Dete je odstanar u mojoj sobi tako da štedim na sebi.

A pošto počinjem da štedim i na detetu spremaj se da na proleće raskupusaš klimu da ne bi kupovao novu, ako ne budemo rušili kuću.
Realno osvezenje ide do 100hz,sve preko toga je vise podatak koji govori o necemu drugom,a ne o kvalitetu slike...Sloba napisao:Ne bi trebalo da imaš problem sa serijom 8, a ako ga i budeš imao, Samsungovi ljudi će ti doneti isti takav zamenski TV dok ne ispitaju tvoj. Bar bi tako trebalo biti za celu seriju 8, ali ipak proveri kod prodavca.
Jesi li razmatrao 46ES8000 za slične pare? Prednja kamera, komande pokretom i glasom, detekcija lica... isto 800Hz, 3D, smart, snima na eksterni HDD i ostalo. Lično ne bih doplaćivao 1000€+ za seriju 8 i da mi treba 46", verovatno bih uzeo model 6710 ili 6100 (ili neki LG sa 5 godina garancije). Ako primetiš razliku u osvežavanju između 800 i 400Hz, poklonio bih ti sve pare koje sam uštedeo u odnosu na cenu serije 8.
Pošto mi je to posao, svakodnevno se susrećem sa ovom problematikom. Dakle, ne mogu se složiti sa ovim. Kako postoji premali, tako postoji i preveliki televizor. Optimalna udaljenost sa koje se gleda LCD TV u zavisnosti od definicije slike se računa tako što se dijagnala TV-a množi sa 2,5-3,5. Kod CRT-a se drugačije računa i optimalna daljina je veća u odnosu na udaljenost sa kojih se gledaju plazma i LCD televizori. Ubeđen sam da to znaš pa me buni zašto si ovo iznad kazao. Kupiti veći i skuplji TV od komšije ili kupiti veći TV zato što je malo skuplji od onog za broj manjeg ne uzimam kao kriterijume o kojima želim diskutovati, iako baš tako pola Srbije kupuje televizore.Laki021 napisao:Dve stvari, kao prvo mislim da treba dobro da razmislis da li zelis da uzmes TV ispod 50 inca ako vec dajes tolike pare, upamti, rec preveliko i TV ne mogu da idu u istu recenicu, i veruj mi da koliki god TV da kupis za par dana ces reci: "hmmm, pa mogao sam komotno i veci da uzmem".