSG-om nećeš pogrešiti. Motor je malo slabiji ali za Aronu bi to trebalo biti dovoljno. Najveća razlika će biti u veličini vozila, to će prelomiti.
Posetite www.garaza.rs !
- mironiko
- Kontakt:
Slazem se u potpunosti. 
Prenecu posle utiske ovde...

Prenecu posle utiske ovde...
Astra >> Lambo
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Mislim da je TSI 110ks bolji izbor. Ako imaju i njega, probaj obavezno.