Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od member »

Nema to veze na novcem i primanjima. Imam rodbine u selima, baš na selu gde deca odrastaju medju kravama i svinjama....
Znaš li kako su to fina i dobroćudna deca, uvek nasmejana,razigrana, pametna,vredna i ništa im nije teško da urade. Lepo vaspitana, "hvala, i molim " se često čuje od njih.
I onda predješ 20km u grad, i vidiš istu takvu decu uzrasta od 10ak godina, a ono,nisu deca nego divljaci indijanci nasilnici.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Kesic do pre jedno godinu-dve nije imao dozvolu. Polozio u medjuvremenu :) ?
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

member napisao: 01 Apr 2019, 10:00 Nema to veze na novcem i primanjima. Imam rodbine u selima, baš na selu gde deca odrastaju medju kravama i svinjama....
Znaš li kako su to fina i dobroćudna deca, uvek nasmejana,razigrana, pametna,vredna i ništa im nije teško da urade. Lepo vaspitana, "hvala, i molim " se često čuje od njih.
I onda predješ 20km u grad, i vidiš istu takvu decu uzrasta od 10ak godina, a ono,nisu deca nego divljaci indijanci nasilnici.

Ima itekako. Možda ne u konkretnom slučaju i nije univerzalno primenljivo na sve ljude ali iz iskustva govorim koliko život u SRB može biti napet kada se nema dovoljno.

Dosta ljudi u SRB živi od danas do sutra,bez ikakve nade ili težnje za nečim boljim, na žalost.

Kao što volim da kažem, mislim da jedini imamo modernu uzrečicu: Ćuti, može i gore!
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Iz mog iskustva zivota van Srb, itekako ima veze sa novcem, tj dovoljno istog za normalan zivot, ali i sa sredinom na poslu i privatno. Dodati na to i namerno podgrevanje agresije od strane vladajucih.

U Poljskoj nigde niko generalno frustriran, ljudi strpljivi i tolerantni, svi mogu da pokrpe kraj sa krajem, nema prekovremenog i izivljavanja nad zaposlenima, i sl. Voze civilizovano ali opet slobodnije nego u DE.

O DE da i ne pricam, sa izuzetkom nekih iskompleksiranih balkanaca i slicne bratije.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Koliko sam skontao vi(kao porodica) niste loše živeli ni u SRB, a opet si primetio isto.

Nije razlog blagostanja "preko" više novca-nego manje problema. Kako svojih, tako i tuđih.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Meni je bas tog razlog. Na prvom mestu kvalitet zivota u nenovcanom smislu.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Ako ćemo tako posmatrati kroz prizmu novca ili čega već, kako onda komentarišete činjenicu da za vreme 90ih, i u doba sankcija, plate su bile koliko? Primanja su bila koliko?
Pa opet su ljudi bili tada bili mnogo normalniji nego što su danas.

zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Tvrdnja “nema se - pa smo zato nervozni”, nema bas puno smisla.
Negde oko 2002 god, prekinuli smo letenje iz baze u Abidjanu, Obala Slonovace. Rat je bio na pomolu i francuski specijalci su evakuisali poslednje Evropljane.
Vratili smo se 2007 ili 2008. Zemlja je prosla kroz gradjanski rat, ne bas tipa “Hutsi vs. Tutu”.
Nisam mogao da verujem kada smo u kruznom toku koji nije bio regulisan horizontalnom ili vertikalnom signalizacijom, doziveli “Izvolite vi prodjite”. Sve sa “izvolite”!
Vise je pitanje kulture ukorenjene u narodu.
Za vreme komunizma i CCCP cizme za vratom, Poljaci, Čehoslovaci i Madjari su se i dalje oslovljavali sa “Gospodine/Gospodjo”.
Mi smo bili drugovi”.
Oni su i dalje gospoda, a mi i dalje - drugovi.
Poslednja izmena od zuzazu u 01 Apr 2019, 15:18, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

member napisao: 01 Apr 2019, 14:55 Ako ćemo tako posmatrati kroz prizmu novca ili čega već, kako onda komentarišete činjenicu da za vreme 90ih, i u doba sankcija, plate su bile koliko? Primanja su bila koliko?
Sada su druge generacije na sceni. Generacija X, Y, Z, ne znam koje slovo ih opisuje najbolje.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Ma jok nisu pare sve, pa koliko kod nas ima bahatih i bogatih. Pa pre će u saobraćaju da divlja ili izlazi iz kola neko sa skupljom mašinom...

Mi smo ovako, (iako ne volim generalizovati), ali ću ipak reći generalno kur*evit narod, gord i ponosan, lako uvredljiv i zapaljiv... To nema veze sa lovom nego mentalitet pa i na kraju vaspitanje, pošto se te nabrojane osobine često pretvaraju u osionost/bahatost u raznim svakodnevnim situacijama.
To tako prihvatiš i eto :D
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

member napisao: 01 Apr 2019, 14:55 Ako ćemo tako posmatrati kroz prizmu novca ili čega već, kako onda komentarišete činjenicu da za vreme 90ih, i u doba sankcija, plate su bile koliko? Primanja su bila koliko?
Kao što rekoh, manje problema, prvo svojih a onda i tuđih.

Evo, lični primer: MT po platama kaska za ostatkom EU podebelo, ali život u na Mediteranu nema cenu.

Pri tome uopšte ne mislim na more, ili klimu. Kada sam se doselio toliko stvari mi je bilo čudno i neobično,a sada su mi sasvim normalne.

Najbolji stav u životu oni imaju: polako, rešićemo
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Evo primer da ipak nema veze sa novcem.
Stoka smo, i to je jednostavno tako, stoka.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/otac- ... de/eysdcg5
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam inače miroljubive prirode i uvek pre za dogovor nego za mlaćenje. No uvek ima slučajeva koji su izuzetak.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

member napisao: 02 Apr 2019, 13:37 Evo primer da ipak nema veze sa novcem.
Stoka smo, i to je jednostavno tako, stoka.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/otac- ... de/eysdcg5
Ovo je gore od strašnog.
Odgovori