Pеšaci

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Pеšaci

Post od jaksa »

Često se baš na tom prelazu dešava da npr u 2 trake vozači stoje i propuštaju pešake a u 3. se neko manijači i projuri.
Lično sam video kad je manijak prešao čoveku preko stopala, i to u žutoj traci a u ostale dve su stajala vozila i propuštala pešake.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

trojanac napisao:Strašno. To je onaj prelaz na raskrsnici sa Đorđa Stanojevića ili ranije?
Nisam iso na lice mesta, trebalo bi da je ovaj:

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bas taj prelaz
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, na taj i sam i ja pomislio čim sam pročitao vest. Na raskrsnici ima semafor pa ljudi više paze.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam tu jednom stao, zena je krenula da prelazi, a u trecoj traci je lik proleteo sa 80.... Od tada na tom pesackom stajem samo ako je neko stao/usporio pre mene. Da nosim nekoga na dusi jer je ovaj drugi proleteo, neka hvala... A i ljudi su magarci kad prelaze bulevare... Misle da imaju zid od 2 metra oko pesackog, samo zato sto je iscrtana zebra...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Pa pazi, imaju apsolutno pravo da predju ovde i dovoljno je siroko i nema prepreka i jasno vozac moze iz veoma velike daljine da uoci pesaka, tako da za ovo nema opravdanja. Vozila je prebrzo, a ogranicenje je 50kmh. Da je isla toliko, ukocila bi ili bi stepen povreda bio manji.

Prolazim ovuda skoro 5 godina svaki dan i znam da se ovde pesaci NE propustaju i to NAMERNO. Svi se zalete i niko ne hebe 5% da stane nekom. Masa ljudi zato ide dole do semafora.

A posto neki voze i preko 80-90 tesko je da pesak proceni brzinu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Dokle god je pešak na trotoaru nikako se ne treba zaustavljati, jer ga na taj način navodiš i požuruješ da krene na prelaz iako je to u tom trenutku nebezbedno. Gomila dobronamernih vozača i ,,džentlmena" tako svakodnevno ugrožava pešake i čini im medvedju uslugu. Ova današnja tragedija mi baš liči na to...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

cozmo napisao:Pa pazi, imaju apsolutno pravo da predju ovde i dovoljno je siroko i nema prepreka i jasno vozac moze iz veoma velike daljine da uoci pesaka, tako da za ovo nema opravdanja. Vozila je prebrzo, a ogranicenje je 50kmh. Da je isla toliko, ukocila bi ili bi stepen povreda bio manji.

Prolazim ovuda skoro 5 godina svaki dan i znam da se ovde pesaci NE propustaju i to NAMERNO. Svi se zalete i niko ne hebe 5% da stane nekom. Masa ljudi zato ide dole do semafora.

A posto neki voze i preko 80-90 tesko je da pesak proceni brzinu.
Da. Ja NAMERNO ne propustim pesaka zato sto je oko mene jos 5 kola koja idu 60+ km/h i ne zelim da razmisljam da li ce onaj pored da stane ili ne.
Kada je ulica sa jednom, eventualno dve trake, ili skreces u sporednu ulicu, pa imas preglednost, tj da kazem da upravljas situacijom, naravno da cu stati i propustiti pesaka. Kada sam na bulevaru koji ima 3 trake, a ja od auta pored mene ne vidim nista, ne pada mi na pamet da stajem, sem ako je vec zakoracio na ulicu.
Kada bih ja stao, a pesaka oduvao neko ko je proleteo pored mene, kao sto je vec moglo da mi se desi - gledao bih na to kao moju gresku. Ja sam taj koji je odlucio da stane, a pesaci cim stane prvi auto nista vise ne gledaju...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Pogresno razmisljas.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mogu misliti kako je sad toj trudnici i da li ce se to odraziti na trudnocu :-|
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

E vidis, cozmo, ja pre par meseci na Nbg kod kruznog toka. Obelezen pesacki, stajem u srednjoj traci, krecu ljudi da prelaze, a baja se u levoj zaleteo kao konjina i ne bi ni stao da nisam smotao pun i izleteo pred njega. I tako je jedva stao. Da nisam nista uradio, pokosio bi ih, ne bi ni trepnuo.

X puta mi se desavalo da ja pustim nekoga a pored mene prodje auto, samo ni jedan nije bio ovako kritican. Kao i Trojancu pre neki dan.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

nikaragva napisao:Mogu misliti kako je sad toj trudnici i da li ce se to odraziti na trudnocu :-|
To ne mogu ni da zamislim

Znaci, lekcija dana: skoncentrisano vozite, i kontrolisite sve u vidnom polju.
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Ja sam rodjen mesec dana ranije jer je keva umala udes u 8 mesecu :mrgreen:
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Pеšaci

Post od MilisaV »

mnogo su opasni pešački bez semafora koji idu preko 6 traka. mislim da u kombinaciji sa opštim bahatim ponašanjem vozača čine kobnu kombinaciju. postoje neka nepopularna rešenja, ležeći i semafor. takođe policija bi žorala više da kažnjava nepuštanje pešaka.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

@Next

Razumem ja tebe ali za ovo moras biti DEBIL od vozaca:

""Ustalić je vozila trećom trakom, a vozila u prve dve su se kretala zaista sporo. Kolona se napravila jer su pešaci počeli da prelaze, a njoj je pogled bio najverovatnije blokiran. Pod punim gasom udarila u tri žene koje su poletele kao konfete. Ipak, ona nije uhapšena, a protiv nje će biti podignuta krivična prijava koja će ići redovnim putem" kaže za Press izvor iz istrage."

Razumem tebe kad samo neko stane da propusti pesaka pa se drugi zalecu, al ovde je ocigledno bilo drugacije, izgleda da je bilo vise vozila koja su usporavala zbog grupe pesaka. Ovo je bre nepaznja samo takva i prebrza voznja. I zasto trudna zena vozi uopste?
Odgovori