Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od kragujevac »

To da na zapadu 20% stanovništva koristi javni prevoz si ozbiljno promašio. Ne mogu da navedem neku drugu brojku, ali obzirom da idem metroom na posao mogu da tvrdim da su isti krcati svaki dan. Bukvalno svaki, i vikendom. I sam sam išao 20 godina na posao autom, iako imam perfektnu liniju do posla, ali sam na kraju batalio, pošto mi je mnogo manje stresno + na kraju krajeva i jeftinije da idem javnim prevozom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

U nekim firmama u AT dobiješ bonus ako dolaziš bajkom na posao, ne kolima.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Kod mene u firmi ima popust za voz. Platis 10 meseci dobijes 12.

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U NY je najmanji broj auta po glavi stanovnika, bas zato sto je koriscenje auta teska zajebancija. Metroom se obavlja dosta toga i dosta brzo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Mislim da bi se dosta ljudi prebacilo na gsp samo kad bi mu se dala prednost i bio redovan.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

passenger napisao: U nekim firmama u AT dobiješ bonus ako dolaziš bajkom na posao, ne kolima.
A za to vreme gradske vlasti u Beogradu uvode obavezu "pravdanja" novca za prevoz koji se isplaćuje zaposlenima. Od sledećeg meseca će on moći da se dobije samo uz dokaz da je zaista potrošen na kupovinu GSP karata ili gorivo. Oni koji do posla pešače ili voze bicikl, ne samo da neće biti finansijski podstaknuti da tako i nastave, već će efektivno biti kažnjeni.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

To ne može biti uterano na taj način
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Gradski prevoz u Bg je trenutno u katastrofalnom stanju. Imam utisak da ima duplo manje buseva nego pre 3-4g, a jos kao da su povampirili neke krseve od pre 40g kojih jedno vreme nije bilo. I Bg voz ne ide zbog rekonstrukcije pruge.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Tačno. Noviji autobusi se ne održavaju i ne popravljaju, već se izvlače stari IK-201 i IK-103 iz rezerve, čak i neki koji su već bili određeni za sečenje. Nisu stari 40 godina, ali jesu oko 20 (uz par primeraka sa 25+), što uz beogradsko opeterećenje i održavanje znači da su u katastrofalnom stanju.

Inače je 2018. bila prva godina od "demokratskih promena" u kojoj nije nabavljeno ni jedno novo vozilo.

Nemam razloga da branim nekadašnju vlast (i vrlo sam ogorčen zbog nekih stvari, kao što je npr. nameštena kupovina neodgovarajućih španskih tramvaja - ukupno 30, svaki plaćen 2.8 miliona evra), ali ovo sada je jedan sasvim drugi, mnogo gori nivo.

Dok je ta nekadašnja vlast krala tako što je tendere za održavanje vozila nameštala "svojim" firmama, kod ovih sada firme postoje samo na papiru i nisu ni sposobne da se bave delatnošću za koju su registrovane. Novac se "potroši", vozila niko ni ne pogleda.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Gradski prevoz...bio je jedno vreme relativno dobar u smislu uređenosti (tada sam bio jako mali i to znam po predanju starijih), plaćalu se karte, ali mreža je bila skromna...doduše i grad je bio manji Onda je bilo sve lošije, mahom su se ljudi švercovali, gužve nepodnošljive...ponekad na Bangladeš nivou, sa ljudima koji su visili iz vozila. Tad sam se najviše vozio gsp-om. Onda, sledeća faza je bila pod sankcijama koja je bila katastrofalna, najgora, ali usled opravdanih razloga. Onda, posle 5. oktobra stvarno je krenulo da bude bolje - širenje linija, nova vozila, veći red, tačnost, busplus, veća građanska disciplina. Za mene koji sam se navikao na haos kao konstantu to je bio prijatan napredak. Ovo sad mi deluje kao da ovi cede do iznemoglosti neke stare tekovine i jako malo se ulaže...primetno je lošije. Kao kada se preuzme pristojan auto, održavan, koji novi vlasnik samo vozi i slabo održava. Jedino što smo dobili Mercedes u Ikarbusu...oh wait ...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Navedite 1 sistem u državi koji je u boljem stanju nego u 2010. Nisam zlonameran samo ne mogu da se setim, osim što možda imamo više autoputeva.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

I sve sa opravdanjem da se stedi...samo ne znam gde se to ustedjeno ulaze ...ali da bese fontana, gondola i ostale nepotrebne stvari.
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

jaksa napisao:Navedite 1 sistem u državi
Samo ovo je nemoguc zadatak. :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Na primer većina dokumenata za firmu sada ide elektronski a ne papirno. Stvarno ne znam koliki je to posao bio, ali prethodna vlast je godinama promovisala neku "Na led" inicijativu, govorili tek što nije, a jako se malo od toga ostvarilo. Dinar je u potpunosti stabilian. Na lokalnom nivou, prostor Juga-Ušće na NBG je sređen na visokom nivou. Otvoreni su muzej Savremene umetnosti posle x godina i potpuno renoviran Narodni muzej. Samo poneke stvari koje mi prve padaju na pamet.

Opet, možda je na tome radila i prethodna vlast, možda to i nije moglo brže, možda je bilo i prioritetnijih stvari... Jeste da su oni krenuli praktično od nule ali nisu ni oni imali 2-3 godine na raspolaganju već dosta više. Moja poenta je - ne treba govoriti da su ovi sada 100% loši i da nisu ništa živo uradili jer si onda samo hejter i onda nema tu težinu ni kad kritikuješ ono što zaista ne valja. A toga lošeg do katastrofalnog ima sasvim dovoljno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Danas stiglo rešenje za porez na pok. oca. U septembru je poslata poreska prijava za naslednike od notara. Toliko o digitalizaciji. U Katastru isto nema promene.
Odgovori