Svrbistan polako ali sigurno postaje Severna Koreja... Ovo je tekst na koji sam naleteo na jednom Ruskom forumu. Samo za okorele narkomane!
"Сербия работает над своим первым спутником
В первом квартале будущего года Сербия совместно с Италией запустит свой первый спутник FEES на орбиту Земли на высоту 575 километров. Спутник будет запущен российской ракетой «Союз».
Соглашение о создании спутника – кубсата FEES (Flexibile Experimental Embedded Satelite) было подписано в итальянском Бергамо 16 августа 2018 года между Комитетом по развитию космической программы Сербии и итальянской компанией GP Advanced Projects.
Итальянская сторона обеспечит финансирование и создание спутника, а сербская — сеть наземных станций, которая будет получать информацию со спутника. Спутник предназначен для разностороннего сканирования земной информации и предоставлять информацию как Италии, так и Сербии.
Источник: RuSerbia"
@HKS
Fotka tog Raduginog MiG-15 je iz muzeja strateske avijacije u Polltavi, Ukrajna. Postoji prica da je jedan bio izlozen u muzeju avijacije velikog dometa, baza Dilgajevo, Rjazan, 200km jugoistocno od Moskve. Namerno kazem prica jer je po navodima isti slonjen, neko od posetilaca je usao u muzej sa gajgerovim brojacem koji je pokazao "VESELA" ocitavanja na mestu bojeve glave komete. Jos nisam bio u tom muzeju, ali ako sve bude po planu za ovo leto, trebalo bi da ga obidjem. Uzgred, niko me nije platio za reklamu, ali svakome ko ostaje u Moskvi nesto duze, vec je video turisticke atrakcije i obisao blize muzeje PUNA PREPORUKA. Imajte samo na umu sledece, baza je aktivna, obilazak muzeja se na vreme mora najaviti!
Kako prenose brojni mediji na paradi koja ce biti ovog puta u Nisu pojavice se nesto novo sto smo dobili od Rusa, mnogi spekulisu da je rec o sistemu Panzir ali izgledami da grese, nesto drugo je u pitanju
P.S. Donose ga Anonovim AN124
Vozd je rekao jos prosle godine da ce traziti od Rusa da posalju Mi-35 da ucestvuje pa se vrcu nazad.. Ovi koje su platili koliko znam jos nisu napravljeni
BAJKER napisao:Iako sam jos juce imao info cekao sam da zvanicno i stigne. Ovo iz razloga da mi neke sluzbe ne dodju na vrata
Mi-35 je stigao a stigao je i T72 MS
Nisu ti dobre slike jer nije to to, a izgleda da ce T72B3 na paradu. Vucko je nakon Hrvata i F16 shvatio da sad moze paradirati i Topoljem, posudice se.
Lakrdija.
DasAuto napisao: 08 Maj 2019, 15:32
Ove parade su gluposti najvece koje mogu postojati. Bolje da te pare uloze u neke vjezbe, obuke i slicno.
Pored pokazivanja domacoj publici parada uvek ima i ono drugo znacenje a to je vojno-politicka poruka drugim zemljama a ovde se prevashodno misli u blizem okruzenju.