Imali smo, nismo znali
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Imali smo, nismo znali ...
Iako ne spadam bas u vasu grupu i ja sam takodje devedesetih slusao i presnimavao kasete, ali sam tek sad cutajuci ovo saznao da su postojale razlicite vrste i kvaliteti trake 

Ne samo da su postojali razliciti tipovi traka vec se i za svaki model trake optimalno podesavao Bias za magnetizaciju i jos svasta nesto sto je zanimalo audiofile.
A FeCr trake, nisu se primile iako su neko vreme bile gurane narocito kod nemackih proizvodjaca opreme.
A FeCr trake, nisu se primile iako su neko vreme bile gurane narocito kod nemackih proizvodjaca opreme.
takodjeGaginh0 napisao: 16 Mar 2019, 17:46 Iako ne spadam bas u vasu grupu i ja sam takodje devedesetih slusao i presnimavao kasete, ali sam tek sad cutajuci ovo saznao da su postojale razlicite vrste i kvaliteti trake![]()

inace ćale narucio od strica iz nemacke tamo 89. ili 90. godine neki šnajder muzicki stub za to vreme vrh i uz njega jedno 20-30 TDK kaseta koje i danas stoje kao i taj stub koji radi jos uvek sem gramofona na njemu, 90ih sam se lozio na hip hop i rep pa sam kupovao i snimao sve i svasta ali se ne secam marki kaseta jer i nisam imao pojma bilo je daj sta das samo da lepo pakovanje

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ferro Extra by BASF.
Kaset-dek koji imam radi automatsku kalibraciju tako da je snimak optimalan, bez obzira na tip trake. Naravno, hrom i metal su davale najbolji snimak. Zvucni spektar je u praksi bio kao na CD-u, jedino odnos signala i suma nije bio na tom nivou.
Ono najbitnije - snimanje kaseta je bio ritual. Snimio sam brdo CD-a na Pioneer PDR04, ali to ni iz daleka nije imalo draz kao snimanje kaseta.
Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kaset-dek koji imam radi automatsku kalibraciju tako da je snimak optimalan, bez obzira na tip trake. Naravno, hrom i metal su davale najbolji snimak. Zvucni spektar je u praksi bio kao na CD-u, jedino odnos signala i suma nije bio na tom nivou.
Ono najbitnije - snimanje kaseta je bio ritual. Snimio sam brdo CD-a na Pioneer PDR04, ali to ni iz daleka nije imalo draz kao snimanje kaseta.
Imam kuci neke stare Basf crvene kasete
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Užasne su bile.
Tdk ste zaboravili.
t
t
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pomenute su.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Snimanje je bilo poseban ritual i pomalo veština. Svaki tip kasete je imao određene finese kako se snima.

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da jbt, i TDK SA je bila sjajna kaseta. Potpuno sam zaboravio na taj model.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da ne poveruje covek da je nekada to bilo u BG. Totalno drugi vibe, kultura, neverovatno...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

meni je sve izgledalo mnogo lepse, prirodnije, mozda ne 60ih ali 70ih i 80ih, danas je sve sivo, nema zelenila, guzve nevidjene... posto mi je otac rodjen u Begoradu tamo smo do kraja 80ih imali stan pa smo do mog polaska u skolu dosta vremena provodili u BGD-u, meni je u secanju taj Beograd ostao i jos ga pamtim takvog, i danas volim da svratim do dvorista zgrade na uglu Balkanske i Adm. Geprata gde smo imali stan ali to odavno nije to, sad je puno kola, neuredno, sta znam, mozda sam previse nostalgican ali beograd danas i nekad, makar po onom sa fotografija, ipak mi se tada vise svidjao
Sve ja to imam po kutijama, a ako se ne varam bila je i SA-XVladapetr napisao: 17 Mar 2019, 00:30 Da jbt, i TDK SA je bila sjajna kaseta. Potpuno sam zaboravio na taj model.