Auto mi treba za svaki dan po gradu i vikendom da se skokne do NS, Budimpeste, Nisa, Temisvara itd. Hteo bih da uzmem limuzinu ili hatchback sa 5 vrata do recimo 6k evra ili nesto vise za 2007+ godiste. Radije bih uzeo dizel, posto sam na njega navikao, ali bih razmotrio i benzin. Najvise mi se svidjala alfa 159, ali nakon kucanja ovde sa Hajnekenom, vidim da bi mi trebalo poprilicno vremena da nadjem normalan i ocuvan auto.
Trenutno mi se najvise svidja Insignia, koja je prilicno veca od Focusa, pa nisam siguran koliko ju je tesko/lako parkirati. Posto nemam garazu na Nbg, auto bi sve vreme stajao na parkingu i kad sam kuci, a i na poslu, pa pretpostavljam da bi u roku od par nedelja dobio udarce po vratima. Focus mi je imao 2-3 udarca za sve ove godine, ali je zato dobio 10-15 za ovih mesec dana u Bg

Kao alternativu Insigniji razmatram Fiat Bravo 1.6 ili Astru J, s tim sto pretpostavljam da bih mogao uzeti bolji primerak Bravo-a u odnosu na Astru J, jer vidim da su generalno jeftiniji. Imate li jos neku preporuku ili eventualno misljenje o ova tri modela?