Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
antivenom
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2019, 13:06

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od antivenom »

Samo ne sme da te ometa u kretanju, da ti zbog njega moras da usporis ili ubrzas kretanje ili na bilo koji drugi nacin da promeni tvoje kretanje po pesackom, u suprotnom, kazna.
Ali ima i tu izuzetaka, kad pesacki prelaze deca, stari ili invalidi, tada si u obavezi da zaustavis vozilo kao u starom Zobs-u.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

DasAuto napisao:
DukeNS napisao: 08 Apr 2019, 00:22 Veceras me umalo ne udari taksista na pesackom prelazu. Na vreme sam ga skontao i kako je prolazio pored mene, ja mu rukom malo jace kucnem u zadnje staklo. 10 metara dalje on staje, povlaci rucnu, otvara vrata i kroz njih vice "sta je bilo?" Bolestan smo narod...
Iz licnog iskustva najbolje je biti ljubazan prema takvima, nasmejes se i kazes, "Pjesacki prelaz je bio" i nastavis dalje. Tako ce se naljutiti jos vise jer zna da je pogrijesio. Najgore je uci u svadju sa takvima jer oni to i hoce i traze.
Da, ali na to od takvog ide "sta se pravis pametan, ti ces da mi kazes" i sl.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

member napisao:Već smo imali raspravu o ovome u nekoj drugoj temi. Radi se o tome da po novim izmenama u ZOBS , vozilo ne mora da se zaustavi na pešačkom ako time ne ugrožava kretanje pešaka. U prevodu, taxista može da preleti preko pešačkog na pola metra od tebe, i nije napravio prekršaj.
Netacno, ako moras makar da zastanes/usporis on je u prekrsaju

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tako sam i ja liku udario po gepeku, malcice ulubio, pa kada je izasao da se "raspravi", dobio i sut u krilo :)
Generalno sam over the top kada je u pitanju debilcina koja je kriva, a izdrkava se.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

^^
Znam o čemu govoriš ali to u praksi nije tako.

Ovo sad je "idealno" za gaženje na pešačkom, pa potom sledi "izvlačenje" na sudu.

Trebalo je i dalje da ostane važeće pravilo da čim je pešak zakoračio na pešački, ima da staneš, i čekaš dok ne predje ulicu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nije bas tako, pogotovo ovo za gazenje.

Cim se ga dotakao sve je jasno, nema tu prostora za ikakvo izvlacenje.

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo, ovo vise sprecava da se pisu kazne za "gospodine, niste stali, a onaj covek je bacio pogled ka pecakom i time pokazao jasnu nameru da ga predje"...
Nema sanse da se tako nerazuman zakon postuje, bio bi haos u gradu da se postovao.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Grujic napisao: 08 Apr 2019, 12:45
member napisao:Već smo imali raspravu o ovome u nekoj drugoj temi. Radi se o tome da po novim izmenama u ZOBS , vozilo ne mora da se zaustavi na pešačkom ako time ne ugrožava kretanje pešaka. U prevodu, taxista može da preleti preko pešačkog na pola metra od tebe, i nije napravio prekršaj.
Netacno, ako moras makar da zastanes/usporis on je u prekrsaju

Moze li link prema diskusiji?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam vec zakoracio na prelaz. Po meni je morao stati, a da li je po novom zakonu, to ne znam. Nije bilo epiloga, jer je na moj odgovor "Pesacki prelaz je BILO, majmuncino", on zatvorio vrata i produzio dalje. Bolje i za mene i za njega. To je jedna od stvari koje me najvise pogadjaju-napravis glupost i umesto da priznas da si pogresio i izvinis se, ti si jos bahat i bezobrazan. Za takvu sortu ne treba imati milosti.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Takvih na izvoz ima. Jos su mi jaci oni 'Ajde, brze to malo' likovi. Nisam ni sumaher a nisam ni baba gajta u saobracaju ali mi ne znaci procerdan minut u saobracaju. Ne tangira me mnogo sto se neko vuce ko u..an preko pesackog, sta da mu radim.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

meni se penju na klinac ti spori vozači. Prekjuče na granici CH/AT Karoq staje na carini kod kućice i čeka. Pa nema nikog ludače, vozi dalje. Prvo me izludeo što prilazi carini 5 kmh, posle se zadržava bespotrebno, a prazno. Kreće polako odakle, 1-2-3-4-5 kmh, pa do izlaza na autoput 50 metara mu treba sat vremena. Ja na kraju svirnuo, kad baba se okrete i pokaže mi srednji prst. Posle deda i ona samo mašu srednji prstom :kezo:

Vrlo retko sviram, al ovo vucaranje prvom brzinom mi se penje na .....
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ali čim malo udari sunce, posle zime, kao pijani. Samo što ne sednu na pešačkom, da odmore malo.

Kao pešak, gledam da što brže pređem, ali i da zastanem i pustim automobile, ako se stvara gužva.

T-T

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

A vi pričate o pešacima :uf:

Može ban
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

I mene slicne stvari jako nerviraju, a ono sto sam video ovde nije mnogo drugacije ( na zalost) nego u Srbiji. Jeste saobracajna kultura na visem nivou ali imam utisak da ima toliko neznalica u saobracaju da je to strasno. To je jos pojacano cinjenicom da ovde svako moze da ima ( a i imaju) i vozi auto.
Taksisti i vozaci kombija posebna prica.Takodje se bune i ako znaju da grese.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

DukeNS napisao: 08 Apr 2019, 18:16 Ja sam vec zakoracio na prelaz. Po meni je morao stati, a da li je po novom zakonu, to ne znam.
Mislim da nije morao po saobracajnim pravilima koja važe na samo zakoračivanje na prelaz, a zavisi od situacije i procene kretanja da li je trebao stati.
Uglavnom zavisi i od širine ulice kao i brzine kretanja.
Sa druge strane ako pešak primećuje vozilo koje je blizu prelaza ne treba ni da zakorači, ne znam da li sme ali svakako se zna da vozilo ne može u mestu da se zaustavi pa i to pešak procenjuje pre stupanja na pešački.

Najgore je kada se pešak sporo približava a onda odjednom potrči i pretrčava preko pešačkog, to mi nikada nije bilo jasno gde su videli i učili. Van ove priče ali dešava se.
Odgovori