Pеšaci

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Pеšaci

Post od NexT »

Ma, nisam uopste komentarisao ovaj slucaj. Nisam znao sta se izdesavalo uopste...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa ako je trudna nije sakata. Moja je žena vozila i u devetom mesecu sa stomakom do zuba i bila na poslu do 2 dana pred porođaj. Ne kažem da sve trebaju to da rade, ali nismo ni mi svi isti.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Moja koleginica je, rekoh ranije, izazvala udes jer je vozila trudna, bila sva rastrojena u toku voznje. Nisu sve trudnoce iste i ne uticu podjednako na zene i ne zove se bez razloga drugo stanje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To je na njima da procene. Ne možemo mi znati kako joj je i oceniti da li je sposobna za vožnju ili ne.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sta ceka sada ovu zenu, kako je teorijski, a kako ce biti u praksi? I jel ima olaksavajucu okolnost, zato sto ce da rodi dete?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Mislim da prvenstveno sve zavisi od ishoda, da li će nastradale žene preživeti i kakve povrede imaju. U svakom slučaju, ne verujem da postoji zakonski određena olakšavajuća okolnost zbog trudnoće već se verovatno kazna može odložiti, ukoliko je u pitanju zatvorska kazna.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Olakšavajuće okolnosti su vrlo apstraktna kategorija. Ne postoji spisak šta se pod tim podrazumeva. Zato se često u cilju obrazlaganja jako male kazne navode gluposti tipa relativno mlad, a magarac ima npr 25g i 30 razbojništava iza sebe; porodičan čovek; otac maloletne dece ili moj omiljeni razlog priznanje izvršenja kr. dela i iskreno držanje pred sudom u situaciji kad postoji snimak na kome se sve vidi.
Činjenica da je delo učinjeno u trudnoći će sigurno uticati na visinu eventualne kazne i biće iskorišteno kao olakšavajuća okolnost.

Inače pešački na bulevarima sa tri trake bez semafora su najgore moguće rešenje. Ni ja ne stajem kao ni Next iz istih ratloga koje je on naveo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Evo izjave ocevica na komentarima u PRESSu:

Natasa (17.10.2012, 18:01h)
Nazalost prisustvovala sam dogadjaju bila sam u koloni trece vozilo iza u srednjoj traci. Ceo dan ne mogu da se smirim bilo je strasno hitna pomoc je dosla tek posle 15 min prvo dva vozila iako smo javili da su povredjene tri zene. Dve kolone su stale ona je isla trecom i u punoj brzini naletela na pesake na samom pesackom prelazu. Vozac sam ne znam sta da kazem svedoci su se razbezali samo je jedna zena i jedan mladic pomagal nastradalima ova trudnica sto je vozila je prilazila gledala u ljude jaukala.......tri polubezivotna tela u lokvama krvi stvari razbacane na kraju se vratio jedan mladic koji radi u telenoru da ipak bude svedok bio je prvi u koloni susednoj a ta zena sto je pomagalA je otisla kad je policiji trebalo 14min da stignu . Neka Bog pomogne unesrecenima i povredjenima a ovoj trudnici vozacu nek je Bog u pomoci i neka vise nikad u zivotu ne seda za volan. Boze spasi nastradale
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kuzmanovic napisao:Sta ceka sada ovu zenu, kako je teorijski, a kako ce biti u praksi? I jel ima olaksavajucu okolnost, zato sto ce da rodi dete?
U trudnoci vrlo do jako lako moze da prodje kao "neuracunljiva", sto je verovatno i tacno.
Hormoni su u tom periodu u totalnom q...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Takodje, ako je na trudnickom bolovanju onda zakonom ne sme da vozi (u slucaju da ima otvoreno bolovanje).
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U zobs-u nema reci o tome. Odakle ti ovaj podatak?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To nema veze sa zobs-om (iznad toga je), vec sa pravom i zakonom generalno. Ima pravnika na forumu - objasnice neko.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Pеšaci

Post od Sloba »

Prvi put čujem. Kako policija proverava da žena vozeći pravi ili ne pravi prekršaj, na reč ili zovu njenog ginekologa? Ili možda socijalno?:)

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Mislim da smo već imali diskusiju na tu temu, da li trudnice smeju da voze. Koliko se sećam, smeju.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori