Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od trojanac »

blaugrana napisao:Sta vredi, kad isti taj sa nalepnicom izadje iz kola, zdrav i prav.

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Ne može se tako gledati. Ako ima nalepnicu velike su šanse da je dobio regularno po nekom osnovu.

Sent from my HTC Desire 12 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Za TC je vec bilo receno, ne moze kod nas nijedna policija da ima nadleznost.

Doduse to ako uprave hoce da rese moze drugacije, da ta mesta imaju jako skup sat parkinga osim za one sa nalepnicom. Komplikovano, ali moze.

A sto se tice ovoga, nisu ta mesta samo za vozaca invalida, ako je osoba invalid i roditelj/dete ima pravo po tom osnovu ja mislim.

Al generalno, kultura postovanja tih mesta nije losa kada govorimo o ulicama.

U kraju imam 4 mesta, od cega su 3 opsta.
Gotovo uvek su prazna, ono malo kola sto stane jednom u x meseci ima nalepnicu, a x puta sam video da se neko parkira, izadje iz kola, vidi znak i zutu boju, opsuje u stilu u pm u nastavi dalje u lepote trazenja mesta :)

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

DukeNS napisao: 06 Apr 2019, 00:59 Jedno vreme sam imao ideju (nije iskljuceno da cu je realizovati) da napravim flajere ili nalepnice sa slikama teskih invalida i porukom u stilu "Nadaj se da neces nikada imati priliku da saznas kako je kada ti majmun parkira na invalidsko mesto" koju bih kacio tim maherima. Mozda se pocese po glavi. A mozda i ne...
I meni se isto vrzmalo po glavi, ako pokreneš projekat spreman sa da ga pomognem finansijski.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Bile su nekad te nalepnice sa sajta bahatoparkiram.com . Ako bi se pravile nalepnice, onda one što pucaju kad se skidaju, nalepi se na šoferšajbnu ispred suvozača pa će da ga podseća gde je parkirao :)

Sent from my OnePlus6T using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

trojanac napisao:
blaugrana napisao:Sta vredi, kad isti taj sa nalepnicom izadje iz kola, zdrav i prav.

Ne može se tako gledati. Ako ima nalepnicu velike su šanse da je dobio regularno po nekom osnovu.

Uz duzno postovanje prema osobama koji zaista koriste nalepnicu sa razlogom, ali sam mnogo vise puta video zloupotrebe.
Evo ti samo jedan primer. Registracija na invalida, da bi se ucario jedan din.

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

trojanac napisao: 06 Apr 2019, 10:07

Nije opravdanje za incident, ali ovde lezi deo objasnjenja zasto su neke stvari kakve jesu. Zasto su percepcija i odnos prema invalidskim mestima takvi kakvi jesu? Jednim delom to su bahatost i nekultura, a drugim delom zato sto nije tajna kako se ista dobijaju. Imam komsiju koji u centru grada koristi takvo mesto dobijeno na zeninu majku. Tri razlicita automobila parkira tu i svi imaju nalepnicu. On i zena voze ta kola, a tu baku u zivotu nisam video. Gde su oni koji prave jos ociglednije zloupotrebe...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Stoji da ima toga puno. Ali negde verujem da je i dalje veći procenat onih koji imaju stvarni osnov, ali da nije uvek lice koje ima invaliditet u vozilu.

Posetite www.garaza.rs !
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije na vama da razmisljate o tome da li taj sa nalepnicom invalida to ima zato sto npr. on sam nema nogu ili zato sto ima bolesnu cerku.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Sloba napisao:
trojanac napisao: 06 Apr 2019, 10:07

Nije opravdanje za incident, ali ovde lezi deo objasnjenja zasto su neke stvari kakve jesu. Zasto su percepcija i odnos prema invalidskim mestima takvi kakvi jesu? Jednim delom to su bahatost i nekultura, a drugim delom zato sto nije tajna kako se ista dobijaju. Imam komsiju koji u centru grada koristi takvo mesto dobijeno na zeninu majku. Tri razlicita automobila parkira tu i svi imaju nalepnicu. On i zena voze ta kola, a tu baku u zivotu nisam video. Gde su oni koji prave jos ociglednije zloupotrebe...
Imam i ja drugara, vozi zenin auto po gradu posto je na tastu registrovan. Tasta jadna ne moze iz kreveta da ustane tako da auto nije ni videla.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

trojanac napisao: 06 Apr 2019, 10:55 Stoji da ima toga puno. Ali negde verujem da je i dalje veći procenat onih koji imaju stvarni osnov, ali da nije uvek lice koje ima invaliditet u vozilu.

Zato i zbog takvih i jeste devalviran znacaj invalidskih mesta. Onda se desi da ispastaju neduzni, tj. oni koji su ga dobili po realnom osnovu. U zivotu nisam ni zastao, a kamoli parkirao na takvom mestu, ali ne misle svi tako. Neko ce stati iz revolta jer i Kurta i Murta registruju na invalida i koriste druge povlastice.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A kako ti znas da li taj neko zaista ima osnov ili ne osim ako ga licno ne poznajes?

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To pitaj one koji ne misle kao ja (kao taj lik iz ambasade). Svoj stav sam jasno izneo.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

passenger napisao:meni i dalje nije jasno po kom osnovu su nagradjenom ratnom vojnom invalidu 60% posle 20 godina oduzeli inv. kartu za auto, tako da nema pravo da parkira na inv. mestu? I da dodam, nije ozdravio, i dalje ima problem sa nogom jer mu probio geler butinu.
E moj pass,pa verovatno po istom onom po kom su meni poslali sudskog izvrsitelja oktobra 99 jer nisam platio racune za grejanje od februara do jula.A ja ne da nisam imao grejanje nego nisam cizme s nogu skinuo 3 meseca.Da nisu rane zastarile pa je matori opet vojno sposoban?Šta je sad su se setili da će im možda trebati "trećepozivci"jer jelte nemamo "stajaću vojsku"Sramota bre sta se radi.
Ovo je samo jedan od odgovora na pitanje zašto je Srbija tu gde jeste

Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mog strica invalida (radio u vojsci) dosli da hapse '99. Vojna policija na vrata, kaze momci nema problema idemo da branimo zemlju, samo me iznesite iz stana. Tako da ne treba nista da vas cudi.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

meidling napisao: 06 Apr 2019, 13:01E moj pass,pa verovatno po istom onom po kom su meni poslali sudskog izvrsitelja oktobra 99 jer nisam platio racune za grejanje od februara do jula.A ja ne da nisam imao grejanje nego nisam cizme s nogu skinuo 3 meseca.Da nisu rane zastarile pa je matori opet vojno sposoban?Šta je sad su se setili da će im možda trebati "trećepozivci"jer jelte nemamo "stajaću vojsku"Sramota bre sta se radi.
Ovo je samo jedan od odgovora na pitanje zašto je Srbija tu gde jeste
nisam ni znao da bilo izvršitelja tako davno. Mislio sam da je to neka nova fora :)

U suštini, ranije sam bio ljut na tatu što mi nije dao da idem u vojsku, već mi sredio da me odjebu ako odem da se prijavim za redovnu vojsku. Sredio mi na mom fakultetu. Ali sada ga razumem. Da ne pričam da mu ne daju da otkupi vojni stan 39 kvadrata od 1993. godine. Još se bori za to. Da ga otkupi, ne da ga dobije na poklon. Jebem mater ja onom Šutanovcu u to vreme, preko Vučića sada i svim botovima koji podržavaju tu njušku i ovim ovde patriotama koji ne daju srpski pasoš jer su patriote, a idu dole jednom godišnje jer su nesposobni ovde da izađu iz kuće.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori