Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Sve je to istina što si napisao, ali ako ćemo tako teoretski i dvocevkom možeš da oboriš avion.Saša napisao: 13 Jun 2019, 21:33 ^Fantastični snimci.
superboss napisao: 12 Jun 2019, 10:06 Ja sam bio ubeđen da su S-2M rashodovane pre desetak godina, jer im barutno punjenje motora postane nestabilno posle x-godina skladištenja![]()
S-2M samo za krstareće i neke sporije ciljeve. IC glava se jako lako zbuni(ometa) u današnje vreme
Nisu one namenjene samo sporijim ciljevima, sa njima se može recimo dejstvovati po avionima max. (odlazeće) brzine do 950 km/h (brže od toga je već praktično probijanje zvučnog zida). Iako su naravno odavno zastarele po mnogim parametrima, Strele 2M su i dalje itekako efikasno sredstvo odvraćanja aviona da silaze na male visine jer strelca sa sandukom sa dve takve rakete možeš postaviti bukvalno na svaku čuku, brdo, zgradu... Gde hoćeš. Pilot aviona ih - sem naravno ako prethodno ne vidi trag rakete - ne može nikako detektovati odnosno dejstvovati po njima jer su potpuno pasivno sredstvo (nemaju nikakvog toplotnog ili elektromagnetnog zračenja). Ja ih zato ne bih potpuno otpisao, tim pre što mogu biti i odlična (i mnogo jeftinija) vežba za neka druga ozbiljnija i skuplja sredstva. Plus su bile i domaći proizvod (Krušik Valjevo).
HKS napisao: 13 Jun 2019, 23:39 Pa Šilo ne postoji, to je naziv za Iglu namjenjen da zbuni neprijatelja.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Heineken napisao: 14 Jun 2019, 21:26 Evo jos jedan zanimljiv snimak sa Sable
Ne vidi se dobro zastava na raketi, rekao bih da je nasa u pitanju
Otkaz marsevskog motora