Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Izbaciti iz brzine, pa malo zaljuljati kola pre pokretanja. Verovatno su i diskovi zapekli.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
1120 - senzor položaja papučice gasa, rekao bih.MiloshNBG napisao: 06 Maj 2019, 14:19 Hvala na savetu!
Izbacuje gresku ecn 112008... Ali ne mogu preko telefona da pronadjem objasnjenje, pa ako moze i tu mala pomoc. Google mi izbacuje nemacke sajtove i forune...
Hvala na pomoci jos jednom
Pogledaj ovaj klip: data su rešenja šta i kako. Rešićeš brzo i jeftino problem
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- passenger
mislim da sam pominjao E90 320d 2008. godište od kolege. Kupio ga malo pre no ja Pasata. Stalno mu gasio auto kad ga upali, nekad i po 10 minuta pokušava: upali, radi par sekundi i ugasi ga. Bilo je zezanja i 45 minuta na parkingu.
S obzirom da imao garanciju 6 meseci, otera ga u BMW i zamene mu neki senzor. Isto se dešava. Kasnije uzeo zamenski auto od tog lika, pa ovaj ga vodao od majstora do majstora, svi sa nekim teorijama i niko ne zna šta je problem. Menjali mu DPF i EGR 1800 chf, valjda menjali još nešto itd. Na kraju rekli da je pumpa visokog pritiska. Ne znam je l menjali i to, ali eto ga sad u BMW već 4 dana stoji, čeka na red da se popravi. Sumnjaju na dizne (700 chf 4x + ruke).
Od svega je najgore što taj lik koji je prodao auto nikom ne plaća te radove. Još duguje za dpf i još nešto, ukupno 4300 chf jednom majstoru.
Drugar poludeo, preko mesec dana sa zamenskim VW Polom. Treba za Hrvatsku uskoro da ide, nema čime. Danas zvali BMW da ih poguraju malo da poprave auto, stoji 4 dana već, a dobili dogovor: ''kad dodje na red srediće se. Ako vam se ne svidja, dođite i pokupite auto''
A ja mu našao taj auto
Baš pričam danas sa njim o benzin-dizel. I nek troši Passat 8.5 litara, al benzinac ''u godinama'' je jako bolji izbor, barem u CH gde su popravke skupe.
Reče nikad više dizel i nikad više bmw
S obzirom da imao garanciju 6 meseci, otera ga u BMW i zamene mu neki senzor. Isto se dešava. Kasnije uzeo zamenski auto od tog lika, pa ovaj ga vodao od majstora do majstora, svi sa nekim teorijama i niko ne zna šta je problem. Menjali mu DPF i EGR 1800 chf, valjda menjali još nešto itd. Na kraju rekli da je pumpa visokog pritiska. Ne znam je l menjali i to, ali eto ga sad u BMW već 4 dana stoji, čeka na red da se popravi. Sumnjaju na dizne (700 chf 4x + ruke).
Od svega je najgore što taj lik koji je prodao auto nikom ne plaća te radove. Još duguje za dpf i još nešto, ukupno 4300 chf jednom majstoru.
Drugar poludeo, preko mesec dana sa zamenskim VW Polom. Treba za Hrvatsku uskoro da ide, nema čime. Danas zvali BMW da ih poguraju malo da poprave auto, stoji 4 dana već, a dobili dogovor: ''kad dodje na red srediće se. Ako vam se ne svidja, dođite i pokupite auto''
A ja mu našao taj auto

Baš pričam danas sa njim o benzin-dizel. I nek troši Passat 8.5 litara, al benzinac ''u godinama'' je jako bolji izbor, barem u CH gde su popravke skupe.
Reče nikad više dizel i nikad više bmw
zaboli ste los primerak jbg, mada generalno i nisu najsjajniji ti dizel bmw-i
- passenger
Mesec dana i par servisa, niko ne zna šta je problem. I električar ga pretresao, ništa nisu našli. Ni BMW servis, niti neovlašćeni.
doterajte to u Srbiju ima da ga srede za dan 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Uzeo 11 godina starog BMW dizela i sad krece zurka i on to sve placa? Ne razumem zasto takav izbor. Pa bar onima sto rade napolju gorivo nije neka stavka kada se uporedi sa silnim popravkama, taj benzinac kad se kupuje vec tako star auto je mnogo logicniji izbor, ja nikada ne bih gledao dizela da zivim tamo za auto tog godista. Samo automatik benzin bajo moj. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- passenger
ne, plaća ga prodavac jer je dao garanciju 6 meseci. Kolega ne plaća ništa.
Zvao ga prodavac pre par dana, samo što ne počne da plače, moli ga da mu ovaj da malo para, puko puno na njega. Kolega pristao na 300 CHF da mu da, ovaj mu se zahvaljivao non stop.
Ma da, benzinac i teraj. Daš 50-100 chf mesečno više za gorivo, al ne boli glava
I ja mu kažem, dole bi ga sredili čas
Zvao ga prodavac pre par dana, samo što ne počne da plače, moli ga da mu ovaj da malo para, puko puno na njega. Kolega pristao na 300 CHF da mu da, ovaj mu se zahvaljivao non stop.
Ma da, benzinac i teraj. Daš 50-100 chf mesečno više za gorivo, al ne boli glava
I ja mu kažem, dole bi ga sredili čas
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa nek vrati taj i uzme nesto drugo ako moze. Ko zna gde ce stati na kraju nesrecnik.

- passenger
Uzeće pare nazad ako ga ne srede brzo.
Ide u petak da im se načestita...
Taj u ponudi ima neki rs6, audi q7 itd, sve krševi.
Hoće pare nazad i MB benzinac
Ide u petak da im se načestita...
Taj u ponudi ima neki rs6, audi q7 itd, sve krševi.
Hoće pare nazad i MB benzinac
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Kazem, ne bih dizela tamo uzimao sem novog, a kako su krenuli da ih limitiraju po Nemackoj ne pise im se dobro. Tih par stoja razlike u gorivu ne znaci bas nista u odnosu na posete majstorima i ostajanju bez auta.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
A jbg stare navike je tesko menjati. 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nije ovde problem do BMWa nego do majstora. Verovatno je glupost neka.
A prodavac je budala, kakva garancija na polovan auto.
P.S. Ja ne bih uzeo benzin polovni, tu isto ima milion gluposti. Te lampica, te sonda, pa bubina, pa senzor, pa ler gas.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
A prodavac je budala, kakva garancija na polovan auto.
P.S. Ja ne bih uzeo benzin polovni, tu isto ima milion gluposti. Te lampica, te sonda, pa bubina, pa senzor, pa ler gas.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Nije mator dizel problem, vise sto je to BMW (kosta kao BMW tj premium) koji i inace nije poznat po pouzdanosti kada ostari (to je vec decenijama nista novo) a mnogo vise je problem u nestrucnim "majstorima" .
Treba jedan dobar dijagnosticar da lokalizuje problem a posle je nebitna i ceta montera koji ce zasrafiti ono sto im se nacrta.
E sad sto je u CH rad skup u svemu, to se tamo podrazumeva i da su prihodi visoki da bi se vozio BMW. I trgovalo BMWima.
Resice se, nema auto koji se na kraju ne moze popraviti.
Da li je taj BMW placen ispod cene za taj model, godiste, stanje , kilometrazu,..ono rasprodajna cena ili puna za takav polovni?
Treba jedan dobar dijagnosticar da lokalizuje problem a posle je nebitna i ceta montera koji ce zasrafiti ono sto im se nacrta.
E sad sto je u CH rad skup u svemu, to se tamo podrazumeva i da su prihodi visoki da bi se vozio BMW. I trgovalo BMWima.
Resice se, nema auto koji se na kraju ne moze popraviti.
Da li je taj BMW placen ispod cene za taj model, godiste, stanje , kilometrazu,..ono rasprodajna cena ili puna za takav polovni?