starac vujadin napisao: 25 Apr 2019, 10:04
Po svemu sudeći nastavljaju tradiciju - neparni su dobri ili odlični, parni su mlaki i reciklirana stara tema.
Pa sada ja nisam čuo za tu teoriju, a nisam primetio ni da je takvo mišljenje ili stanje u praksi.
Ajde ako isključimo jedinicu i dvojku, koje su legende svaka u svom periodu, trojka kao neparan je ja mislim najlošije ocenjen Golf od svih generacija, četvorka je kao
parna bila odlična, i dan danas tražena. Petica i šestica su već novija generacija sa svim prednostima i manama koje muče novije modele vozila ali po meni jednako dobre, odnosno nema tu neke posebne razlike između njih, petica čak sa početka je imala nekih dečijih bolesti do 2005-2006 godine posle je bilo ok. Sedmica se ok pokazala takođe.
Mada, i kod mene je prisutan taj trend da mi je Golf sve dosadniji i dosadniji dizajnom. Sedmica kada se pojavila mislio sam, uvek je tako sa Golfom, kada se pojavi nije nešto ali ti vremenom sedne dizajn i bude ti top ali sedmica je evo već 6 godina na tržištu i za sada mi je sela tek toliko da može da prođe. Šta će biti sa osmicom ne znam. Ovako sa slika ne obećava.
Takođe, ono što sam ja primetio a vezano je za sedmu generaciju a po ovim slikama vidim da će tako biti i na osmoj. Dopada mi se samo sa velikim felnama. Kada pogledam četvorku koja je nosila čak 14-ice, i peticu i šesticu koje su noslie 15-ice ti točkovi su se tako uklapali u dizajn karoserije da sam ja uvek odokativno davao za col više točku. Kod sedmice kada ga vidim sa onim fabričkim 15-icama, deluje mi tako ćosavo, sprčeno.....16-ica ono može da prođe a tek 17-ica mu legne super. I koji god sam Golf sedme generacije video ali sa točkovima 17 i 17+ bio mi je top. Nešto kao kod Insignije prethodne generacije ono 18-ica joj je mera....