Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ako auto ima istorijske tablice (30 god i vise star auto), sme da udje u Umwelt zonu, ima dosta starih mecki tako.
Inace imaju policajci akcije gde samo to proveravaju, ali retke.
Inace imaju policajci akcije gde samo to proveravaju, ali retke.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Normalne tablice, koliko videh ima TÜV. Viđam često automobile sa Euro4 dizel motorima, rizikuju kazne.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Jasno je da nema blagonaklonosti, to je propis. Ali kažem, nema dovoljno osoblja da kontroliše.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa kad je krenuo sinoc da me zeza, lepo mu kazem: Rek'o Bole ne moze GTD! On ne veruje...TheWickerMan napisao: 17 Mar 2019, 08:41A ti si taj drugar.Gaginh0 napisao:Moze pomoc?![]()
Pricam nesto sa drugarom pa ne mozemo da se slozimo da li se Golf 6GTD moze registrovati u De bez nekih ludackih poreza, s obzirom da je mator dizel?
Naravno da može, relativno normalno. U 80% države možeš Evro 3 dizela da voziš.
Ps. Juče videh W124 250D u zoni gde je i Evro 4 dizel zabranjen. Kockaju se ljudi. A svaki dan neki radnici dolaze sa B5.5 2.0 TDi koji nije Evro 5 nikako.
I kako neki auto star 10ak god može biti mator?

Ja sam te razumeo na PM da uopste nece moci da se registruje ispod EURO6 ili da ce moci da se registruje ali ce biti preskup porez za ta vozila.
I istorijski imaju TUV i tablice su iste, samo se zavrsavaju sa H.
- TheWickerMan
@ikac2000 nema H na kraju, tablice su XXX-D 250.
.
@ gagi
Spavao sam sinoc ali sam polupospan mu odgovorio, polupismeno
nije taj GTD uopšte mator auto, a ako još zamrznu ukidanje Euro5 dizela moćićeš da ga voziš par godina.

@ gagi
Spavao sam sinoc ali sam polupospan mu odgovorio, polupismeno

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Odradio sam prenos vozačke u Austriji, budući da nema mnogo informacija kako proces teče ako ne ide sve glatko, mislim da ovo može biti korisno nekom ko je novopridošao u Austriju. Postoje dve procedure, prvi korak je isti 
Potrebno je sledeće odraditi da bi se odradio prenos vozačke:
- Lekarski pregled kod doktora opšte prakse, voditi računa da se i to zakazuje, pregled košta 35 evra. Ovde se radi neki običan pregled, samo osnovno, plus se gleda tabla sa slovima. Ako ga prođete, idući korak je odlazak u policiju ali ja nisam prošao pregled. Ja imam problem sa vidom, pa sam morao na "stručni pregled" kod oftamologa.
- Pregled kod oftamologa se ovde zakazuje ba par nedelja unapred, a realno za neke lekare se čeka i duže. Pregled košta 150-250 evra, ne bi trebalo da može da se refundira. Kada prođete oftamologa, tu nije kraj
- Sa potvrdom od oftamologa da možete da vozite idete kod "Amtsarzt-a" u policiji, pre toga je potrebno otići na šalter, predati papire i uplatiti još 90 evra (60e za prenos dozvole i 30e za pregled). Pregled kod Amtsarzta traje kratko, nije moguće preskočiti oftamologa jer će vas onda odbiti, tako da se ovaj korak ne može preskočiti ili otići još jednom kod lekara opšte prakse. Kada prođete ovaj korak, oni automatski unesu da ste to sve završili i ostaje da sačekate da se odradi prenos vozačke.
Prenos vozačke se čeka od 4-6 nedelja, prema informacijama koje sam ja dobio od ljudi u policiji. U mom slučaju je to trajalo 4 nedelje, vozačku su mi poslali na kućnu adresu (prema informacijama koje sam dobio, u Beču idete lično da preuzmete). Imate pravo da sa našom vozačkom vozite 6 meseci, tako da je potrebno da u ovaj proces krenete bar 2 meseca ranije a ako imate problema sa vidom i ranije (ja sam krenuo 2.5 meseca ranije).

Potrebno je sledeće odraditi da bi se odradio prenos vozačke:
- Lekarski pregled kod doktora opšte prakse, voditi računa da se i to zakazuje, pregled košta 35 evra. Ovde se radi neki običan pregled, samo osnovno, plus se gleda tabla sa slovima. Ako ga prođete, idući korak je odlazak u policiju ali ja nisam prošao pregled. Ja imam problem sa vidom, pa sam morao na "stručni pregled" kod oftamologa.
- Pregled kod oftamologa se ovde zakazuje ba par nedelja unapred, a realno za neke lekare se čeka i duže. Pregled košta 150-250 evra, ne bi trebalo da može da se refundira. Kada prođete oftamologa, tu nije kraj

- Sa potvrdom od oftamologa da možete da vozite idete kod "Amtsarzt-a" u policiji, pre toga je potrebno otići na šalter, predati papire i uplatiti još 90 evra (60e za prenos dozvole i 30e za pregled). Pregled kod Amtsarzta traje kratko, nije moguće preskočiti oftamologa jer će vas onda odbiti, tako da se ovaj korak ne može preskočiti ili otići još jednom kod lekara opšte prakse. Kada prođete ovaj korak, oni automatski unesu da ste to sve završili i ostaje da sačekate da se odradi prenos vozačke.
Prenos vozačke se čeka od 4-6 nedelja, prema informacijama koje sam ja dobio od ljudi u policiji. U mom slučaju je to trajalo 4 nedelje, vozačku su mi poslali na kućnu adresu (prema informacijama koje sam dobio, u Beču idete lično da preuzmete). Imate pravo da sa našom vozačkom vozite 6 meseci, tako da je potrebno da u ovaj proces krenete bar 2 meseca ranije a ako imate problema sa vidom i ranije (ja sam krenuo 2.5 meseca ranije).
Risto da li znas koliko se gore moze voziti auto sa nasim tablama?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sta ti je sa vidom?
Koliko sam skapirao, posao ti je vezan za racunar?
Koliko sam skapirao, posao ti je vezan za racunar?
- TheWickerMan
@Rale u DE možeš godinu dana, verovatno i u Austriji isto.
Sent from my OnePlus6T using Tapatalk
U DE 6 meseci na stranim tablama.
As long as your car is registered in another EU country, you candrive it in Germany for up to six months. We recommend that you obtain a German translation of your car's registration documentation. If you will be in Germany for longer than six months you will need to organise registration and car taxes.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
As long as your car is registered in another EU country, you candrive it in Germany for up to six months. We recommend that you obtain a German translation of your car's registration documentation. If you will be in Germany for longer than six months you will need to organise registration and car taxes.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
6 meseci u DE.
Pre 2 nedelje sam predao za zamenu vozacke, sad cekicam
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Pre 2 nedelje sam predao za zamenu vozacke, sad cekicam

- TheWickerMan
Za dozvolu da, 6 meseci. Bio sam ubeđen da je za auto bilo godinu dana. Hvala na ispravci.
Malo sam nejasno napisao