Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Ivan »

Možda je sarkastičan. Osetno je torzija neudobnija od nezavisnog.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Očigledno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne, nisam sarkastičan. Torzija je ekonomična, udobna, robustna i dobro trpi tovar. No, ona je rešenje koja omogućava mediokritetske vozne osobine i njena udobnost se zasniva na prostoj mekoći, a danas se kod mnogih korisnika pojam udobnosti malo drugačije shvata.
I dalje je to dobro rešenje za SUV, sem kod onih koji plediraju skoro isključivo samo na perfomanse i vozne osobine.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Torzija po uzdužnoj osi vozila ima najveći hendikep, a to se itekako oseti. Imam u kući dve iste školjke u obe varijante i razlika je poprilična. Manja masa, veća štednja, ne vidim drugu prednost na ovom tipu vozila.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Opel Omega na steroidima

Nego s cim se takmicio, E klasa i BMW 5? A omega je narodska limuzina?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

dobro izgleda, ali meni nikad nije bio jasan odnos rekord-senator i omega-senator, u sustini isti auto u istom segmentu, restilizovan sa boljom opremom i motorizacijom a drugo ime, vrv je ta prica, omega narodniji auto a senator za odabranu klijentelu
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 03 Maj 2019, 17:18
Darko napisao: 02 Maj 2019, 14:51 Za leto sam kaparisao rent a car za 300e jer ne necemo moci nas 5 za more da se potrpamo u focusa pre svega zbog malenog gepeka.

Zar ti nije bolje da te novce investiras u krovni kofer i miran si?
To je mozda ok varijanta ali opet mi se sve to cini knap. Plus taj kofer treba posle negde drzati, itd. Takodje to bi namucilo 1.0 motor.
Pa sam rezervisao grand picasso. Tu nece biti problema :)

Sto se tice kuge, nisam mnogo ulazio u specifikacije. Nisam ni znao da nema nezavisno oslanjanje, mada ne znam ni koliko mi je to bitno u redovnoj voznji. Kuga ima jako mesnate tockove pa se dobro bori sa nasim putevima i pored toga kazu da je jedan od dinamicnijih automobila u toj klasi.
Meni se generalno kuga svidja. Ima znacajnije veci gepek (to je veliki plus, kad se skine polica moze na primer da se ubaci folding bajk i da ostane mesta za kofere), visa pozicija sedenja, deluje muski robusno i dizel je.
Decko ima tu kugu sa isto nekom smesnom km, tipa 20k km. I na lizingu je koji bih mogao da preuzmem i da mi rata bude tipa 70e veca nego za focus.
Medjutim mislim da se focus ne moze tako lako i brzo prodati tako da cu verovatno ostati na njemu, skroz je ok autic, navikao sam na njega i cini mi se da nemam energije da se sad cimam oko cele te procedure (treba vratiti lizing, prodati auto pa dobiti novi lizing) i da fantaziram.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Budimo iskreni, muski robusno i ne izgleda. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Mozda gresim, ali nekako mi je kockast i manje svileno izgleda u odnosu na kadjar, kaskai, karoq i slicne..
Dredger
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2017, 16:44

Post od Dredger »

OMP napisao: 05 Maj 2019, 12:13 dobro izgleda, ali meni nikad nije bio jasan odnos rekord-senator i omega-senator, u sustini isti auto u istom segmentu, restilizovan sa boljom opremom i motorizacijom a drugo ime, vrv je ta prica, omega narodniji auto a senator za odabranu klijentelu
A sta kazete na relaciju rekord-comodor-senator?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Relacija između Komodora i Rekorda i Omege i Senatora je česta pojava među proizvođačima, samo se danas promenio način na koji se označava ta razlika. To bi danas bilo kao razlika između Audi A6 i S6 npr.

Komodor C koji se neko vreme proizvodio uporedo sa Senatorom je bio neuspešan i besmislen model koji se brzo ugasio. U principu koga zanima taj model treba da gleda prva dve generacije koje su imale interesantne GS i GS/E verzije.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Markoni napisao: 02 Maj 2019, 09:47
havijer napisao:Prodaće se ali po kojoj ceni?
Pa 15-20% manje od onoga koliko je placen.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Batalicu pricu sa onom kugom o kojoj smo pricali. Iako je bila odlicna varijanta, za npr 70e vise
u rati mesecno se prelazi u klasu veci i ozbiljniji auto, dizel, itd..
Poredjenja radi, Grand prodaje vise komada focusa 2017 1.5d sa 20-30k km za 14.300e.
Moj je 2018. Ja sam stavio cenu 12700e, plus je registrovan, uradjen servis i
ako neko ima firmu dobije i deo pdv-a.. i niko me nije zvao, a da ga dajem za neku
bagatelnu cenu, necu... tako da se druzimo i dalje, ziveo focus :) :D
bmibmc
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2019, 18:21
Garaža: Seat Ibiza 1.0 TSI 95KS

Post od bmibmc »

Daju oni njih odmah za 13.800 bez one njihove 'garancije na nista' , a i to je puno.
'Problem' sa Grandom je i što potencijalne kupce stave na led, pa onda isti imaju vremena da traže dalje. Usput sam naleteo na njihovu ponudu iz feb2018 gde su Focuse, 1.0 125ks, biznis paket nudili nove za ~13.890 sa pdvom, 1.5tdci za ~14.850 (možda sam i pogrešio ali mogu pogledati ako je bitno).
Ja sam njima ponudio 13.500 za te belgijske rente i da vozim i nisu hteli ni da čuju. Kasnije sam u drugom salonu gledao mlade Fieste u ok opremi, isto dao ponude otprilike 200-300eur ispod njihove zadnje i odgovor direktora preko prodavca je bio: nema šanse...
Mislim da je ta dvogodišnja premala i meni je kao potencijalnom kupcu vrednost Forda mnogo brže kalirala nego što GM to priznaje. Onda privatni prodavci vrednuju auto na osnovu GM cena i niko se ne javlja jer im je Ford ogađen maksimalno. To je neko moje iskustvo...

Sent from my KOB-W09 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bax napisao: 02 Apr 2014, 23:52 Prodao sam ga jedva, pre 10 godina za 3300evra, evo ga sad za 1300 evra :)
200 evra godisnje gubitak, sto je najludje, nista se nije ni promenio...

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... i-colt-glx

Evo ga opet moj muceni Colt

svakih 5 goodina ga nadjem na oglasima, i dalje je ziv :)
Ali za poslednjih 5 godina je bas dosta oronuo bar ovo limarijski, interesantno da ga niko posle mene nije nesto cukao, sve je onako kako sam ja nekad stelovao....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori