Vazduhoplovi
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Vazduhoplovi
I to je istina. Ko je spreman da se 'malo' (proleti vreme jbg) stisne da bi stekao iskustvo i punio cv, jos i razumem. Kasnije, kad skontas sta neces, malo je lakse. Ali verujem da ima i onih koji su sebe osudili tu iz nekih mazohistickih razloga i ne zele da urade nesto sa sobom.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Vazduhoplovni portal Srbije T6, ponovo prenosi netacne i neproverene rezimske ''vesti''
Profesija saobraćajnog pilota najplaćenija u Srbiji, zarađuju više i od programera
Prosečna zarada u Srbiji prošle godine iznosila je 49.650 dinara neto (420 evra), što je za 25 evra više nego 2017. godine, a najveću platu imali su zaposleni u civilnom vazdušnom saobraćaju, prenosi Tanjug.
Kako navode, saobraćajni piloti su u proseku prošle godine zarađivali 131.000 dinara, zahvaljujući čemu su pretekli programere koji su u proseku primali 109.604 dinara mesečno.
Najviše plate imaju zaposleni u eksploataciji nafte, uslužnim delatnostima, rudarstvu i u proizvodnji duvanskih proizvoda, piše Tanjug i podseća da veliku zaradu imaju i zaposleni u snabdevanju električnom energijom, gasom i parom, kao i u finansijskim delatnostima, a posebno u bankarstvu.
Pri kraju lestvice zarada su tekstilci, a na dnu su zaposleni u delatnostima pripremanja i posluživanja hrane i pića i prerađivači drveta, piše Tanjug.
https://tangosix.rs/2019/04/03/profesij ... rogramera/
Siguran sam da Perica vrlo dobro zna kolike su plate saobracajnih pilota u svakoj kompaniji koja uposljava nase pilote.
Bio bi lafcina kada bi objavio ko je sve na platnom spisku SMATSA, a radno mesto nije video.
Za ove stvari trebaju 00, a cini mi se da decko ima paukove testise
Profesija saobraćajnog pilota najplaćenija u Srbiji, zarađuju više i od programera
Prosečna zarada u Srbiji prošle godine iznosila je 49.650 dinara neto (420 evra), što je za 25 evra više nego 2017. godine, a najveću platu imali su zaposleni u civilnom vazdušnom saobraćaju, prenosi Tanjug.
Kako navode, saobraćajni piloti su u proseku prošle godine zarađivali 131.000 dinara, zahvaljujući čemu su pretekli programere koji su u proseku primali 109.604 dinara mesečno.
Najviše plate imaju zaposleni u eksploataciji nafte, uslužnim delatnostima, rudarstvu i u proizvodnji duvanskih proizvoda, piše Tanjug i podseća da veliku zaradu imaju i zaposleni u snabdevanju električnom energijom, gasom i parom, kao i u finansijskim delatnostima, a posebno u bankarstvu.
Pri kraju lestvice zarada su tekstilci, a na dnu su zaposleni u delatnostima pripremanja i posluživanja hrane i pića i prerađivači drveta, piše Tanjug.
https://tangosix.rs/2019/04/03/profesij ... rogramera/
Siguran sam da Perica vrlo dobro zna kolike su plate saobracajnih pilota u svakoj kompaniji koja uposljava nase pilote.
Bio bi lafcina kada bi objavio ko je sve na platnom spisku SMATSA, a radno mesto nije video.
Za ove stvari trebaju 00, a cini mi se da decko ima paukove testise

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
130k plata pilota. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ovu vest je objavio ja mislim valjda B92 ili tako neko. Koja smejurija, plata pilota 130k, pa da je tako niko ne bi radio. 

Jos jedan udes skoro novog 737 Max, nazalost bez prezivelih 
https://news.sky.com/story/ethiopian-ai ... s-11660677

https://news.sky.com/story/ethiopian-ai ... s-11660677
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Sta je sa novim 737 Max i rusenjima?
Edit: Jako slicno nesreci Lion Air, gde se isto 737 Max srusio. Sudeci po fotkama lici na high speed terrain impact. Nesto definitivno ne valja sa ovim avionom izgleda.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Edit: Jako slicno nesreci Lion Air, gde se isto 737 Max srusio. Sudeci po fotkama lici na high speed terrain impact. Nesto definitivno ne valja sa ovim avionom izgleda.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Poslednja izmena od H4wkeye u 10 Mar 2019, 12:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Kao i Lion Air. U inicijalnom penjanju. Vreme prelepo, bez oblacnosti i bez znacajnih meteoroloskih pojava. Da li je opet u pitanju otkaz istog sistema?
Od prvog leta tvrdim da je avion tesko govno. Od jutros me zovu drugari kojima vise nije sve jedno...
Od prvog leta tvrdim da je avion tesko govno. Od jutros me zovu drugari kojima vise nije sve jedno...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Recimo u kompaniji gde sada radiš dodele ti taj avion za naredni period. Na koji način bi odbio da pilotiraš tim avionom?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ako ništa daš otkaz. Vrijedi li rizikovati život?
Sve kompanije prelaze na MAX, NG se vise nece raditi (ili se vec ne radi).
Nema odbijanja. Bolje se nauci sistem. Poveca se paznja. Odradi poseban brifing sa posadom.
Da li biste vi odbili da udjete u avion, kada pridjete i vidite da na njemu pise “MAX”?
Nema odbijanja. Bolje se nauci sistem. Poveca se paznja. Odradi poseban brifing sa posadom.
Da li biste vi odbili da udjete u avion, kada pridjete i vidite da na njemu pise “MAX”?
- passenger
pa ako ti pilotiraš, ne, ako nisi ti za ''volanom'', ako mi se ne žuri, sačekaću neki drugi 

Hvala ti. Avijacija je odavno postala tesko sr@ny€. Moje provere u jednoj kompaniji vec ulaze u peti mesec, a u drugoj cetvrti. Obe su clanovi star alliance. Pa, u NASA bi me pre primili! Za to vreme, ne znaju koliko su suplji na drugoj strani...
Ludilo je kakva je jagma pocela ove godine. Er Sustiklu napustaju u desetinama, i niko se ne pita zasto.
Za to vreme, Er Sustikla regrutuje cemer sa dna, jer drugacije i ne moze, koliko malo placaju (za trenutne svetske uslove).
Ludilo je kakva je jagma pocela ove godine. Er Sustiklu napustaju u desetinama, i niko se ne pita zasto.
Za to vreme, Er Sustikla regrutuje cemer sa dna, jer drugacije i ne moze, koliko malo placaju (za trenutne svetske uslove).
- passenger
Iako verovatno postoji greška kod MAX-a, moje pitanje je da li bi iskusan pilot mogao kako god da prizemlji avion, jer jasno je kao dan da ovi Instagram piloti nemaju šanse.
Na to pitanje imaćemo odgovor za par meseci kad bude jasno šta nije u redu sa MAX-om. Ali eto zanima me, jer očigledno treba imati i sreće da ne letiš sa Instagram pilotom. Ako se desi neka situacija u kojoj iskustvo izvlači stvari, odosmo mi u pizdu materinu
Na to pitanje imaćemo odgovor za par meseci kad bude jasno šta nije u redu sa MAX-om. Ali eto zanima me, jer očigledno treba imati i sreće da ne letiš sa Instagram pilotom. Ako se desi neka situacija u kojoj iskustvo izvlači stvari, odosmo mi u pizdu materinu
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Platis 80keura, zavrsis kurs i pilotiras avionom, fantazija.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money