Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Bolje je 5W30 za DPF, po iskustvu manje cadji stvara od 5W40 bez obzira sto su low saps oba. Bolja viskoznost, brze tece motorom, a to je bitno za DPF, jer je bitno sto brze ugrejati ulje ne samo na zimu vec i na toplom vremenu. Mozda deluje nebitno, ali DPF-u jeste bitno. Isto vazi i za turbinu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Da da oba su dexos2. Total Ineo MC3 5w30 i 5w40. Nemam DPF tako da tu sam miran. Jedino zbog turbine ako to ima veze, zato pitam.
Послато са TA-1024 уз помоћ Тапатока
Послато са TA-1024 уз помоћ Тапатока
Ja bih nastavio sa onim sto si sipao. Ako ti nije finansijski problem naravno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Do sad sve 5w30. A Total ima 5w30 i 5w40 skoro ista ulja. Dexos2 specifikacija i cena je ista. Na kraju videcu sa majstorom kako kaze. 

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
majstor najmanje zna. Njemu je svejedno.
Najbolje je sam da probaš jedno, pa drugo ulje. Prati potrošnju
Najbolje je sam da probaš jedno, pa drugo ulje. Prati potrošnju

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ne brine me potrosnja jer je nema.
- passenger
nisam ispratio priču, mislio sam da troši ulje, pa bi da menjaš marku. Ebga, opel je to, šta drugo da pomislim

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Da je truo?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ahahaha nije nije.
Nije to Korsa C. Ove su bolje zasticene.

- passenger
Od čega su i kako se skidaju ove naslage? Ima li neki preparat za to? Nešto je koristio prijatelj pre par godina. Sipao to, vozio 1000 km, pa promenio ulje. Ne sećam se rezultata.

Lici mi na ulje. Ako smes da sipas, nije bas preporucljivo, da ne zariba motor ako nije redovno menjano ulje. Mada neko kaze da nista nece da se desi. Ja licno mislim da ne moze da skodi. Motul Engine Clean, Wynns Engine Flush, Liqui Moly Engine Flush Plus pa biraj. Razlika je u ceni, uglavnom isto rade. Ja bih uzeo Motul jer sam video sam kako cisti. Ta sredstva su na bazi kerozina sa aditivima.
Tipicno za preduge intervale ulja,.
Ili jaka hemija rastvarac neki kao sto je predlozeno ili dobro ulje za dizele sa povisenom koncentracijom detergenata pa cesca zamena ulja na 5-7,000km par puta pa ce samo nestati.
U slučaju primene teške artiljerije u obliku rastvarača obavezno komplet zamena ulja i filtera posle te akcije.
Ako imas hidro podizače isprati njihov rad posle tretmana, osetljivi su na to ispiranje,
Liqui Molly bi trebao da je efikasan.
Ili jaka hemija rastvarac neki kao sto je predlozeno ili dobro ulje za dizele sa povisenom koncentracijom detergenata pa cesca zamena ulja na 5-7,000km par puta pa ce samo nestati.
U slučaju primene teške artiljerije u obliku rastvarača obavezno komplet zamena ulja i filtera posle te akcije.
Ako imas hidro podizače isprati njihov rad posle tretmana, osetljivi su na to ispiranje,
Liqui Molly bi trebao da je efikasan.
- passenger
Mislim da se poštovali termini za zamenu. Videću još jednom serv. knjigu.
Najbolje je da koristim hemiju. Imam dva izbora: kod iduće zamene da sipam neko jeftino ulje, da ne menjam filter. Pa da sipam hemiju Motul Engine Clean, vozim 500-1000 km, zamenim svežim uljem. Ili pred zamenu u ovo postojeće ulje da sipam hemiju, vozim 500-1000 km i da menjam svežim.
Ovako nešto:

pa za hidropodizače:

Najbolje je da koristim hemiju. Imam dva izbora: kod iduće zamene da sipam neko jeftino ulje, da ne menjam filter. Pa da sipam hemiju Motul Engine Clean, vozim 500-1000 km, zamenim svežim uljem. Ili pred zamenu u ovo postojeće ulje da sipam hemiju, vozim 500-1000 km i da menjam svežim.
Ovako nešto:
pa za hidropodizače: