Ja ne štedim struju, pamopet ne trošim previše. Prošlog meseca sam ušao par kWh u plavu zonu, zbog raspodele na 28 dana.
Tokom noći mi radi samo šta mora (frižider i bojler), te uređaju u standby režimu.
Danju koristim sve ostalo, kada mi i treba. Samo nas je dvoje, ali prosečno šibamo mašinu veša i sušenje dnevno, verovatno i više. Često je tu i pola mašine, pa i manje. Vikendom povremeno pomislim da nas je šestoro u kući. Veliki bojler se gasi samo kada nismo kod kuće. Mali palim po potrebi (jer mu nešto ne verujem), jer nema poente da stalno radi, a brzo greje, mada često i zaboravim.
Jedino što je komplet LED osvetljenje i što računar ne palim često. Svi uređaji su noviji, u nekoj od A klasa, osim šporeta, nepoznatog porekla.
TV uglavnom radi kada smo kod kuće, iako ga ne gledamo uvek, neka svira nešto. Drugi TV retko palimo. Kuva se, rerna radi. Iako se ne stiže da se kuva stalno, i žao mi je zbog toga, dosta se koristi.
Klimu ne palim skoro nikada tokom zime, a ni leti nije puno drugačije. Nema potrebe.
Račun je od 2,5-3,5k
Grejanje centralno, sa kalorimetrom.
Meni je to sasvim OK. Bilo je i manje, kada su se pomešale tarife
T-T