Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Mislio sam na cene stanova. A za garaze, pa i to je epicentar. Vracar i luksuzna naselja. Normalno, kada je trazena lokacija, malo parkinga, a jos manje garaznih mesta, cene rastu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ma cene su apsolutno nenormalne u Beogradu. Ja bi trebao da uzimam veći stan, jedno vreme sam pratio oglase, sad sam i odustao. Sve što je prihvatljivo u smislu lokacije, kvadrature i ulaganja je do pre godinu dana bilo na granici mojih mogućnosti, a danas je debelo iznad toga.
Posetite www.garaza.rs !

Sve je relativno, al BB teško da ide u predgrađe. Šta mu onda dođu Vidikovac, Petlovo Brdo?

Banovo Brdo realno ima dobar položaj u smislu da si relativno brzo gde god: centar, NBG. Ima i drugih prednosti (može se polemisati šta su kome prednosti a šta mane, pa da ne zalazimo u to), pa je cena nekretnina "lepa" u tom delu grada.
Naravno, nije ni svaki deo BBa na istoj ceni. I za to postoje razlozi.
Sama priča o garažama: živim na Vidikovcu u stanu od 2010. Tad je mesta po ulicama na mojoj mikrolokaciji bilo koliko hoćeš. Bukvalno niko nije razmišljao o kupovini garaže (konkretno kod mene u zgradi nije prodato ni jedno mesto, pa je u celosti prodata i dobila je drugu namenu). U međuvremenu se pozavršavale neke zgrade koje su bile "Skadar na Bojani". Povećao se broj stanara na mikrolokaciji, pootvarale se razne prodavnice, kafići. Realno kraj drastično živnuo. Ali zato sad često imam situaciju da šibicu nemam gde da spustim a ne auto da parkiram. Ne samo ja, naravno, već i ostali stanovnici kraja i posetioci kafića&prodavnica.
U suštini, pre 9 godina da si prodavao garažu za 3k eur teško da bi našao kupca. Sad drmni tu bez problema 10, 12k eur i naći će se kupac 100%. Plus što za neke stanove 2015/6 godine znam da su oglašavani za 1300eur/m2. Danas na oglasima ima stanova koji su sa cenom 1600-1700eur/m2 tu po kraju.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sad spomenuse na tv da se prognozira da ce bg dobiti jos 250k ljudi u narednih 10 god.
Polako se ide ka pasuluku.
- Darko
U ns svi vole ovu lokaciju. Liman 1 na dunavu. Zgrade iz 80tih nista specijalno. Pre neki dan vidim oglas ovde stan 80 i nesto kvm, 134.000e. delovalo mi mnogo ali ocigledno da cene rastu.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja isto znam neke koji seku vene na to. Mozda ja propustam nesto. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Darko
Strand, plaza, kej, teretane, tereni za sve moguce sportove. Sve je dostupno na 1 min.
Ja dolazim iz pezosa 3 4 puta nedeljno ovde na rekreaciju, setnju..
To je normalno da vremenom neke lokacije postaju popularnije, u svakom gradu ima toga, posebno ako krenu neki novi ili specijalni sadrzaji da se gamilaju na tom delu koji privlace narod.
Pre 30 godina gde ja sad zivim tj gde su moji baba i deda kupili plac i napravili kucu (3km od centra grada) , to je bila obicna livada, vrlo brzo se popunilo kucama a onda su krenule da nicu i zgrade, sad u krugu od 500m postoji DIS market, Lidl, Roda, 2 benzinske pumpe, gradi se novi šoping mol koji treba da se otvori na leto, u planu je ceo kompleks da se izgradi sa stambenim objektima, pijacom, zdravstvenom stanicom, itd. Prolazi i reka blizu i poceli su da sreduju kej, u planu je da pored reke prodje obilizanica za ove sto idu iz pravca BGD prema Kopaoniku ili Kosovu, kad se i to napravi jos vise ce lokacija dobiti na znacaju tako da kraj postaje sve popularniji. Inace sam odrastao u centru, zadnjih 5 godina zivim ovde, ali nema sanse da bih se ponovo vratio u centar...Kad se bude napravio novi kompleks zgrada tj citavo jedno naselje ovde kako je planirano nema sumnje da ce mnogo pohrliti u taj deo grada.
Pre 30 godina gde ja sad zivim tj gde su moji baba i deda kupili plac i napravili kucu (3km od centra grada) , to je bila obicna livada, vrlo brzo se popunilo kucama a onda su krenule da nicu i zgrade, sad u krugu od 500m postoji DIS market, Lidl, Roda, 2 benzinske pumpe, gradi se novi šoping mol koji treba da se otvori na leto, u planu je ceo kompleks da se izgradi sa stambenim objektima, pijacom, zdravstvenom stanicom, itd. Prolazi i reka blizu i poceli su da sreduju kej, u planu je da pored reke prodje obilizanica za ove sto idu iz pravca BGD prema Kopaoniku ili Kosovu, kad se i to napravi jos vise ce lokacija dobiti na znacaju tako da kraj postaje sve popularniji. Inace sam odrastao u centru, zadnjih 5 godina zivim ovde, ali nema sanse da bih se ponovo vratio u centar...Kad se bude napravio novi kompleks zgrada tj citavo jedno naselje ovde kako je planirano nema sumnje da ce mnogo pohrliti u taj deo grada.
Jedino, sto je u ovom slucaju ova lokacija uvek bila popularna.
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja nista od toga ne koristim npr. Na strand odem 3-4 puta godisnje uvece na pivo.Darko napisao: 11 Maj 2019, 10:24 Strand, plaza, kej, teretane, tereni za sve moguce sportove. Sve je dostupno na 1 min.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Drugar je nasledio stan od babe na Suncanom Keju. Ulaz je grdji od mog u S. Jovanovica, a cena kvadrata otkida. Parking bas i nemas, one cuvene dzumare se popnu na auto i spavaju pa ih oteraj ako mozes. On tu gajbu izdaje preko air bnb sad.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dobra je to lokacija i nema problema sa parkingom. Zgrade i stanovi nisu bas neki, ali pozicija diktira cene. Ne znam do koje granice ce ici, ali je vrednost stanova, bar po meni, postala nerealna. Poznanik prodao stari trosoban stan u Fruskogorskoj za 1.360€ po kvadratu i to da ga nije ni oglasio. Pomenuo komsiji, on to preneo prijatelju i ovi dosli i kesirali bez i da su pokusali da snize cenu.
Fruskogorska, jbg 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ovaj ima stan od 102 kvadrata. Oglasio ga za 'iljadu ipo po kvadratu i odustao, kaze ceka jos da skoci a do tad ga rentira.