Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Beograd

Post od Heinz »

Mislim da je tako po zakonu. To je narodna zastava. Državna sa grbom samo kad su praznici.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ne znam, nisam nigde na državnom organu video narodnu zastavu. Svuda je s grbom.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Darko napisao: 11 Mar 2019, 12:30
Mada su malo vise napucali novosadsku nacionalnu klasu (vrvt isti vlasnik jer je isti logo..)

Fransiza je u pitanju. Novosadska ugostiteljska ekipa je drzi...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nit vece bede nit napucanijih lokala. Bio sam tamo za NG, ludnica.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

jaksa napisao:Ne znam, nisam nigde na državnom organu video narodnu zastavu. Svuda je s grbom.
Beograd nije Srbija :kezo:

Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-47547355
Beogradska gondola: Seča drveća na Ušću, da, gradnja - još ne

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas sam prvi put zašao u Zemun Polje, malo dublje. Deluje dosta prijatnije od Altine, recimo. Ne znam zašto.

TapaT

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa Zemun polje je planski gradjeno dok je Altina potpuno divlje naselje bez ikakvog plana ili reda u bilo čemu nastalo na ledini.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Jel' ovo tačno?!!!
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Bilo na N1 veceras pa sam vidio da su porusili isto, kako kazu sa opravdanjem :-(

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Sve je tačno, a mi smo potpuno ludi, potpuno anestezirani
Sjebase mi grad, a niko trepnuo nije
Pakao, jbt

Vesić će kad tad odgovarati za sve ovo
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sta ce biti tu, trzni centar ili garaza? :think:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo za stepenište nije baš tako. Ženina sestra, arhitekta, radi u Zavodu za zaštitu spomenika i kaže da su te stepenice stvarno bile za rekonstrukciju, da su već i sređivane skroz npr. 1989 ali da su propale. Naravno ostaju tu gde jesu, ne pravi se nikakva trafika umesto njih. Uostalom restauriraju i ostale lokalitete po Kalemegdanu, to i mora da se radi i to im je posao. Npr. relativno skoro su sređene stare stepenice prema francuskoj ambasadi, Mehmed Pašina česma, itd. Koga zanima više oko ove sad rekonstrukcije objasnili su više na FB strani, sa sve slikama:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... __tn__=K-R

Skroz drugo pitanje je ko izvodi same radove, jer to rade druge firme, da li se to radi kvalitetno ili se izvlače pare, a svi znamo kako to funkcioniše kod nas i kako se postavljaju ljudi koji formalno odlučuju. Nad tim stručno osoblje iz Zavoda nema mnogo uticaja. A ovu seču drveća zbog gondole rade Skijališta Srbije. Ideju o gondoli mrzim od samom starta jer mislim da će da pokvari pogled sa Brankovog mosta na Kalemegdan, a to mi spada u lepše stvari u Beogradu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://nedavimobeograd.rs/gradsko-zele ... -zelenila/

Sent from my HTC Desire 12 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

grujicd napisao: 16 Mar 2019, 09:55 Ovo za stepenište nije baš tako. Ženina sestra, arhitekta, radi u Zavodu za zaštitu spomenika i kaže da su te stepenice stvarno bile za rekonstrukciju, da su već i sređivane skroz npr. 1989 ali da su propale. Naravno ostaju tu gde jesu, ne pravi se nikakva trafika umesto njih. Uostalom restauriraju i ostale lokalitete po Kalemegdanu, to i mora da se radi i to im je posao. Npr. relativno skoro su sređene stare stepenice prema francuskoj ambasadi, Mehmed Pašina česma, itd. Koga zanima više oko ove sad rekonstrukcije objasnili su više na FB strani, sa sve slikama:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... __tn__=K-R

Skroz drugo pitanje je ko izvodi same radove, jer to rade druge firme, da li se to radi kvalitetno ili se izvlače pare, a svi znamo kako to funkcioniše kod nas i kako se postavljaju ljudi koji formalno odlučuju. Nad tim stručno osoblje iz Zavoda nema mnogo uticaja. A ovu seču drveća zbog gondole rade Skijališta Srbije. Ideju o gondoli mrzim od samom starta jer mislim da će da pokvari pogled sa Brankovog mosta na Kalemegdan, a to mi spada u lepše stvari u Beogradu.
Upravo tako. Još niko stručan se nije javio sa obrazloženom kritikom radova na Kalemegdanu, nego se sve svodi na kukumavčenje kao i sa Skadarlijom, pa je sada tišina. Vesić i Vučić po starom običaju puštaju da se pravi hajka na društvenim mrežama, a onda će da izađu sa nekim argumentom i da poklope glupu kritiku. Stalno se kuka što se nešto radi što je pogrešno, a mnogo ređe kako se radi i svrishodnost toga.
Ista stvar sa drvećem. Ako izađu npr. sa elaboratom da je to drveće trulo ili da korenje preti da potkopa deo tvrđave onda će svi da zaćute, a to realno mopžće da bude legitiman razlog. Tako se kenjalo i sa platanima u Bulevaru. Treba pustiti struku da kritikuje kao što su to radili kada se kritikovao Beograd na vodi.
Što se tiče gondole ne mogu da sudim jer nisam video projekat niti neki prikaz. Može biti dobra stvar jer ima smisla povezivanje tih turističkih lokacija, a možda bude i sranje da bude na tom mestu ko piletu sise.
Odgovori