Zimske gume - da ili ne?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)
Za zimu pitaš, za Punta? Fulda Kristal Montero.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Fuldu KM3 imam na Pežou. Nisam se pokajao.
Moje su Kristal Supremo i isto se nisam pokajao.
Kleber Crisalp, takodje solidna guma, 3 sezone na Astri...
Sent from my Commodore 128
Sent from my Commodore 128
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da, za Punta. Moraću da kupim izgleda neke zimske, žena sada češće vozi Punta nego ja, a nije baš neki vozač, pogotovo ne na snegu i ledu... A i ove letnje se pomalo istanjile, 30.000 km, moraću prednje da prebacim malo nazad, da potraju još koji km... 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Fulda je svakako dobar izbor. Ja gledao za kolegu šta ima u toj klasi, pa naiđoh na sledeće rezultate od strane ADAC-a...
Tako da, pored Fulde možeš razmotriti i Nokian, ako gađaš tu srednju klasu.trojanac napisao:Fulda KM3 ili Nokian WR D3 u dimenziji 195/65 R15?
Po ADAC-u, Fulda KM3 je odlična po snegu, mada ne tako dobra po mokrom i suvom.
Nokian WR D3, po njihovom testu odlična guma za suvo, na mokrom je opet bolja od Fulde, a na snegu je malo lošija, ali u rangu sa Dunlop WS 4D.
Posetite www.garaza.rs !
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Takodje, samo dve sam ih uzeo pre dvetri godine a uskoro stizu druge dve Dunlop 4DHeinz napisao:Moje su Kristal Supremo i isto se nisam pokajao.

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@next & @bajker sutra vruce stizu iz fabrike. Subota ili ponedeljak ce moci da se montiraju samo da se ladnui malo 

Koje gume bi preporučili za 205/50 17 u V indeksu? Kakve su GOODYEAR Eagle Ultra Grip gw-3? Nema ih na adacovim testovima a na nekom sajtu za prodaju guma sam ih našao za cenu kao što košta sava eskimo.
continental wintercontact TS830P 

ja sam u toj dimenziji uzeo dunlop ws 4d kod daga za jako korektan iznos, i uzeo bih ih opet. ne moze biti kao na letnjim ali su dosta dobre...nisu bucne, lepo drze, nema nekih zamerki...ftj napisao:Koje gume bi preporučili za 205/50 17 u V indeksu? Kakve su GOODYEAR Eagle Ultra Grip gw-3? Nema ih na adacovim testovima a na nekom sajtu za prodaju guma sam ih našao za cenu kao što košta sava eskimo.
ne znam koji je brzinski index, ako te bas zanima pogledacu. imaju onu extraload oznaku, ako ti ista znaci...
Ima ih i u V i u H oznaci. Međutim one su 5,000 din po gumi skuplje od ovih good year. Osim ako ove GY nisu neke bajate ili neki škart nije mi jasna ta cena.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Koliko vidim GY GW3 se sada radi samo u ROF-u,dok se normalne rade u ug8performancu ili performanc2. Inace imas u Dunlopu i 3D i 4D
Imali su samo 1 gumu zato je bila ta cena.
Za sad mi je favorit wintersport 4d u V indexu. U Sloveniji bi me ispala 155e po gumi ili oko 18k din, ovde po sajtovima ima za 20ak hiljada.
Za sad mi je favorit wintersport 4d u V indexu. U Sloveniji bi me ispala 155e po gumi ili oko 18k din, ovde po sajtovima ima za 20ak hiljada.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Malo sam se pogubio sa silnim gumama i kolicinom SX4 automobila na forumu.
Pitanje :
195/65 R15 bi trebale biti OK za zimski set?
MIslim da je 4x4 Zuki iz 2010. fabricki na alu 205/60R16 , ali razlika u ceni guma i felni pri nabavci nije ni zanemarljiva. Estetski momenat nije bitan, koliko god smesno izgledao na 15" celicnim felnama
Pitanje :
195/65 R15 bi trebale biti OK za zimski set?
MIslim da je 4x4 Zuki iz 2010. fabricki na alu 205/60R16 , ali razlika u ceni guma i felni pri nabavci nije ni zanemarljiva. Estetski momenat nije bitan, koliko god smesno izgledao na 15" celicnim felnama