Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od dragvorl »

Poljska, zemlja primernih vozaca. Sad sam bio, voze bas brzo i svuda.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ftj napisao: 27 Jun 2019, 19:27 Teoretski lako zvuci. Nego aj kad vec igramo pitajte policajca da pitam i ja :) da li postoji razlika izmedju potera za saobracajni prekrsaj zbog neodazivanja, potera za npr. krivicno delo i poternica(ima li razlike izmedju potere i poternice), tj.da li se u svim slucajevima lice privodi ili samo ponekad?
Generalno je isto, lice se privodi u svakom slucaju. Stim sto se za saobracajni prekrsaj, gde se izdaje naredba za dovodjenje/privodjenje lice dovodi u sud koji je izdao taj nalog ili u slucaju ukoliko ne moze odmah da se odvede u sud, moze da bude zadrzan u policiji 24h. Vazi na teritoriji cele Srbije. U zavisnosti koji je prekrsaj u pitanju, kolika kazna itd (ima vise faktora) sudija moze odmah da osudi i posalje okrivljenog u zatvor po skracenom postupku ili da trazi da se plati kazna odmah, a ukoliko okrivljeni nema novac, onda se menja za zatvorsku kaznu.

Sad ima tu jos dosta sitnijih detalja, zavrzlama itd. Ali u principu je slicno sa aspekta da se u oba slucajeva privodi.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

H4wkeye napisao: 27 Jun 2019, 19:10
Sto se tice ovog taksiste, racun je pravi
Nije, nema osnovna obelezja koja mora da ima racun taksiste, ovi podaci ne postoje od ovog udruzenja odavno, i pre svega nema ni pecata ni potpisa.

To nije bio taksista, 99.99%.

Kako sam nedavno prosao kroz dolazni terminal, ono sto jeste realnost je da se unutra muvaju medju putnicima koji izlaze osobe koje se agresivno uose i vicu taksi, taksi. Voze verovatno privatnim vozilima, bez taksimetra, bez racuna...kao sto je ovaj odavno nevazeci papiric koji je nazvrljan.

A odmah tu pre izlaza je zvanicni pult gde se uzima vaucer za taxi voznju sa fiksnim cenama po zonama.

Najsigurniji nacin za uzimanje taksija je preko govornog poziva call centru gde se unapred zna broj vozila ili preko aplikacije. U oba slucaja se snimaju podaci i tacnos se zna ko, kada i gde je dobio nalog za voznju.

Kao sto i u inostanstvu sam pazis gde ulazis, i biras zvanicno taksi vozila sa jasnim oznakama taksi sluzbe a izbegavas sumnjive tipove koji te presrecu van taksi stanice.
Ukoliko neko ne ume sam da koristi mozak i da se sam cuva ne moze mu pomoci niko, ni milion drzavnih cinovnika bilo da su komunalci ili policajci.

ista prica je i sa konverzijom novca, to se ne radi van sluzbenih mesta nasred ulice kod nekog tipa koji te vuce za rukav i nesto vice. Uvek ce te prevariti ma koliko bio pazljiv...

Zato i postoje menjacnice, postoje taksi stanice kao sto je ona ispred izlaza sa aerodroma.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Taksista je laznjak naravno. Hteo sam reci da je taj racun navodno neki stari racun od tog taksi udruzenja koji su oni stvarno koristili pre vise godina.(tako sam cuo) E sad on je vrv falsifikovao taj stari racun i upotrebio ga da sve izgleda da je kao legitimno.

I slazem se sa tobom, putnici trebaju da obrate malo paznje takodje, jer je sve napisano lepo, mislim ako te neki lik cima da te vozi a ti vidis vozilo bez oznaka ikakvih itd, pa valjda ce da ti bude malo sumnjivo bar. Svakako, treba da pokaznjavaju sve ove.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ljubitelj napisao: 27 Jun 2019, 21:06
H4wkeye napisao: 27 Jun 2019, 19:10
Sto se tice ovog taksiste, racun je pravi
Nije, nema osnovna obelezja koja mora da ima racun taksiste, ovi podaci ne postoje od ovog udruzenja odavno, i pre svega nema ni pecata ni potpisa.

To nije bio taksista, 99.99%.

Kako sam nedavno prosao kroz dolazni terminal, ono sto jeste realnost je da se unutra muvaju medju putnicima koji izlaze osobe koje se agresivno uose i vicu taksi, taksi. Voze verovatno privatnim vozilima, bez taksimetra, bez racuna...kao sto je ovaj odavno nevazeci papiric koji je nazvrljan.

A odmah tu pre izlaza je zvanicni pult gde se uzima vaucer za taxi voznju sa fiksnim cenama po zonama.

Najsigurniji nacin za uzimanje taksija je preko govornog poziva call centru gde se unapred zna broj vozila ili preko aplikacije. U oba slucaja se snimaju podaci i tacnos se zna ko, kada i gde je dobio nalog za voznju.

Kao sto i u inostanstvu sam pazis gde ulazis, i biras zvanicno taksi vozila sa jasnim oznakama taksi sluzbe a izbegavas sumnjive tipove koji te presrecu van taksi stanice.
Ukoliko neko ne ume sam da koristi mozak i da se sam cuva ne moze mu pomoci niko, ni milion drzavnih cinovnika bilo da su komunalci ili policajci.

ista prica je i sa konverzijom novca, to se ne radi van sluzbenih mesta nasred ulice kod nekog tipa koji te vuce za rukav i nesto vice. Uvek ce te prevariti ma koliko bio pazljiv...

Zato i postoje menjacnice, postoje taksi stanice kao sto je ona ispred izlaza sa aerodroma.
Au što komplikuješ...
Naravno da račun nije od pravog taksiste, nego negi divljak je ispisao neki račun da zavara da je pravi.

Ne niko nije mislio da je to zaista račun i da je taksimetar zaista toliko pokazao.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

H4wkeye napisao: 27 Jun 2019, 21:31 Taksista je laznjak naravno. Hteo sam reci da je taj racun navodno neki stari racun od tog taksi udruzenja koji su oni stvarno koristili pre vise godina.(tako sam cuo) E sad on je vrv falsifikovao taj stari racun i upotrebio ga da sve izgleda da je kao legitimno.

I slazem se sa tobom, putnici trebaju da obrate malo paznje takodje, jer je sve napisano lepo, mislim ako te neki lik cima da te vozi a ti vidis vozilo bez oznaka ikakvih itd, pa valjda ce da ti bude malo sumnjivo bar. Svakako, treba da pokaznjavaju sve ove.
Dobro si cuo, paragon blok od pre 15tak godina, sto se vidi i po stampanoj adresi i po starom 3cifrenom broju telefona.
Sve i da je poturio uopste ne izgleda legitimno, prva stvar nema sluzbeni broj taxi vozila.

Doduse ne znamo ni koja je svrha postavljanja na forum, raznih prevaranata sa raznoraznim laznim papiricima ima na sve strane sirom sveta.

Svakako treba da sve prevarante ekspresno kaznjavaju i da mesta kao sto su aerodrom, zeleznicka, autobuska i slicno budu 24h pod obimnijim policijskim nadzorom.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Plus aerodrom je pokriven kamerama mozda je neka uhvatila tablice ili vozaca.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

..Slika

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

odlicno :kezo:

onomad kukali svi kad Velja otisao, sad kad se vratio, niko ni da bekne :) Gde je docek dobrodoslice?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Gde je Velja? Evo ja mu zelim dobrodoslicu :)

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Re: Kupovina izmedju 5-7000 evra

Post od Ralee »

Da li neko ima iskustva sa B klasom do 2012? Da li ima isti problem kao i pretprosla a klasa sto se tice pristupa motoru? Da li je u njega isao at 5g ili cvt?
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Cvt, mislim da nema problem sa pristupom jer je nesto duzi od A klase, a i da je drugacije napravljeno.

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Citao sam negde da je cvt, ali nisam bio siguran i da je radjen kao i a, odnosno da su motor i menjac delom ispod kabine sto otezava pristup. Da li su u njemu samo mercedesovi dizeli?
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Mercedesovi su, nije tad bilo saradnje kao ove sa Renoom.
Slika

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Tipicno Holandsko letnje vreme. Sa jedne strane nije lose a sa druge ipak ocekujes neko leto :) Jos je i toplo :)
Prikačeni fajlovi
vreme.png
Odgovori