Darko napisao: 27 Jul 2019, 09:35
Nestvarne potrosnje. Svaka cast.
Ja sa 1.0 eb to ne mogu da postignem plus klimu skoro i ne koristim.
Kakve veze ima klima? Kod mene ako ima razlike, to je 0,1 L maksimalno. Kad nema vetra ja sam na 5 L u proseku na 130kmh... sa klimom na AUTO. Magistrala ide 4,3... do 4,5... Kod nasih motora, pogotovo digitalne automatske klime su jako jako stedljive, ja nisam uopste primetio povecanje potrosnje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
dag81 napisao: 26 Jul 2019, 22:13
Kupi A4 B6, mislim da ne to jedini auto stariji koji bih opet vozio. B5.5 sam kupio pre 3 god i skenjao se, a vizio ih 3 4 kom.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Zanimljiv stav. Šta te toliko impresioniralo na B6? On je u klasi BMW-a E46 a koji mi je ostavio jedno 26puta bolji utisak negoli B6.
Znam da ti ga je ćale vozio onomad.
Darko napisao: 27 Jul 2019, 09:35
Nestvarne potrosnje. Svaka cast.
Ja sa 1.0 eb to ne mogu da postignem plus klimu skoro i ne koristim.
Kakve veze ima klima? Kod mene ako ima razlike, to je 0,1 L maksimalno. Kad nema vetra ja sam na 5 L u proseku na 130kmh... sa klimom na AUTO. Magistrala ide 4,3... do 4,5... Kod nasih motora, pogotovo digitalne automatske klime su jako jako stedljive, ja nisam uopste primetio povecanje potrosnje.
To na automatskoj klimi toliko zavisi od ambijenatalne temp, sunca i podesenosti u kabini da moze da bude razlika od litre.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A recimo, isao sam do sela danas, ka tamo 6.5l, nazad 7.5l, nazad vozio manjom brzinom i generalno mi uvek bude barem pola litre manja ka nazad.
A razlika je sto je biko 24c kada sam isao i 36c u hladu, a ja na suncu u crnom autu kada sam se vracao.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kad upali rezervu na Pasatu, pišti isto kao kad nema vode za šoferku ili kad je nizak pritisak ulja u motoru. Isti ton za sva upozorenja
Odseklo me, mislio opet pritisak ulja
Stalo 55 litara kad se upalila rezerva (bio sam 300m od pumpe).
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Nissan Qashqai 1.3t 160, 8.4l/100km iskljucivo grad ( SM ), kratke relacije. Ispada da ce da trosi slicno kao civic... Na magistrali laganom voznjom oko 5l, na 80-90 trosi 5 ili manje. Autoput pri 130 oko 6.5l sa klimom. Sjajan motor su napravili.
Bas juce gledao na youtubs kako povlaci taj motor, i vidim na klimu 7.6l na 130. Mnogo mi realnije nego 6.5 za tu visinu auta.
Taj put BG-SM i SM-BG ima drugacije potrosnje, zbog nagiba. Nisam skoro vozio ali znam da su mi meke smesne potrosnje bile u jednom smeru a u drugom vise nego sto bih ocekivao.
Hahah
Dag ovo sto se vidi strelica je prosecna potrosnja, trenutnu puni na tom plavom baru i ovde je cak ispod 6 ili taj fazon. Znaci mogu da ocekujem da jos padne kad se razradi motor
Taj put nema nagib na duzim deonicama, ali u zavisnosti od podloge ume da varira trenutna, ako nema drugih faktora naravno.
dag81 napisao:Bas juce gledao na youtubs kako povlaci taj motor, i vidim na klimu 7.6l na 130. Mnogo mi realnije nego 6.5 za tu visinu auta.
Taj put BG-SM i SM-BG ima drugacije potrosnje, zbog nagiba. Nisam skoro vozio ali znam da su mi meke smesne potrosnje bile u jednom smeru a u drugom vise nego sto bih ocekivao.
Dag pa još nisi naučio da je skoro svaki auto na forumu bolji od fabrike i troši minimum litru manje nego ostalima dok se vozi isto ili brže.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji