Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Bilo sta da je uradio ostao bi glavni krivac, bio bi kriv sto se rodio. Jedno je sigurno, ovako mali i jadni smo pokazali da mozemo (smo mogli) donekle da se branimo, da je nasa policija maltene bez vojske mogla da brani celo Kosovo, pokazali su ti ljudi sto su se borili kakvo imaju srce imaju, al na zalost svetski policajac je bio ipak nesto sa cime nismo mogli da se nosimo...
O čemu ti pričaš? Vojska je još 1998. na KiM bila van nekih kasarni, rat uveliko trajao, samo što nije bilo na TV.
Ja garantujem da si narodima u SFRJ ponudio 1991na referendumu, ulazimo u EU, kao konfederacija, sva preduzeca bice privatizovana, da bi to bilo odbijeno sa vecinom. Iz danasnje perspektive, svi bi to prihvatili, ali jbg, nema restart.ikac2000 napisao:I na kraju isto se stranci pitaju za sve, Kosovo, sporazum sa ovima, jedino nedostaje par hiljada ljudskih zivota, a to je neprocenjivo.
Isto je i sa HR avanturom.
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Nisi u pravu, u filmu je lepo prikazano, vojska ss ukljucila 98 ali bas slabo a OVK je krajem te godine bila u raspad fazi. Skenjali smo ih sami tako a onda su se nasi povukli zbog nekog dogovora Milosevica i ovi su vaskrsli.Heinz napisao: 24 Mar 2019, 10:10 O čemu ti pričaš? Vojska je još 1998. na KiM bila van nekih kasarni, rat uveliko trajao, samo što nije bilo na TV.
Ponosan sam na nasu (tadasnju) vojsku i policiju I na sve nase generale.
Ne treba mi TV. Reci to nekome ko je 9 od 12 meseci proveo van kasarne, spavao ispod tenka, nije imao šta da jede, kome su Šiptari iskakali iz rovova, ko je gađao tenkom objekte koje je koristila OVK, ko je slušao na Radiju Beograd da je na Kosovu mirno i bez borbi dok iznad glava lete projektili, ko se gađao sa jedinicama MUP jer se nisu znali međusobni položaji...
Kao što ni sada ne znaš šta se dešava ako gledaš RTS, tako ni za ovo ne možeš da znaš.
Kao što ni sada ne znaš šta se dešava ako gledaš RTS, tako ni za ovo ne možeš da znaš.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Obeležimo godišnjicu #NATOBombing tako što ćemo da počistimo ispred kuće, bacimo papiriće i plastične boce sa ulice, bahatom komšiji objasnimo da ne uči decu da je smeću mesto na pločniku i da "ima ko će to da počisti". Dajmo primer, dajmo priliku da je ovde moguće menjati svest i odnos ljudi prema životnoj sredini. Umesto da prdimo po internetu. #trashtag globalni izazov.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nisam rekao bez vojske, kako se konflikt produzavao tako je sve vise vojske dolazilo, ali opet kad gledas (na TV) na najteza ratista su poslali decu. A gomilu sporadicnog puskaranja pre 99' je resavala policija.
Misliš '98?
Dobro, mi smo.imali specifcnu policiju koja je imala oklopna vozila, mi-24, mi-17, koje vojska nije imala. Ako se dobro secam, 98 je policija postavljala kontrolne punktove na svakih nekoliko km i smeo si da putujes van naselja samo danju(tj nije bilo.pametno da ides nocu).
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
98e vecinu akcija je izvodila PJP, znaci MUP uz podrsku VJ gde je trebalo. Gde je bilo gusto i gde su plavci zapinjali a zapinjali su itekako uletao je JSO i cistio.
Naravno da su bili izmestani iz kasarni iskustvo iz Hrvatske i BiH
.
Siptari su bili razbijeni i onda pocinje igranka sa medjunarodnim posmatracima itd itd..
Oni su bombardovanje planirali godinama ako mislite da se vojna akcija takvih razmera planira za par meseci godinu dana onda nemamo o cemu da pricamo..
Naravno da su bili izmestani iz kasarni iskustvo iz Hrvatske i BiH
Siptari su bili razbijeni i onda pocinje igranka sa medjunarodnim posmatracima itd itd..
Oni su bombardovanje planirali godinama ako mislite da se vojna akcija takvih razmera planira za par meseci godinu dana onda nemamo o cemu da pricamo..
Poslednja izmena od Heineken u 24 Mar 2019, 11:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Sloba nije kriv.
Krivi smo mi, kao narod, Jer nemamo plan i ideju sta hocemo i ne vidimo se u buducnosti onako kako smo dogovorili. Da je pameti, to je trebalo davno uspostaviti , a najkasnije pred II sv rat.
Da imamo ideju, ne bi nam se desavali Milosevici i oni pre i posle njega. IDEJA bi stajala, a doticni bi je samo sprovodio na ovaj ili onaj nacin.
Sve pametne drzave rade tako, a nama najpoznatiji primeri su:
Amerika, gde je potpuno nebitno da li je demokrata ili republikanac na celu drzave - oni imaju nepromenjivu spoljnu politiku.
Izrael, od Rabina Alkalaja i Teodora Hercla (kojima smo tako lepo dali ulice u Zemunu, a pojma nemamo zasto), pa preko Ben Guriona, Golde Meir, i svih ostalih do Bibija - nista se ne menja, odbraniti steceno i po planu oteti jos.
Ili, najblizi komsiluk koji je svoju ideju jasno stavio i u himnu ''Lijepa nasa''. Da li je Macek, Andrija Hebrang, Pavelic, Tudjman.... ideja je uvek bila ista, izvrsioci su na ovaj ili onaj nacin bili razliciti ali od kursa nisu odstupali mnogo.
I sta imamo?
OZNA posle II sv rata snima sastanak izbeglih ustasa gde Pavelic jasno kaze: ''Hrvatska je danas slaba. Hrvatska nema prijatelja u svetu. Ali prilike ce se promeniti. Cekajmo....''
A Srbi se i dalje dele, a Sveto Utrobije iz Srbina govori; ''Daj da damo to Kosovo, i zavrsimo jednom s time, i onako nam samo pravi probleme, da bi moja gladna guzica mogla bolje da zivi''.
Na istorijskom metru, ako bi se formiranje i zivot jedne drzave merio metrima, istorijski trenutak u kome zivimo i koji ne mozemo da izdrzimo merio bi se milimetrima.
Krivi smo mi, kao narod, Jer nemamo plan i ideju sta hocemo i ne vidimo se u buducnosti onako kako smo dogovorili. Da je pameti, to je trebalo davno uspostaviti , a najkasnije pred II sv rat.
Da imamo ideju, ne bi nam se desavali Milosevici i oni pre i posle njega. IDEJA bi stajala, a doticni bi je samo sprovodio na ovaj ili onaj nacin.
Sve pametne drzave rade tako, a nama najpoznatiji primeri su:
Amerika, gde je potpuno nebitno da li je demokrata ili republikanac na celu drzave - oni imaju nepromenjivu spoljnu politiku.
Izrael, od Rabina Alkalaja i Teodora Hercla (kojima smo tako lepo dali ulice u Zemunu, a pojma nemamo zasto), pa preko Ben Guriona, Golde Meir, i svih ostalih do Bibija - nista se ne menja, odbraniti steceno i po planu oteti jos.
Ili, najblizi komsiluk koji je svoju ideju jasno stavio i u himnu ''Lijepa nasa''. Da li je Macek, Andrija Hebrang, Pavelic, Tudjman.... ideja je uvek bila ista, izvrsioci su na ovaj ili onaj nacin bili razliciti ali od kursa nisu odstupali mnogo.
I sta imamo?
OZNA posle II sv rata snima sastanak izbeglih ustasa gde Pavelic jasno kaze: ''Hrvatska je danas slaba. Hrvatska nema prijatelja u svetu. Ali prilike ce se promeniti. Cekajmo....''
A Srbi se i dalje dele, a Sveto Utrobije iz Srbina govori; ''Daj da damo to Kosovo, i zavrsimo jednom s time, i onako nam samo pravi probleme, da bi moja gladna guzica mogla bolje da zivi''.
Na istorijskom metru, ako bi se formiranje i zivot jedne drzave merio metrima, istorijski trenutak u kome zivimo i koji ne mozemo da izdrzimo merio bi se milimetrima.
Poslednja izmena od zuzazu u 24 Mar 2019, 11:38, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
^
To je to
To je to

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Traume ostaju ceo zivot ocigledno. Kad sam jesenas bio u Becu, otisao sa drugarom van grada. Vracali se vozom nazad. Kad su krenuli sa sirenama, izgubio sam se. Par puta nas je '99 docekala sirena dok smo bili u vozu i onda jurnjava sa stanice.passenger napisao:U Austriji svake subote u 12h se čuju. Dan danas me iscima
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Pa zar nije svuda u Srbiji prve srede u mesecu, u 12h, proba sirena. U ZR jeste.
@zuzazu
Odličan komentar, mada mislim da je ipak Sloba prvi krivac, ali, nažalost, mnogi bi ovde, predali zamlju, za maglu obećanu.
@zuzazu
Odličan komentar, mada mislim da je ipak Sloba prvi krivac, ali, nažalost, mnogi bi ovde, predali zamlju, za maglu obećanu.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
U ns-u je nisam cuo. Da li je isprekidan ton ili jednolican, stvara mi nelagodu.