Servis - Razno
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Servis - Razno
Voznja po ovakvoj podlozi vrlo lako razjebe enterijer (dovede po pojave cvrcaka).

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
tvoj je vožen 95% magistrala i autoput.dragvorl napisao: 11 Maj 2019, 06:59 Ja kod novog Focusa za godinu dana nisam imao cvrcke. Mnogo to znaci kad se puno putuje.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nebitno, vozen je i po losim putevima, Rumunija, Poljska, Madjarska, Srbija, Italija, bez cvcaka absolutno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Darko
Nemam ih ni ja na fordu. Osim na pomenutoj kaldrmi. Ko je iz ns zna, pre i posle varadinskog mosta.
Koji horor.Pulp Fiction napisao: 10 Maj 2019, 18:22 O zvucima plastike, table i slično. Auti se raskantaju po nasim potevima, moja astra je eto 18 godina stara, i kad je hladno plastike neke cvrče..Generalno je sasvim korektna, kad je put milina sve je ok, ali po našim raspad putevima uvek se nešto pojavi. Čak mi po rupama i zakrpama lupa i od gepeka poklopac...Zimi je najgore, valjda sad kad je toplo sve je nekako bolje, mada ujutro prvih par km dok se ne ugreje hoće da se čuju neki cvrčci. Ona plastika gde je ventilacija valjda odmah do šoferke i to klepeće kad skačeš po neravnom putu.
Nisam imao takav auto do sada.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Jbg. 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nema u Volvu plastike.. 

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Al' ima ljubitelj i 307
Iz iskustva znam da se moze i on raskantati.
Daj meni godinu dana i oko 10 hiljada km po šidskoj opštini, uz par odlazaka do vinograda poljskim putevima, ima i najnoviji c segment da pucketa i klepeće
Astra kad je došla iz NS je bila skroz nečujna, ali sad posle 2.5 godine jbg. ipak se čuje unutra kad skačeš po rupama. Pa sve do SM nema valjanog puta osim Laćarka, kojem je glavna ulica vrhunski odradjena...Tamo samo kliziš nečujno.

Daj meni godinu dana i oko 10 hiljada km po šidskoj opštini, uz par odlazaka do vinograda poljskim putevima, ima i najnoviji c segment da pucketa i klepeće

Astra kad je došla iz NS je bila skroz nečujna, ali sad posle 2.5 godine jbg. ipak se čuje unutra kad skačeš po rupama. Pa sve do SM nema valjanog puta osim Laćarka, kojem je glavna ulica vrhunski odradjena...Tamo samo kliziš nečujno.
Onda i nije do Astre kada je u NS bila ok
Videcemo 307, za sada nesto preko godinu i 7.500km po nasim putevima nema zvucnih dodataka.
U Volvu je fit& finish, cvrsto uglavljeno a karoserija cvrsta, kablovi u mekim crevima. Ili sta god da su radili a uklapanju materijala tek dobro su uradili.
Oni koji cvrce su iz 400 serije, to je plac majke boze

Videcemo 307, za sada nesto preko godinu i 7.500km po nasim putevima nema zvucnih dodataka.
U Volvu je fit& finish, cvrsto uglavljeno a karoserija cvrsta, kablovi u mekim crevima. Ili sta god da su radili a uklapanju materijala tek dobro su uradili.
Oni koji cvrce su iz 400 serije, to je plac majke boze

Ljubitelju, probao sam 2.0HDI 90ks u vise vozila i bucan je mnogo vise od 1.6 HDI. Probaj u 5. brzini sa 50 da ubrzas pa ces videti vibrcije. U svakom vozilu se isto ponasao. Dakle radi se o 90KS modelu. Picasso je tip top ispravan auto i motor je bucan na 130, mnogo vise nego 1.6 HDI. Ti si presao 7500km za godinu dana? Haha, izvini, ja sam presao za 10 meseci 20.000km po svim mogucim putevima. Picasso prelazi i vise. Za tako smesnu km neces nista primetiti. Sto se tice vibracija svaki auto ih ima pa cak i GLANC novi Pezo 508 1.6 turbo. A 2.0 HDI je potpuno kamionski motor, u odnosu na 1.6. Eto, recimo, meni jedan pojedeni gumeni deo na onom nosacu hladnjaka stvara blagu vibraciju kad radi ventilator na najjacoj brzini. Recimo da je to standardna mana mog auta cak i nakon par godina upotrebe kao novog. Isto i onaj pasteta nosac, na 99 posto 1.6 Hdi motora ode cak i za 2 godine od kupovine, pa ljudi misle da je zamajac a ono obican nosac od 800 dinara.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
moj 1.6 hdi 90 je manje bucan i na leru i u voznji od ujakovog 2.0 136 konja, e sad dal je to neka razlika u izolaciji citroen vs pezo ne znam ali mislim da je 2.0 ipak bucniji motor svakako, vozio sam do skoro 1.9 jtd to je tek buka 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
1.9 jtd/mj, to je pravi traktor. 

jtd 8v posebno, 16v je kao malo bolji
- Darko
Kod jtd-a je interesantno koliko se manje cuje kad je toplo.