Fiksna telefonija

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Fiksna telefonija

Post od masaivan »

pitanje koje zelim da postavim je da li moze da se koristi jedan fiksni broj na dve adrese.
Da li postoji ta usluga.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Fiksna telefonija

Post od nikaragva »

Ne.
Mozda sa nekom centralom sa tvoje strane.
Ili sa voip brojem, onda mozes da ga nosis gde hoces, ne znam kako to kod nas radi, odnosno kakvo je ovo sto telekom nudi.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Hvala na brzom odgovoru.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Možeš sa orion bežičnim(cdma) telefonom da premeštaš bilo gde gde njihova mreža ima dometa, pritom ima istu numeraciju kao fiksni(011). Može da se koristi i klasičan voip telefon sa kablom ali kolko znam pod uslovom da imaš orion internet.

I koliko znam kod nas još uvek nijedan voip provajder nije dobio mogućnost numeracije odnosno javni broj na koji možeš da ga dobiješ.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Fiksna telefonija od danas i preko SBB-a
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/349091 ... preko-SBBa

Kompanija SBB, najveći kablovski operater u Srbiji, počela je danas da pruža uslugu fiksne telefonije po mesečnoj pretplati od 390 dinara. U kompaniji ističu da su i cene razgovora jako niske, a kod razgovora sa inostranstvom, u zavisnosti od zemlje, niže za "polovinu, trećinu ili sedminu " od sadašnje ponude u Srbiji.

Jovana Lukić, direktor SBB za korporativne komunijacije, je rekla da korisnici za cenu pretlate dobijaju besplatne razgovore u SBB mreži, 100 besplatnih minuta razgovra prema svim fiksnim mreržama u Srbiji i i više besplatnih naprednih funkcija.
Precizirala je da korisnici besplatno dobijaju mogućnost identifikacije poziva, prosleđivanja poziva, govronu poštu, poziv na čekanju i skrivanje identifikacije poziva.

Prema rečima Lukićeve, cena minuta razgovra van SBB mreže u Srbiji u fiksnoj telerfoniji košta jedan dinar po minutu, a minut razgovora sa mobilnim telefonima devet dinara.
Istakla je da je će korisnici SBB fiksne telefonije imati i jeftine razgovra sa sagovornicima u 76 zemlja koje se nalaze u "zoni jedan" (http://www.sbb.rs), po ceni od šest dinara za minut. U toj zoni su najpopularnije inostrane destinacije, kao što su SAD, Kanada, Nemačka, Austrija Francuska, Mađarska, rekla je Lukićeva.

Korisnici koji uzmu "trio miks" paket, kako je istakla, dobiće još 100 besplatnih minuta razgovora.

Lukićeva je navela je za korisnike SBB uvođenje fiksne telefonije besplatno, dodajući da je moguće da se budući korisnici fiksne telefonije odluce samo za tu uslugu, ali da tada uvođenje košta 3.990 dinara.

Generalna direktorka SBB Dragica Pilipović Čefi je je podsetila da usluge tog operatera kablovske televizije i interneta u Srbiji koristi oko 700.000 domaćinstava i istakla da SBB sa kćerkama firmama radi i svim zemljama bivše Jugoslavije.

Tek sad vidim koliko je nepismen tekst :kuku:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Eh taj fiksni...zar jos neko to koristi?
Ne secam se kad sam ga poslednji put uzeo u ruku da zovem nekog...
Za CH mi je mobilni jeftiniji a za inostrasntvo Skype.
Fiksne telefone ceka buducnost Fax masina :pardon:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ovde kod nas se jos uvek koristi faks masina, i to primaju faksove iz holandije, austrije i nemacke :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kod nas je mail tek u zacetku... Kad direktori po firmama jos traze ponude na fax prevrne mi se zeludac....

Do skajpa i slicnih neverovatnih tehnologija ce proci jos par decenija...

Najveci hit su mi politicari... Tj kad ih TV ekipe snimaju dok "rade", pa svi do jednog uvate misa, ili pokusavaju da nabodu neko slovo na tastaturi :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Booking.com zahteva da posedujete fax u hotelu/smestajnom objektu. Iskljucivo faksom salju potvrde rezervacija.

Slazem se da mi kaskamo za novim tehnologijama, ali nismo ni najgori.

Fiksni telefon ne pipam kod kuce. Koristim ga za ADSL, a ostali ukucani potrose ostalo.

Tptlk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Je*es booking.com, meni preko Tavco-a stize sve na mail :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nikaragva napisao:Ovde kod nas se jos uvek koristi faks masina, i to primaju faksove iz holandije, austrije i nemacke :)
Da se razumemo, koristi se svuda fax ali mnooooogo redje nego ranije jer postoji kvalitetnija i jeftinija alternativa...
NexT napisao:Je*es booking.com, meni preko Tavco-a stize sve na mail :D
I od booking.com ti mailom stizu potvrde...
Pedja verovatno misli na relaciju hotel-booking.com...to nemam pojma kako funkcionise.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Pa napisao sam da hotel mora imati fax. Korisnicima usluga potvrda ide na mail, naravno.

Tptlk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

da, da, ja sam malo prebrzo procitao post... :mrgreen:

svj, mogu i njima valjda da salju na mail O.o
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma mogu nego drve patku.
Neki noviji stampaci imaju i opciju da mu podesis njegovu email adresu sa koje ce sve primljeno direkt da stampa.
Efekat kao kod faxa a free.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Sta znam, hoce da znaju da je fiksna adresa :mrgreen:

Salju podatke, koje verovatni ne zele da salju mailom. Pisao sam vec da su neverovatni i da traze i prosledjuju podatke koji daju mogucnost da se kartica zloupotrebi kako je hotelu volja. Kada sam im posao mail, odgovorili su da je tako, moze im se i da koristim drugi sistem ako mi se ne svidja. Ne bas tim recima, ali izmedju redova.

Tptlk
Odgovori