Posle ovih sedišta može da se montiraju sedišta iz grupe 1/2/3 koja takodje imaju svoje kajišiće za kopčanje. U ta sedišta se mogu deca pakovati baš duuuugo vremena.
Nakon njih ide booster. Tako da može 3 dece u Superb bez ikakvih problema.
Pa nema dete šta da ukopčava.
Jedno od pravila je da dete nema šta da dira pojaseve, ni ukopčava ni iskopčava. To radi samo roditelj.
Sedišta se fiksiraju pojasevima od auta, a dete se u središtima veže sa malim kajiševima u 5 tačaka.
member napisao:Pa nema dete šta da ukopčava.
Jedno od pravila je da dete nema šta da dira pojaseve, ni ukopčava ni iskopčava. To radi samo roditelj.
Sedišta se fiksiraju pojasevima od auta, a dete se u središtima veže sa malim kajiševima u 5 tačaka.
Ja sam pitao za narednu kategoriju, za ovu je očigledno sa slike.
Pa napisao sam u prethodnom postu.
Izguglaj npr. Chicco gro up 1/2/3 . Taj tip sedišta se fiksira pojasevima od auta. A dete u sedištima se veže pojasevima u 5 tačaka.
To sedište može jako dugo da se koristi. Kad ga dete preraste, tad je već dovoljno veliko za booster.
Mene su učili da:
1.nikada dete ne prebacujem u višu grupu sedišta sve dok teme glave nije izašlo iznad naslona trenutnog sedišta.
2. Pojas u 5 tačaka je uvek bolji od auto-pojasa i treba ga koristiti maksimalno dugo, sve dok dete ne poraste da mu je autosedište tesno.
Sad, šta je bolja ili gora opcija,i ko je u pravu, ja ili Heinz, nadam se da nikada nećemo saznati.